Een geinige bonus, al leent het teveel van de hoofdgame en voegt het onvoldoende toe aan het verhaal.
In deze DLC reis je wederom door het Dimitescu huis, Beneviento huis gevolgd door een ietwat aangepaste boss battle tegen Miranda. De puzzels zijn ditmaal anders, er zijn 2 nieuwe vijanden en er zijn een aantal nieuwe snufjes om het te onderscheiden. Rose heeft bv magische krachten waarmee ze vijanden kan bevriezen. Dit is zowel handig om eenvoudig headshots te maken als dat het een goede tool is om van vijanden te ontkomen zonder munitie te verspillen. Het gebeurde regelmatig dat wegrennen/stealth een betere optie was ivm de sterke vijanden, waardoor ik voorzichtiger was en vaker wegrende dan normaal gesproken.
Wel jammer dat je al deze dingen moet doen in omgevingen die je al hebt bewandeld, wat ze minder interessant maakt dan een nieuw gebied. Zeker ik, die Village zo’n 8 keer heeft gedaan, kent deze gebieden te goed. In de eerste 2/3e had ik het prima naar mijn zin, maar rond de laatste 3e werd je teveel beperkt in je aanpak. Zwakke stealth secties en ander soort stukken waarin je niet veel controle hebt.
De DLC eindigt met een boss die je al in de hoofdgame gedaan hebt. Ook dit is een stap terug van de unieke bosses die ze voor bv Not A Hero en End Of Zoe DLC hadden bedacht, maar wat deze boss battle goedmaakt is dat op dit punt Rose allerlei krachten heeft vrijgespeeld, wat haar een soort super-soldaat maakt: nu kan ze teleporteren om aanvallen te ontwijken en absorbeert ze projectielen om deze vervolgens terug te schieten. Wel raad ik sterk aan: zet te tutorial displays aan! Ik had deze uitstaan waardoor ik belangrijke instructies over Rose d'r krachten miste en het onnodig lastig maakte voor mezelf.
Het verhaal is… meh. Punt is: het einde van Village (waarin Rose wordt geïntroduceerd) is eigenlijk zo goed geschreven dat de DLC overbodig voelt qua verhaal. In slecht een paar minuten wisten ze perfect te omschrijven wie Rose is: dat ze haar vader goed kent en van hem houdt ondanks dat hij is overleden voordat ze opgroeide, dat ze schijnbaar bovennatuurlijke krachten heeft die gebruikt wordt voor Umbrella, dat ze deze samenwerking met Umbrella duidelijk niet prettig vind, dat ze bekend is met Eveline en hier een negatieve associatie mee heeft. Een goed geschreven einde.
Deze DLC is een lange uitleg over hoe deze meningen tot stand zijn gekomen, maar dat was naar mijn idee niet nodig. Soms is de suggestie dat iets speelt sterk genoeg en niet alles hoeft een uitgebreide backstory te krijgen die in detail laat zien waarom iets zo is. Backstories vind ik vooral interessant als ze iets nieuws vertellen, iets wat je niet kunt missen voor het hoofdverhaal, maar niet als ze meer details vertellen over dingen die je al weet.
Een vermakelijke DLC die je een proef geeft van hoe Rose mogelijk gaat spelen in een toekomstig deel. Paar geinige puzzels, pittige vijanden en het kon soms creepy zijn. Teveel herhaling van dingen uit de hoofdgame en een zwak/overbodig verhaal weerhouden het ervan om meer te zijn.