menu

Tekken 8 (2024)

mijn stem
4,00 (7)
7 stemmen

PC / PlayStation 5 / Xbox Series X/S
Fighting
single player / multi player / online

Ontwikkeld door Bandai Namco
Uitgegeven door Bandai Namco

Tekken 8, het gloednieuwe deel in de legendarische Tekken-franchise, brengt het gevecht naar de nieuwe generatie! Vernietigende en verbluffende visuele effecten voegen een extra lading aan sfeer toe aan elk gevecht. Tekken 8 maakt van elk moment een spektakel en van elke overwinning een episch verhaal. Zoals de slotdialoog van Tekken 7 liet zien, zal dit nieuwe deel zich richten op de strijd tussen vader en zoon, Kazuya Mishima en Jin Kazama.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=jGQBmSsunT4

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Fonzzz002
4,0
Fonzzz002 (crew)
Demo is nu beschikbaar! Grafisch ziet het er iig ijzersterk uit.

avatar van Confusie
Zouden eigenlijk eens iets als Yakuza moeten doen in dit universum het heeft veel potentie.

avatar van Sinner
Liever niet. Schoenmaker blijf bij je leest bij deze. Beter een prima fighter (waar ik nu toch wel weer warm voor loop - nu met SF6, MK1, Tekken 8 en Granblue zou een PS5 toch evt wel voor volgend jaar kunnen zijn? Aan de andere kant als ik de huidige sales weer zie op de oudere gens weet ik niet waar ik het nog zou moeten laten) dan een halfslachtige kloon.

Want eerlijk...volgt er uberhaupt nog iemand het verhaal? De intro en outro filmpjes zijn leuk. Maar ik heb al drie delen geen flauw idee meer waar het uberhaupt nog om draait of wie nou wie's vriendje is. Het verhaal vind ik nou eens echt...uh flauw? Om het woord bagger niet in de mond te nemen.

Maar dat hoeft ook niet per se in een fighting game. Wat leuke karakters, arena's (liefst interactief), een rits kostuums (geen dlc tx) en wat filmpjes in de arcade mode als bonus en ik vind het persoonlijk wel weer prima.

avatar van Sinner
Nou ja...heb de demo uiteindelijk op de PC gespeeld van het weekend en ik moet zeggen...het ziet er wel erg knap uit. En speelt weer heel lekker. Er zit best wel wat tijd tussen de laatste paar delen maar die wordt toch wel erg goed gebruikt heb ik de indruk. Het voelt toch minder lopende-band-product aan dan heel wat van de andere franchises. (die ik overigens ook niet slecht vind hoor...maar het aantal Mortal Kombats, Guilty Gears of Blaz Blue's (of Anime Fighters in het algemeen) is soms onnavolgbaar).

avatar van Banjo
Tekken was altijd al bijzonder stijlvol en het zag er altijd al heel erg mooi uit, maar inhoudelijk heb ik het nooit echt een diepgraver gevonden. Dan vind ik Mortal kombat daar toch beter in en veel vermakelijker.
jammer dat ze deel 1 niet hebben uitgebracht op de Ps4 of Xbox One...

avatar van Sinner
Banjo schreef:
Tekken was altijd al bijzonder stijlvol en het zag er altijd al heel erg mooi uit, maar inhoudelijk heb ik het nooit echt een diepgraver gevonden.


Grappig. Dat heb ik altijd anders ervaren. Ik vind dat een fighter als Tekken of Soul Calibur, of in 2D, Street Fighter altijd veel meer te bieden hadden dan Mortal Kombat. Die toch altijd gebonden was aan standaard set movies die vrijwel niet verschilde per personage, buiten de specials en de gimmick van de Finishers.

Dan vind ik de andere games die ik noemde toch net wat meer diepgang hebben qua counteren, jugglen, combo's en dergelijke. Maar goed ik ben verder ook geen expert. (ook al heb ik wel elk deel in de kast staan van elke serie - ik bedoel eerder, ik heb mezelf nooit dieper dan casual of met hooguit een mannetje of zo wat meer aangeleerd dan de rest). Hoewel ik dus ook wel van Mortal Kombat houd. (al prefereer ik Injustice. Ik zou het heerlijk vinden als er eens iemand opnieuw een degelijke Marvel fighter maakte (geen crossover)).

avatar van Banjo
Ik ben altijd redelijk snel uitgekeken op Tekken maar dat komt ook omdat ik niet een diehard vechtspel speler ben dus ik gebruik dan ook niet echt de diepere combo's. Maar dat wil niet zeggen dat ik er geen plezier aan heb sterker nog... beat em upper's blijven altijd leuk. Zo speelde ik laatst nog Tekken op de Ps1 (toen was de gameplay nog heel traag) met een paar mensen het was nog steeds vermakelijk!.

avatar van Fonzzz002
4,0
Fonzzz002 (crew)
2 uur in de story zitten. Weer een heerlijk bombastisch onzin-verhaal met graphics die er nog nooit zo goed uit hebben gezien. De controls zijn erg prettig en met name de sound design voor alle dreunen voegen veel leven toe. De nieuwe personages (zoals de Peruaanse koffie-vrouw, oude fransman die gadgets gebruikt en de energieke Mishima-meid) mogen er wezen. Goede eerste indruk .

avatar van AdrievMer86
Story net uitgespeeld en man wat een geniale story mode die soms cinematisch is.
Het eindgevecht is voornamelijk echt episch en boeiend.
Er zijn verder meerdere modes, al jammer dat er geen offline tekken dojo is zoals in Tekken 5: Dark Resurrection die ik toen te vaak op psp deed.

De sound en graphics zijn inderdaard erg goed na wat tweaken op pc.
Geen enkel probleem op mijn laptop met maar 4gb vram nvidia 3050ti gpu.

Heb nog niet de online mp getest omdat ik daar zelf niet zoveel zin in heb.
Vroeger deed ik wel online mp fighting games. Maar heb gewoon niet meer zin in dat gevloek en gedoe als je niet wint of dat iemand ineens quit omdat ie verliest. I'm too old en uitgeblust om dat te verdragen.
Maar deed tekken vroeger ook alleen maar singleplayer omdat de oudere delen ook geen multiplayer hadden.

Maar tekken 8 bevalt me meer dan prima.
Met street fighter 6, MK 11 en MK1 haakte ik op een gegeven moment af. (maar speelde eigenlijk al jaren geen vechtgames meer)
Maar was en ben nog steeds een tekken speler. (al sloeg ik wel een paar delen over)
Moet wel als tekken 1, 2 en 3 mijn favoriete games waren in de psx dagen back in 1997-2000. En tekken tag tournament en tekken 5 op ps2 natuurlijk.
Dankzij tekken 8 kom ik weer wat in het fighting genre terecht.

avatar van Sinner
AdrievMer86 schreef:
Heb nog niet de online mp getest omdat ik daar zelf niet zoveel zin in heb.
Vroeger deed ik wel online mp fighting games. Maar heb gewoon niet meer zin in dat gevloek en gedoe als je niet wint of dat iemand ineens quit omdat ie verliest.


Bij fighters is het bij mij ook voornamelijk couch co-op. Nou ben ik al niet zo getalenteerd dat ik heel vaak win online, maar inderdaad, ziet het er dan al eens uit dat ik dat wel doe, krijg je een hoop gezeik naar je hoofd geslingerd en een rage quit. Dat maakt dat aspect van het gamen er niet echt leuker op. Dat had je zelfs op een gegeven moment bij bepaald cardgames. (nu weet ik niet meteen meer welke - ik denk dat het ter ziele gegane Might & Magic er wel eentje van was). Ik ben blij dat je anno 2024 in ieder geval vaak ervoor kan opteren alles en iedereen te muten in de meeste online games en gewoon je gang kan gaan zonder dat je gestoord word. Maakt het alvast lichtjes plezieriger.

avatar van FunkStarr
4,0
Ok het ziet er allemaal erg gelikt en mooi uit. Demo gespeeld en moet toch wel bekennen dat ik het niet echt bijzonder vind. Het is gewoon een beetje buttons rammen en dan kom je er wel. Speelde de demo op hard en won mn eerste potjes met gemak. En dat terwijl ik verre van een Tekken speler ben. Deze is niet voor mij ben ik bang. Vond altijd die King wel een vette character. Paul hebben ze nu een beetje een lomperik van gemaakt dat waren altijd mijn 2 favorieten. Maar heb zelf toch meer met Mortal Kombat.

avatar van Fonzzz002
4,0
Fonzzz002 (crew)
FunkStarr schreef:
Het is gewoon een beetje buttons rammen en dan kom je er wel
.

Tekken is juist een game waarin complexe combo's en tegenreacties meesteren cruciaal is om goed te presteren. Persoonlijk vind ik daarom ook toernooien kijken leuk om te doen. De eerste paar potten van story mode op normal / hard mode zijn wat dat betreft meer gericht naar casual spelers die inderdaad meer knoppen willen rammen dan langdurig oefenen. Het is echter geen goede representatie van het gemiddelde niveau van bv online spelen, of de latere potten tegen CPU in arcade / ghost battles, waarin alle remmen losgegooid worden.

avatar van Fonzzz002
4,0
Fonzzz002 (crew)
Gewoon weer een sterk deel in de langlopende Tekken reeks, die ik met plezier volg sinds Tag Tournament uit 1999 (25 jaar alweer!). Tekken 8 is next-gen en daarmee grafisch de meest fenomenale in de reeks. Tekken is altijd een reeks die de werelden en personages zo gaaf mogelijk wisten vorm te geven en hier hebben ze deze gewoonte niet afgeleerd. De levels zijn prachtig om naar te kijken, hebben genoeg visuele afwisseling en zitten vol kleine leuke details. Dit kunnen de acties van figuren op de achtergrond zijn (het lama's level), of hoe je het breken van muren / vloeren kunt verwerken in combo's.

Tekken is een reeks die ik, onlangs dat het sterk gefocust is op online modes & toernooien, altijd voor de single player heb gedaan. De leercurve voor goede combo’s is mij te hoog. Gewoon personages kiezen omdat ze er gaaf uitzien, simpele combo’s spammen en genieten van alle gekke aanvallen is wat de reeks zo leuk maakt. Deel 7 was helaas wat mager in single player modes, maar deel 8 maakt dit goed! Naast een story mode die aanvoelt als een interactieve animatiefilm heeft ieder character een eigen einde, dat je kunt vrijspelen door hun episodes te doen. Er is zelfs een kleine mode gemaakt rondom de Ghost battles, waarbij je met een avatar arcade hallen kunt afgaan en het opnemen tegen ghosts van andere spelers. Deze mode is het magerste, maar het is een prima bonus naast de goede story modes.

Het verhaal is (zoals gewoonlijk) bombastische onzin, maar het is onzin die heerlijk is om naar te kijken. Tekken weet wanneer zichzelf serieus te nemen en wanneer dit juist totaal niet te doen. Soms zijn juist de scenes die ‘serieus’ worden gedaan het grappigste, omdat het verhaal zo absurd is als maar kan. Alleen in Tekken kunnen een Duitser, Italiaan, Fransman en een Mexicaan (die tijger-geluiden maakt) in hun moedertaal naar elkaar praten, en elkaar wonderbaarlijk verstaan. Moet er een oorlog gewonnen worden tegen allerlei bewapende soldaten? Stuur een worstelaar, en een deftige vrouw die goed is in thee maken, cause why the fuck not.

Op het gebied van gameplay heeft Tekken 8 twee nieuwe mechanics: de “Heat” functie en Special Style. Tijdens het vechten kun je Heat activeren, wat een tijdelijke boost geeft die je opties verbreden (zoals meer combo’s kunnen doen, super armor krijgen op bepaalde moves of een extra sterke aanval kunnen doen). Geinig systeem waarbij je ervan baalt wanneer de aanvallen niet landen nadat je Heat activeert, of het juist extra fijn is een tegenstander tegen te houden voordat ie zijn Heat kan gebruiken.
Special Style is de fijnste toevoeging voor een filthy casual als ik. Dit is namelijk, soortgelijk als Modern Controls in Street Fighter 6 of auto-combo’s uit Dragon Ball FighterZ, een houvast voor casual spelers. Met Special Style kun je eenvoudig een goede combo doen door driehoekje te spammen, ongeachte het character dat je speelt. Het is prettig om verschillende characters af te gaan en altijd een redelijke combo tot je beschikking te hebben. Het nadeel hieraan is dat dit online nergens uitgezet kan worden en het daarom niet raar is om tegen Special Style spammende beginners te gaan.

Mits je alleen single player content doet dan gaan er helaas niet al teveel uren in kwijt. Zelfs als je voor de Platinum trophy gaat dan blijven er weinig extra uren over (buiten de hoofdmodes). Jammer dat online mij te weinig aanspreekt, want er is zoveel plezier te halen uit de single player.

4/4,5*

avatar van FunkStarr
4,0
Fonzzz002 schreef:
(quote)
.

Tekken is juist een game waarin complexe combo's en tegenreacties meesteren cruciaal is om goed te presteren. Persoonlijk vind ik daarom ook toernooien kijken leuk om te doen. De eerste paar potten van story mode op normal / hard mode zijn wat dat betreft meer gericht naar casual spelers die inderdaad meer knoppen willen rammen dan langdurig oefenen. Het is echter geen goede representatie van het gemiddelde niveau van bv online spelen, of de latere potten tegen CPU in arcade / ghost battles, waarin alle remmen losgegooid worden.


Ik bedoel het niet zo zeer negatief, en Tekken is een bijzondere vechtgame, speelde vroeger Tekken 3 en heb me er toen ook prima mee vermaakt. Tekken 7 nooit echt een kans gegeven al heb ik hem wel. Wil het zeker wel een kans geven.

avatar van Sinner
Tjonge jonge. Collector's Edition van maar liefst 250-280 euro. Normale edities van 65 euro gemiddeld. Het swingt wel de pan uit moet ik zeggen. Ik begrijp best dat iemand Tekken wil kopen (ik ook. Heel graag). Maar 250 euro+ neertellen voor een collector's editie dat begint me tegenwoordig toch echt wel een beetje te veel van het goede te worden.

avatar van thoyouknow1980
3,5
Enigzins teleurstellend
Mijn favourite Tekken blijft Tekken tag 2.
En dan is deze game toch echt een flinke stap terug.
- geen tag battles
- geen offline tournementjes kunnen maken.
- weinig instellingen in Vs fights offline en algemeen.
- de helft minder fighters als in TT2.

Aan de andere kant het blijft tekken,het vechten werkt goed en vertrouwd
En het ziet er mooi uit plus Tekkenball is weer terug.

avatar van FunkStarr
4,0
De muziek is, zoals altijd bij Tekken, fantastisch! Op dat gebied onderscheiden ze zich echt van andere games. Als je dit naast de doodsaaie muziek van bijvoorbeeld Mortal Kombat 1 legt al helemaal.

avatar van Sinner
Ik vind de muziek van Mortal Kombat altijd lekker sfeervol en in gehele mystieke plaatje van MK passen. Zouden ze daar iets dergelijks als Tekken onderplaatsen zou ik dat maar een soort van misplaatste grap vinden.

avatar van FunkStarr
4,0
Dat is natuurlijk ook een kwestie van smaak, maar persoonlijk doet de muziek van mk mij helemaal niets. Ik heb het dan wel over MK1 uiteraard. Kan me herinneren dat ik bijvoorbeeld het character select muziekje van Deadly Alliance echt geniaal vond. Dat mis ik dus in de nieuwste. Ook vind ik veel muziekjes echt veel te bombastisch klinken en steeds maar hetzelfde.

avatar van Sinner
geplaatst:
Je koopt Tekken en je krijgt ook gewoon echt Tekken. Dat maakt het wel altijd leuk. Het ziet er allemaal wel weer een stukje mooier (of zelfs een heel stuk mooier moet ik toch wel toegeven hier) uit - maar in essentie ben je er vlotjes mee weg als je al ooit een game uit de reeks hebt gedaan. Tot nog toe dan ook enkel couch VS matches gedaan (want kom op...iedereen heeft in zijn leven wel eens een Tekken of Dead or Alive gedaan en zelfs als je dat niet hebt - het is niet zo heel moeilijk aan te leren (let op : onder de knie krijgen en ook echt perfectioneren is een andere zaak). En zo heb je ook wel meteen een paar uurtjes op te teller staan.

Te vroeg echter om te zeggen of het 'mijn favoriet' is. 7 vond ik erg sterk. 6 vond ik net wat minder. 4 ook trouwens. 5 vond ik erg goed. Tekken Tag 2 denk ik dat met stip mijn favoriet was? Samen met 7 dus wellicht. En ook 3 heb ik bijzonder veel van genoten. 1 en 2 doen me dan weer veel minder. Feit is wel dat je hier wel weer een paar jaar mee door kan. (zeker met het wellicht ridicuul aantal DLC dat er zal aan komen - maar goed - de figuurtjes wil je hoe dan ook).

Alleszins verre van een miskoop. En in tegenstelling tot andere games raak ik hier wel altijd iets voordat zich een paar tanden in mijn nek zetten.

avatar van FunkStarr
4,0
Nu een tijdje de volledige game aan het spelen, en het is toch wel een erg tof spel hoor. Zelf vond ik 3, 4, 5, 7 ttt2 allemaal goed. Met 5 wel een beetje als de uitschieter. 6 vond ik ook niet zo. Maar dit is (logisch natuurlijk wel) de aller vetste Tekken game tot nu toe. Klein nadeel vind ik dat je niet je standaard costumes kan bekijken tijdens het customizen van je character, maar dat is dan ook wel het enige. Verder echt niets op aan te merken. En ook qua beloningen nogal karig. Hele dikke voldoende en behoort tot de beste fighting games ooit gemaakt. Wat trouwens ook een pluspunt is is dat je muziek uit de voorgaande Tekken delen kan instellen.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:39 uur

geplaatst: vandaag om 15:39 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.