Mario Kart Wii (2008)

Nintendo Wii
Racing

Ontwikkeld door Nintendo
Uitgegeven door Nintendo

Het zesde deel van de Mario Kart serie. In dit deel zit je terug alleen in een kart en met gebruik van het Wii Wheel zal je het moeten opnemen tegen zowel bekende als nog onbekende figuren uit de wereld van Mario.

avatar van Nintendofreak
Ooh dan staat her hierboven verkeert vermeld.

-marco- schreef:
de realese date is vrij gegeven, hij komt op 11-04-08

Nee hoor, op de 6e.
Dat staat hierboven.
Of is het soms verandert?

EDIT: Hij komt al uit de 29e van April.

avatar van Princess Piranha
11 April is de juiste datum.

Princess Piranha schreef:
11 April is de juiste datum.

En dat verandert vast ook weer.

avatar van -marco-
11-04-08 is vandaag officieel bekend gemaakt door nintendo zelf

Dan heb ik niks gezegd.
Maar onthoud nog wel dat het denk ik altijd nog wel kan veranderen...

avatar van Nintendofreak
Mmm dus eigenlijk zouden ze de datum op deze site ook moeten veranderen.
Dit moeten we misschien eens doorgeven aan de meester van deze site wie dat ook mag zijn.

avatar van JohnWilliams
Ik corrigeer het wel even.

Oke merci

Het is gedaan.

avatar van Princess Piranha
Yesyesyes! Je kan gelukkig ook gewoon met je Game Cube controller gamen! Dat stuurtje lijkt me eigenlijk toch niet zo heel erg fijn...

avatar van Mega Man
Ik heb de laatste screens eens bekeken die op het net waren verschenen en het viel me op dat er grafisch nog wel het één en ander aan verbeterd kon worden. Donkey Kong bijvoorbeeld ziet er wel heel erg hoekig uit en ik geloof dat Double Dash in het algemeen net zo mooi of zelfs iets mooier oogde dan wat ik heb gezien van MK Wii. En je verwacht eigenlijk iets van het zelfde kaliber als Super Mario Galaxy. Deze game komt sowieso in mijn game-collectie terecht maar ergens ben ik bang dat het spel word afgeraffeld omdat er genoeg casual gamers zijn die niks om graphics geven. Als dit het geval dan moet Nintendo eens goed nadenken waar ze mee bezig zijn. Mario Kart is een belangrijke serie van Ninty en vooral na de DS versie zijn de verwachtingen hoog. Qua opties en modes zal het wel niet teleurstellend zijn denk ik maar op grafisch vlak lijkt het op het eerste gezicht erg magertjes.

avatar van Princess Piranha
Grafisch ziet het er inderdaad niet mooi uit. Zelfs ik vind dat Terwijl ik daar normaal eigenlijk nooit wat van zeg. De poppetjes zelf zien er erg gelikt uit. Alsof ze helemaal opgepoetst zijn, vooral bij Donkey Kong kan je dat goed zien. Maar de contouren van de poppetjes zijn dan weer helemaal hoekerig en dat matched niet goed samen.

Maar voor de rest heeft deze Mario Kart toch wel wat meer dan de vorige delen. Het krijgt ook een eigen kanaal op het hoofdmenu van de Wii. Zodat je daar tijden enzo kan bekijken. Dat soort dingen zitten inderdaad wel snor. ^__^

avatar van Mega Man
Ik ben al lang blij dat de éénpersoons wagentjes weer terug zijn en in tegenstelling tot Double Dash vind ik de nieuwigheidjes in MK Wii weer wel een aanwinst. DD is een prima game maar persoonlijk prefeer ik zowel MK:DS en MK64 boven deze. De optie om de Cube controllers weer in te zetten bij MK Wii vind ik zeer goed en het stunt werk een originele toevoeging aan de MK serie.

Maar toch: Je verwacht 5 jaar na Double Dash toch wel flinke verbetering op het gebied van graphics en tot nu toe is dat niet het geval. Mario Galaxy is een prachtige game en Smash Bros ziet er ook erg strak en verzorgd uit. Nintendo kan het niet maken om ineens weer met ondermaatse graphics aan te komen en zeker niet met de Mario Kart serie.

PS: Als ik sommige personages op die kleine motortjes zie zitten moet ik gelijk denken aan Excitebike op de NES.

avatar van Nintendofreak
Ik heb net de eerste graphics gezien en ik moet zeggen ik kan er nog niet over oordelen daarvoor waren de foto's iets te klein en niet zo super duidelijk. Ik denk dat het gewoon afwachten wordt tot we de game echt kunnen spelen wand uit de foto's die er zijn vrij gegeven kunnen we voorlopig niet echt heel veel halen. Dus hierover komt mijn oordeel pas als ik deze game in mijn bezit heb.

Maar dat er een wii stuur bij komt lijkt mij wel nog een leukere spelervaring. Dus het word afwachten maar maar wat ik gezien heb vind ik al goed. En in ieder geval deze game komt in mijn collectie.

avatar van Mega Man
Misschien vallen de graphics ook wel mee als je de game aan het spelen bent maar zo op het eerste gezicht zag het er nogal hoekig uit. Als je nagaat dat MK: Double Dash 2x zo mooi was als Mario Kart 64. Er zat dan 6 jaar tussen deze twee delen en tussen MK: DD en MK: Wii is dat 5 jaar. Any way, ik koop MK: Wii sowieso wel want met de toevoeging van klassieke banen (was voorheen alleen het geval bij de Handheld delen van MK) heb je het beste van het beste. Al had ik persoonlijk liever Royal Raceway en Wario Stadium van MK64 gehad en Luigi Pinball van MK:DS.

Luigi Pinball

Was dat niet Waluigi Pinball? Niet echt veel verschil ofzo. XD Maar dat is inderdaad wel een van de betere MK:DS levels.

En misschien vallen de graphics ook wel mee als je alles bewegend ziet. Op screens is het toch vaak minder. En als dat niet zo is, dan kan Nintendo dat inderdaad echt niet maken

Waluigi Pinball....dat was 'm ja

Hopelijk worden de volgende punten verbeterd in MK Wii:

Personages:

Hoewel DD wel erg veel personages telde waren sommige ook een beetje overbodig zoals die enorme piranha plant en die Boo. Ze kunnen beter wat personages er in stoppen van oude Mario games zoals Wart uit SMB2 (vreemd dat een character als Birdo, notabene een sidekick van Wart, populairder werd dan welk andere personage dan ook uit SMB2).

Muziek:

De soundtrack van Double Dash was in de meeste levels wel heel erg simpel en kiddy en de muziek van MK64 prefeer ik ver boven deze. Ook de DS versie had over het algemeen betere nummers dan Double Dash.

Battle Mode:

Please, niet die kleine arena's uit Double Dash! Geef mij maar de 64 versie van Block Fort en hopelijk nog meer grote levels.

Circuits:

Op sommige levels na die wat groter waren zoals Wario Coloseum waren er teveel banen bij die je in een ruk had uitgereden. Geef mij maar de lange circuits van MK64 met bredere wegen. Royal Raceway, Wario Stadium, Rainbow Road etc.

Personages:

Dit heeft misschien wel wat te maken met de Gamecube games. Petey Piranha kwam voor het eerst voor in Sunshine. Boo hebben ze er vast ingedaan vanwege Luigi's Mansion. Zelfs Toadette zit erin. Die kwam later bij Mario Party.

...Geen idee of hier eigenlijk wel een beetje logica in zit

Muziek:

Ik vond de muziek wel erg goed bij al die levels passen. Lekker vrolijk en bij Bowser's Castle weer een beetje duister. Ook bij DK's Mountain etc...past die jungle geluiden erg goed. Ik vond dus de muziek in Double Dash erg goed. Hopelijk doen ze het hier (Mario Kart Wii) net zo goed.

avatar van Nintendofreak
Overigens...blijft de naam "Mario Kart Wii"? Of is dit nog steeds de voorlopige naam van de game?[/quote]

Ik dacht gelezen te hebben dat er nog een naam voor deze game moet komen maar ik ben er wel niet zeker van.

avatar van JohnWilliams
We zien het vanzelf wel.

JohnWilliams schreef:

Op een één of andere manier klonken de liedjes veel te blij en waren ze duidelijk van Midi kwaliteit. Zoals het nummer die je hoorde in Mario/Luigi Circuit met dat veel te blije fluidje. Het dieptepunt was Baby Park waar ik meer het gevoel had dat ik een kleuterspel aan het doen was. Double Dash is duidelijk voor een nog jonger publiek bedoeld terwijl de andere delen van Mario Kart voor jong en oud waren.

Op IGN hadden ze het ook al over dit probleem. MK64 en MK:DS hadden ook wel wat vrolijke melodiën maar net niet zo catchy als bij Double Dash het geval is. In het Mario/Luigi Circuit, Royal Raceway Circuit en Wario Satdium Circuit bij MK64 was de muziek leuk genoeg met dat orgeltje op de achtergrond. Sommige tracks in Double Dash waren dan weer wel goed zoals die van Waluigi Stadium, Rainbow Road en dat level in die stad.

PS: De titel word definitief Mario Kart Wii. Vernoemd naar de console net als Mario Kart '64' en Mario Kart 'DS'.

avatar van JohnWilliams
Jammer, ik had een wel wat orginelere naam verwacht.

En de muziek is meestal wel goed en soms misschien wat té kinderachtig zoals je al vermeld. Hopelijk doen ze deze muziek wel weer net zo goed als de muziek bij Mario Kart DS etc. (of dus Double Dash, op het baby park na...die werd irritant).

avatar van Mega Man
In de laatste trailer van Mario Kart Wii hoorde ik een remake van het nummer uit Super Mario Kart van de SNES. Mario Circuit om precies te zijn.

Mega Man schreef:

Over trailers gesproken...deze is ook niet verkeerd. Hier legt die een aantal dingen uit...best wel grappig:

Hier

avatar van Evil Eye
0,5
Ik snap niet dat jullie je verheugen op deze game, het wordt gewoon de zoveelste mario kart, ja verdomme nu weten we het wel, dit spel wordt weer hartstikke slecht natuurlijk. Als de game me uiteindelijk wel bevalt vreet ik me schoenzolen op.

avatar van JohnWilliams
We weten al dat jij een anti-mario fan bent Evil Eye.
Je hoeft het dus niet overal te zeggen hoor...

avatar van Evil Eye
0,5