menu

Football Manager 2008 (2007)

mijn stem
4,13 (107)
107 stemmen

Macintosh / PC / Xbox 360
Sports
single player / multi player / online

Ontwikkeld door Sports Interactive
Uitgegeven door Sega

Football Manager 2008 is een voetbal manager spel waarin je de mogelijkheid krijgt om een team te coachen, zoals je dat zelf wilt. Hierbij hangt jouw carrière af van het gebruik van goede tactieken, goed uitgekozen spelers, media en veel meer.

zoeken in:
avatar van Flammazine
4,0
kreeg vandaag een mail van sega, 28 maart komt ie uit op de 360

avatar van Kos
5,0
Kos
Deze is wel fucking veel moeilijker dan de vorige of niet? .

avatar van Deftones_JP
4,0
De review van de Xbox versie staat op insidegamer.nl trouwens. En de demo is van Xboxlive te downloaden. Ik ga die demo wel ff checken denk ik . Alleen al om te kijken hoe het werkt op de 360 verder lijkt me het niet echt werken. Je moet vrij dicht bij je tv gaan zitten

avatar van Flammazine
4,0
Ik heb het vorige week gekocht en het valt inderdaad wat tegen. Vooral de besturing dan. Ik weet nog dat ik ooit een eerdere versie op de oude xbox speelde,waar dat veel beter was. Het spel lijkt me ook niet echt sneller te zijn dan op de pc,wat toch 1 van de redenen was om het te kopen. Ik weet ook niet welke database er gebruikt is (je kan bij mijn weten niet kiezen),maar er lijken mij veel spelers te ontbreken.

Volgende keer hou ik het toch maar bij de pc-versie.

2.5* voor de x360
4* voor de pc

5,0
Kos schreef:
Deze is wel fucking veel moeilijker dan de vorige of niet? .
ja maar hoe download je hem

avatar van jaspertje3
Gamesmeter is niet bedoeld om download links te vragen of te verspreiden, dat doe je maar ergens anders. Of nog beter, helemaal niet.

avatar van dimasX
4,0
Leuke game ik ben verslaaf aan dat game maar goed alles is al goed van dat game voor mij geef ik het een 4.0

avatar van Matthi
4,0
Het enige wat ik vervelend vind is dat ik in het begin alleen Nederland als werkterrein heb aangevinkt,nu kan ik dus niet naar een ander land om daar een club te coachen. Dan zal ik een nieuwe account aan moeten maken maar dan heb je natuurlijk niet je prijzenkast en niet zo een hoge rating in je profiel hoe jij als coach presteert. dat vind ik wel een minpuntje,of weet iemand hoe je dat alsnog kan veranderen?

Voorderest leuke game,ziet er netjes uit en ben nog geen bugs tegen gekomen,wat alleen wel opvalt dat bijna elk doelpunt wat wordt gemaakt uit een corner afgekeurd word voor duwen danwel hands. Kan toeval zijn maar het gebeurd wel erg vaak naar mijn inzien.

avatar van Kos
5,0
Kos
Inmiddels met Arsenal in 2012 zo'n beetje alles gewonnen wat er te winnen valt. .

avatar van Kos
5,0
Kos
Fluidvirgo schreef:
Ben er alweer even vanaf, Goddank. Vanaf het moment dat ik kennis maakte met de CM serie in '97 heb ik al heel wat nachtelijke dates met mijn bed gemist. Dit soort games zouden verboden moeten worden.

****


Mijn verslavingsgraad is ook al 'tijd om een nieuwe onderbroek aan te trekken' .

jorisje123456
Dit spel blijft toch ontzettend goed, eergisteren weer opnieuw begonnen na een lange pauze van andere games.

Kan niet wachten op FM2009! Al wordt het moeilijk om dit deel te overtreffen, maar als ze deze evenaren met een nieuwe database ben ik ook al tevreden!

3,0
Goed spel,
Grafisch bar slecht,
Te veel bugs.

3*

avatar van Marcellussss
Voorkant is Mourinho-verering?

avatar van pascal83
5,0
jaja schreef:
Goed spel,
Grafisch bar slecht,
Te veel bugs.

3*

Wat verwacht jij grafisch dan van een manager game?

avatar van hectometersnor
4,5
Ben al groot championship/football manager sinds 1998 toen CM 98/99 voor de mac beschikbaar kwam. Echt uren van mijn leven hier aan verkloot, but it was al worth it.

Tot nu toe vind ik zelf 2007 het beste deel, dit met name omdat sinds de nieuwe engine deze grafisch het beste en voor mooiste eruitziet. Maar vooral omdat deze over de minste in-game bugs beschikt.

FM 2008 vind ik grafisch net weer wat mooier, vooral die grafische gezichtjes van nieuwe spelers vind ik heel leuk gedaan en geeft je elftal door de jaren heen veel meer persoonlijkheid en het staat gewoon beter dan die lege fotovlakken.

Het mindere aan FM 2008 vind ik wel dat het veel vol zit met bugs. de eerste 8.0 versie had een zware pressie bug, als in, er werd totaal niet op pressie gevoetbald ondanks dat je de bar volledig naar rechts had staan. 8.0.1 bleek het ineens onmogelijk om uit corners te scoren en gebeurde er ook rare andere dingen in het veld. Nou bij 8.0.2 dacht ik mooi dat alles wel gefixed zou zijn. Maar helaas, mijn verdediger heeft nu bij de juiste hoekschoppen settings soms een doelpunt gemiddelde van 100%. Had ooit in Brazilie een verdediger van 1.94 met 19 op springen en koppen. Mijn 2 spitsen hadden ongeveer 25 goals per speler na 1 seizoen, mijn verdediger rond de 45. Dus ik weet niet, maar realisme is beetje ver te zoeken, daar waar hij ooit aanwezig was.

Want wat betreft realisme vind ik ongeveer 70% geweldig gedaan, maar dat is voornamelijk bestaande uit database realisme, dus statistieken, transfermarkt, media, etc. Dat werkt allemaal fantastisch en is gewoon geniaal in elkaar gezet. die andere 30% die ik als zwaar onrealistisch beschouw is de simulatie tijdens een wedstrijd en enkele transfer dingetjes. Opzich is die Simulatie zelf wel goed gedaan, maar ik word al sinds de eerste grafische FM wedstrijd GESTOORD van die vrije trappen en hoekschoppen uit het niets. Echt serieus jongens, kap daarmee, het is zwaar ontmoedigend als je de hele wedstrijd domineert en ineens je tegenstander een vrije trap krijgt aan de rand van het strafschopsgebied. Wat ook mega irritant is, is dat als jij voorstaat met 1-0 en de laatste 10 minuten gaan in dat je dan gemiddeld 10 aanvallen om je oren krijgt waarvan 9 nietszeggend zijn in de meeste gevallen. Maar als ik met 1-0 achter sta dan gaat de tijd sneller dan ooit te voren, dan gebeurt er vrijwel niets en krijg je zo een heerlijke melding van "Dom, dom, dom.

Ondanks dat dit niet echt de plek is om dit gehele verhaal te vertellen kon ik het toch niet laten. Maar voor mij blijft FM een groot succes en is het een grote verslavingsfactor, al zeker 10 jaar lang. Ook FM 2009 haal ik de eerste dag gewoon en ondanks alle bugs en irritaties zal ik het blijven spelen want ik blijf het gewoon een fantastisch spel vinden.

4,5 sterren

avatar van pascal83
5,0
Kos schreef:
Inmiddels met Arsenal in 2012 zo'n beetje alles gewonnen wat er te winnen valt. .

Met Arsenal is dat ook wel heel makkelijk , ik bestorm Europa (overigens met succes) met Hoffenheim.

hectometersnor schreef:
Maar voor mij blijft FM een groot succes en is het een grote verslavingsfactor, al zeker 10 jaar lang. Ook FM 2009 haal ik de eerste dag gewoon en ondanks alle bugs en irritaties zal ik het blijven spelen want ik blijf het gewoon een fantastisch spel vinden.

Daar kan ik me helemaal bij aansluiten.

Wat me trouwens opvalt in deze versie dat Brazilië meer talenten telt dan alle andere landen bij elkaar. Met name Duitsland kent bijvoorbeeld weinig echte jonge toptalenten (circa 10), terwijl Brazilië er wel minstens 60 heeft.

avatar van hectometersnor
4,5
pascal83 schreef:
(quote)

Met Arsenal is dat ook wel heel makkelijk , ik bestorm Europa (overigens met succes) met Hoffenheim.

(quote)

Daar kan ik me helemaal bij aansluiten.

Wat me trouwens opvalt in deze versie dat Brazilië meer talenten telt dan alle andere landen bij elkaar. Met name Duitsland kent bijvoorbeeld weinig echte jonge toptalenten (circa 10), terwijl Brazilië er wel minstens 60 heeft.Ja dat kan ik wel aardig beamen, ik speel nu met Adap Galo in 2017 en het stikt van de Braziliaanse talenten. Wat mij wel opvalt is dat heel veel toptalenten supertraag zijn, er speelt nu een 22 jarige Braziliaanse rechtsback bij Werder Bremen die gemiddeld een 7,5 heeft. En hou je vast, zijn snelheid bedraagt een whopping 3, net als eerste meters. Ik heb zelf een linksback met 20 op dribbelen en voorzetten en tackelen en zo, maar ook hij heeft maar 9 op snelheid.

Vind het persoonlijk wel lastig om in deze versie met een kleine club een grote club te worden, is al mijn 5e seizoen in de hoogste divisie en telkens eindig ik in de top 4 maar ik heb altijd ineens zo een reeks van 6 nederlagen op rij waardoor ik gelijk al geen kampioen kan worden, heel frustrerend. Misschien dat ik met Rosenborg, of Celtic ga beginnen, een kleine Europese ploeg groot maken lijkt me wel wat. Ik zie geen onheil meer erin.

Ow ja, voor mensen die interesse hebben...Ik heb de mogelijkheid om een server op te starten zodat mensen een online competitie kunnen spelen met mij. Bij interesse hoor ik het graag.

avatar van wwelover
5,0
Heerlijk spel. Mijn huidige game: een jaartje LA Galaxy alles gewonnen in de VS. Toen 3 1/2 half jaar naar Brentford, van 16e plaats in de League Two naar de 1e plaats Premier League en 2 keer de Uefa Cup gepakt (had in de league one de League Cup gewonnen) toen jaartje Ajax met succes, en nu in de Serie B met Chievo.

Heerlijk spel.

avatar van Knight of Round
4,5
Ik ben hier dus helemaal aan verkocht. Toch moet ik eerlijk bekenen dat ik er in het begin stapelgek van werd. Ik vond het een onmogelijke opvolger van 2007 en bleef uit frustratie met zijn voorganger spelen. Vooral omdat ik zowat elke wedstrijd verloor of thuis 0-0 of 1-1 speelde. De pressie was simpel gezegd een brok frustratie. En daarbij ook nog de backs die eigenlijk altijd werden voorbij gelopen en dus nooit maar dan ook nooit een duel wonnen
Eindelijk kreeg ik met tactische aanpassingen een beetje plezier in het spelletje en nu heb ik een tactiek waarmee ik werkelijk alles win.....BV meerdere malen de Champions League en de wereldbeker met Ajax....en vanaf 07/08 15 keer achter elkaar kampioen van NL ben geworden met Ajax. Zowat elk seizoen de Copa Libertadores met Boca.
De satelietclubs zijn een leuke toevoeging. Ook de scouts zijn een redelijke aanvulling al moet ik eerlijk zeggen dat ze maar zelden een topper die ik nog niet ken aanprijzen. Wel een realistische ajax-scouting zal ik maar zeggen hehe

SvV_Ying
Heerlijk spel. Erg verslavend. Mooiste wat er is met dit spel om met een minder team te promoveren en er een stabiele ploeg van te maken. Kijk erg uit naar het volgende deel.

avatar van hectometersnor
4,5
SvV_Ying schreef:
Heerlijk spel. Erg verslavend. Mooiste wat er is met dit spel om met een minder team te promoveren en er een stabiele ploeg van te maken. Kijk erg uit naar het volgende deel.


Ja heb hoge verwachten van 09, alles begint erop te lijken dat het een topper gaat worden, de nieuwe features klinken erg goed en het nieuwe 3D match engine lijkt me ook een leuke nieuwe toevoeging.

joeri592
Flammazine schreef:
kreeg vandaag een mail van sega, 28 maart komt ie uit op de 360


hij is der anders nog steeds niet voor 360

avatar van hectometersnor
4,5
joeri592 schreef:
(quote)


hij is der anders nog steeds niet voor 360


Maart 2009 bedoeld hij.

Overigens zijn dit echt geen games voor de console is mijn mening, maar dat terzijde

5,0
net zo verslavend als de originele CM spellen (die later toch wel een beetje inzakten qua gameplay...) 5 vette sterren

joeri592
hij is er ook voor de360 wrm staat die niet bij de conso;es

avatar van Rujar
3,0
Ik heb hem op de 360 inderdaad! Maar wat is dat kut. Je moet echt een muis hebben en een fatsoenlijk toetsenbord.

avatar van Rujar
3,0
Nog altijd heb je steeds 30 schoten op doel en 2 tegen en dan inderdaad met 0-1 verliezen... damm waarom zitten dit soort dingen er toch in?

3,5
Leuk spel, gaat alleen gauw vervelen omdat het steeds hetzelfde is, maar dat is ook zo bij voetbalgames waar je zelf moet spelen.

3,5*

4,5
CM en Football Manager zijn toch altijd mijn favoriet soort spellen geweest, en de 2008 versie is echt een heerlijk spel.

Je raakt de tijd kwijt, denkt dat je net een half uurtje speelt en dan ben je al 2 uur bezig..

Ook een goede database editor trouwens, 4.5 sterren hiervoor

avatar van DonaldFortune
3,5
Leuk spel, alleen kan nogal snel gaan vervelen.
Als voetbalfanaat wel erg leuk hoeveel mogelijkheden je hebt.

avatar van rockgamer
vind football manager altijd snel vervelen, ik had niet verwacht dat het hier zo goed beoordeelt zou worden

avatar van steffengamer
1,0
Saai!!!!!!!!!!!

Gast
geplaatst: vandaag om 21:23 uur

geplaatst: vandaag om 21:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.