menu

Ōkami (2006)

Alternatieve titels: Okami | Ōkami HD

mijn stem
4,21 (70)
70 stemmen

Nintendo Wii / PC / PlayStation 2 / PlayStation 3 / PlayStation 4 / Xbox One / Nintendo Switch
Action / Adventure
single player

Ontwikkeld door Clover en Ready At Dawn
Uitgegeven door Capcom

Het legendarische monster Orochi heeft de levensenergie van planeet aarde gestolen en alleen zonnegod Amaterasu kan de aarde nog redden en de levensenergie terug brengen. Terwijl Amaterasu beesten verslaat en opdrachten vervult, krijgt de wereld langzaam weer kleur, komen er weer dieren in de bossen en verschijnen er langzaam ook meer mensen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=g3WdWPKASqI

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Onderhond
5,0
Vandaag al een beetje gespeeld, schrok wel van het gebrek aan actie in het eerste uur, maar uiteindelijk vind ik het zelfs positief. De vormgeving is zo subliem dat het gewoon al geweldig is om wat rond de dolen in de prachtige omgevingen.

Die brush is wel even wennen, maar dat begint steeds beter te vlotten.

avatar van Griekse God.
5,0
Ja, het komt enorm traag op gang. Dat was wel even aanpassen, maar daarna komt het vrij snel op gang en als dat eenmaal gebeurt, pakt het spel je vast en laat het je niet meer los. Veel plezier in ieder geval.

avatar van LimeLou
4,0
Ben inmiddels net uit Sei-an. Prachtige game, maar helaas niet echt mijn ding. Misschien komt er een concretere beoordeling na het uitspelen.

avatar van Donkerwoud
5,0
Squall Lionheart schreef:
Ben benieuwd wat je ervan vind, wii versie nog wat vetter door controls lijkt me.r.


Van wat ik gehoord heb is de PS2-versie mooier en komen de controls toch beter tot zijn recht. Ze hebben het op de wii een beetje verneukt.

avatar van Onderhond
5,0
Ik heb de PS2 versie nooit gespeeld maar kan het mij niet inbeelden. Controls met een ouderwetse controller lijken me stukken onprettiger.

De PS2 versie zou wel een wat andere filter over de beelden hebben. Schijnt vooral smaakgerelateerd te zijn, qua ruimtelijk zicht wint de Wii het makkelijk van de PS2.

avatar van LimeLou
4,0
Onderhond schreef:
Ik heb de PS2 versie nooit gespeeld maar kan het mij niet inbeelden. Controls met een ouderwetse controller lijken me stukken onprettiger.


Nee hoor, werkt juist lekker intuïtief met die joystick

Over de game zelf: ik heb net Orochi voor de 2e keer verslagen (als je 100 jaar terug de tijd in bent) En zowel op het gebied van gameplay, graphics , stijl en meer is deze game erg goed, alleen grijpt het me niet. Kan er erg moeilijk over doen maar kort gezegd: het is niet mijn type game. Een beetje hetzelfde heb ik met Final Fantasy X. Een erg goede game in veel opzichten maar het doet me niet zo veel. Erg jammer.

Krijg een beetje het gevoel dat het einde dichterbij komt, dus een beoordeling en een review (ook al vind ik dat moeilijk te tikken bij dit soort games) komen nog wel

avatar van LimeLou
4,0
Uitgespeeld Ik laat de ervaring een beetje zakken en dan komt waarschijnlijk een review.

avatar van LimeLou
4,0
Reviews zijn over het algemeen makkelijk in te tikken voor me. Tuurlijk moet ik eerst wat brainstormen en nadenken, maar het resultaat wordt algemeen met redelijk gemak ingetikt. Dit is zo'n uitzondering. Diep van binnen wou ik een review over deze game lang vermijden, maar ik heb een ongezonde dwang om mezelf te dwingen reviews te schrijven. Het gene wat me eerst weerhield van deze game uit te spelen en al helemaal een review te schrijven was vanwege een simpel maar irriterend feit wat ik zelden tegenkom in games: dit is niet mijn ding

Laat ik maar positief blijven en objectief. De gameplay is erg leuk. De graphics zijn erg mooi. Het verhaal is heel goed, net zoals de muziek. En euh, dat was het...

..................


Dit werkt niet zo..... Ik zal beter mijn best doen... here goes nothing....

Okami begint met een heerlijk intro. Traditionele Japanse muziek met een unieke tekenstijl. Ik zal de mensen die deze game niet gespeeld hebben vooral af te raden om beelden van te voren te bekijken, want als je met de game eenmaal begint zakt je mond open. De stijl is prachtig en hoewel ik er (serieus!) eerst misselijk van werd zoog het me later op in het Okami-universum.

Ik heb weinig vergelijkbaars gespeeld qua gameplay ,maar het eerste waar het me aan deed denken was een soort van Legend of Zelda met meer RPG-elementen. Een origineel wapen wat deze game heeft en ik tot nu toe bijna nooit overtroffen heb zien worden is de penseel. Door te drukken op R1 (PS2 versie) wordt het beeldscherm een canvas waar je als ware lijntjes en vormpjes moet tekenen om zo de desgewenste magische kracht uit te voeren. Briljant bedacht en het is een leuke toevoeging. Naarmate de game meer vordert krijg je meer tekentechnieken die je kunnen helpen met het verslaan van vijanden of het simpelweg openen van een geheim gebied of een verborgen grot. Er zijn veel geheimen met deze tekentechnieken te ontdekken in de aardig grote speelwereld. Ook kan je keuze maken uit 3 verschillende hoofdwapens. De ene maakt vele snelle aanvallen, de ene lompe maar zeer krachtige en de andere is meer gemiddeld (of ik heb een specifieke functie gemist) Elke van deze drie heeft meerdere soorten versies.

Het enige wat ik wel een (klein) minpunt vind is dat ik vaak vast kwam te zitten. Heeft natuurlijk ook erg te maken met mijn eigen vaardigheden als gamer, maar het is en blijft frustrerend als je eerst voor een lange, nutteloze tijd ronddwaalt voordat je de juiste manier vind om verder te komen. Gelukkig viel het achteraf best mee ook al moest ik 1 keer het internet om hulp vragen.

De graphics zijn legendarisch. Nou, niet specifiek de graphics, maar eigenlijk de hele stijl van de game. Dit zijn misschien belovende woorden, maar het is eerlijk gezegd de grootste reden dat deze game niks voor me is, vrij bot gezegd. Het ziet er wel apart uit, maar achter het mooie shintoïstische monster-design, schilderij-achtige omgevingen en kleurrijke karakters schuilt een bepaalde leegte. Ik ben van games met goede graphics gewend dat het er boven alles er gewoon goed uit ziet en daarna een uniek tintje of een bepaalde stijl toevoegt (bijvoorbeeld Mirror's Edge) Maar in Okami is het heel anders. Hier staat namelijk de stijl in dienst van alles en nog wat. Moeilijk te verwoorden, maar ik ergerde me (vooral in het begin) er soms aan. Het is gewoon zo vreemd, om de wezens gewoon wat vreemde wartaal te horen spreken en dat bijna alles als een soort Japanse karikatuur er uit ziet. Soms levert het mooie resultaten op (zoals die scrolls) maar het voelt soms gewoon zo opdringerig en tja.. niet mijn ding.. Hoe erg ik het ook haat om het te zeggen. Gelukkig is de soundtrack wel lekker mijn ding. Sfeervol en pompend. Maar op andere momenten ook ontroerend en komisch (vooral dat liedje van Issun)

Eigenlijk kan ik deze review het beste afronden met de woorden die deze game perfect voor mij samenvatten: een geweldig avontuur, maar die niet de klasse en keuzes bevatten waardoor ik deze game als een meesterwerk kan beschouwen. Best jammer, maar voor de rest is dit een sensationele game met veel originele vondsten en een prima uitwerking.

avatar van Onderhond
5,0
Eindelijk uitgespeeld.

Telletje staat op iets minder dan 70 uur . Death count staat op 2. Da's zo'n beetje de ideale samenvatting van dit spel denk ik, moeilijk is het niet, wel uitgebreid en heerlijk vertoeven. Vooral dat laatste, uiteindelijk zit er weinig druk achter het spel, maar het is zo stijlvol dat het heerlijk rondbaggeren is om wat sidequests te vervullen.

Ook meteen de eerste nieuwkomer in m'n top 10 sinds ik weer actief ben gaan gamen. Mag meteen op 1, ken geen enkel spel die dit evenaart. Binnenkort maar eens een uitgebreide review neerpennen.

avatar van LimeLou
4,0
WOW, nummer 1? Kijk er naar uit ,man

kiriyama
Onderhond schreef:

Ook meteen de eerste nieuwkomer in m'n top 10 sinds ik weer actief ben gaan gamen. Mag meteen op 1, ken geen enkel spel die dit evenaart. Binnenkort maar eens een uitgebreide review neerpennen.


Alvast veel plezier met de DS opvolger dan.

avatar van Onderhond
5,0
Daar ben ik ook bijna door. Toch een heel ander spel, kan ook echt niet tippen aan deze.

avatar van Onderhond
5,0
Geniaal.

Op alle fronten zowat perfect. Visueel prachtig uitgewerkt, heerlijke soundtrack, gameplay is sterk, verhaal boeit en de speelwereld is enorm uitgebreid. En toch ligt de kracht van het spel nog ergens anders. Al eerder gezegd, maar gewoon een beetje door de mooie wereld dolen vond ik nog het leukste. Zo fenomenaal sfeervol ben ik ze nog niet tegengekomen.

Wel een paar kleine kritiekpuntjes. Zo had er best een optie bijgemogen om zaken aan te duiden op je map (je hoofdwapen is een brush fgs) en hadden de side quests iets relevanter mogen zijn.

Maar dat zijn zaken die de 70 uur aan verrukkelijke gameplay absoluut niet in de weg staan. Verder is het een makkelijk spel, maar door de speelduur is dat absoluut niet erg. In tegendeel zelfs, het draagt bij aan het chille sfeertje dat er hangt.

Een geweldige ontdekking, kan me ook geen beter spel voorstellen, ook het eerste spel dat ik echt "mis" nadat het uitgespeeld is. Vandaar ook maar de nummer 1 positie in m'n top 10.

5.0* en een uitgebreide review

avatar van Squall Lionheart
4,5
Squall Lionheart (moderator)
Mooie uitgebreide review , helemaal mee eens. De wereld sfeer en de chille muziek zijn de reden dat ik ook vaak opeens zin krijg om er weer even in rond te dolen, blijft idd ongeëvenaard in dat opzicht. Daarbuiten blijft de gameplay ook erg lekker soepel en genoeg verschillende wapens. En zelfs je kleine minpuntje, mbt geen map markers, heb ik van genoten, eindelijk weer eens zelf echt moeten zoeken ipv voorgekauwd pijltje volgen en idd was het gewoon een pretje om in deze wereld te verdwalen.

Paar van m'n buddies irriteerden zich idd aan die stemmetjes, vond ik zelf eigenlijk erg leuk en sfeerverhogend. En ook nog eens een cost-effective manier om de game niet in alle talen te hoeven dubben .

avatar van Onderhond
5,0
eindelijk weer eens zelf echt moeten zoeken ipv voorgekauwd pijltje volgen

Vind zelf zoeken niet zo'n probleem, maar naarmate je verder kwam werd het redelijk onmogelijk te onthouden waar je net allemaal weer terecht kon met je nieuwe skills. Net zoals de Zelda games op de DS zou het handig zijn om zelf een aantal markings op je map te kunnen aanbrengen. Moet je nog steeds zelf zoeken, maar kan je ingame wel bijhouden waar je zeker nog een keertje moet terugkomen.

avatar van SilverGun
Heb de game een flink aantal uren op de PS2 gespeeld en was ook zeker onder de indruk, wil 'm nog eens tot het einde op de Wii gaan doen. Het is eigenlijk de enige titel die het Zelda template heeft geleend en daar een ontzettend goede game omheen heeft gebouwd. Zo'n populaire serie, maar opvallend weinig imitaties. Blijkbaar toch een te ambitieuze onderneming voor de meeste developers. Maar toen Okami in 2006 bijna tegelijk met Twilight Princess uitkwam moet Nintendo wel even hebben geslikt, aangezien de game toch minstens zo goed was.

Dat Okami de Zelda games op elk vlak voorbij streeft kan ik het alleen niet mee eens zijn. Geen subquest die dezelfde emotionele lading met zich meebrengt als de perikelen voorafgaand aan het crashen van de maan na drie ingame dagen in Majora's Mask (en dan met name de Anju en Kafei verhaallijn) en qua dungeons leggen die van Okami het toch duidelijk af tegen de ingenieuze bouwwerken uit de beste Zelda's, zoals de Water Temple uit Ocarina of Time.

avatar van LimeLou
4,0
Goede review, Onderhond. (hier komt geen reactie op)

avatar van Eveningguard
5,0
Eens met Onderhond. Dit spel is zo waanzinnig mooi qua presentatie dat bijna niets in de buurt komt. Kwa emotionele beleving is dit het beste spel wat er bestaat. Ik heb zelfs een traantje weg moeten pikken omdat ik het zo mooi vond. Hier kunnen huidige games, waarbij op een vreselijk slechte manier een verhaal wordt verteld, een puntje aan zuigen.

avatar van Marcellussss
5,0
Iemand hier die de HD versie voor de PS3 al heeft uitgeprobeerd? Zit eraan te denken om deze aan te schaffen aangezien ik de PS2 versie niet meer heb. €20 is niets voor een game als deze.

avatar van SilverGun
Nog niet, maar voordat je downloadt kun je overwegen om 'm hier te bestellen. Buiten Japan komt het spel niet op schijf uit. Paar dagen terug zelf ook besteld. Een paar eurootjes meer dan downloaden maar dan heb je 'm in fysieke vorm met mooi artwork erbij. Heb toch altijd nog sterker het gevoel ergens van in het bezit te zijn wanneer ik het kan vasthouden.

avatar van Marcellussss
5,0
Bedankt voor de info. Heb 'm inderdaad liever op disc, wist alleen niet dat het een optie was.

Nooit geweten dat Play-Asia free shipping had trouwens. Altijd zo geweest?

avatar van Shinobi
Vanaf volgende maand via Plus te spelen. Ik ben wel benieuwd aangezien ik altijd wel geïntrigeerd was door deze game, maar 'm nooit wou aanschaffen.

avatar van Princess Piranha
5,0
Okami is briljant, zeker kopen als je het wil/kan

avatar van jex
jex
Heb deze ook bij de PS Plus abo gehaald en is zeker aan te raden. Ben er wel even zoet mee.

avatar van Apieknar
5,0
Geweldige cult game dit. Jammer dat relatief weinig mensen bekend zijn met dit spel.

Het is visueel prachtig, alsof je naar een Aziatisch schilderij kijkt, maar dan erin rond kunt lopen.

Het verhaal is ook geweldig, met een hoop culturele en mytholigische invloeden uit Japan. Een echte aanrader voor de Japanofielen dus!

De gameplay lijkt erg op die van The Legend of Zelda-serie, maar heeft wel een eigen karakter.

De muziek past ook goed bij dit spel. Alsof je in het oude Japan rondloopt. Erg sfeervol.

Een boeiend avonturenspel met een goed verhaal, prachtige en sfeervolle locaties, vette (eind)baasgevechten, creatieve speciale aanvallen, mooie muziek en ook nog eens humor. Dit spel is een verborgen parel, maar als je 'm vindt, dan is het genieten geblazen!

(Ik heb overigens de Wii-versie gespeeld.)

avatar van Animosh
4,0
Nu ook verkrijgbaar op de PC. Dat had ik toch niet meer verwacht, 10+ jaar na release.

avatar van banjo
4,0
Die remaster gaat maar voor 2 tientjes over de toonbank!
Zelfs voor je Switch...(of alleen voor de Switch?) dat vind ik bizar goedkoop en zeker verplichte kost voor mensen die dit magische spel nog niet hebben gespeeld..

avatar van Grovonion
banjo, waar vind je die voor de switch?

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Grovonion : ŌKAMI™ HD | Nintendo Switch download software | Games | Nintendo

Dat is de eShop, kan zijn dat ie dan voor n tientje (soort cartridge-tax, zie je wel vaker) meer over de fysieke toonbank gaat, maar meer dan 29,99 zal het zeker niet zijn.

avatar van Grovonion
Ja, voor dit soort spellen scoor ik voornamelijk de fysieke versie. Ik denk dat ik voor okami voor de hele reutemeteut ga: PS2, Wii, PS3, PS4, DS...

Gast
geplaatst: vandaag om 19:18 uur

geplaatst: vandaag om 19:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.