menu

Dark Castle (1986)

mijn stem
3,20 (5)
5 stemmen

Apple II / Atari ST / Commodore 64/128 / Commodore Amiga / Macintosh / PC / Philips CD-i / Sega Mega Drive/Genesis
Platform
single player

Ontwikkeld door Silicon Beach
Uitgegeven door Silicon Beach, Electronic Arts, Mirrorsoft, Philips en Three-Sixty Pacific

De held in het verhaal is Prince Duncan. Zijn doel is het om de kwade Black Knight die de bevolking in zijn ijzeren greep houdt, van zijn troon te stoten. Dus gaat Duncan naar het kasteel van The Black Knight. Om in zijn uiteindelijke missie te slagen moet hij afreizen naar de vier secties van het kasteel: Fireball, Shield, Trouble en Black Knight.

zoeken in:
avatar van Jord
3,5
In een tijd dat alle games het nog deden met pling-pling- en piep-piep-geluiden, klonk Dark Castle op de Mac toch uitermate geavanceerd.

avatar van bas
bas
Die Mac versie was dan ook wel nog maar in zwart wit, en latere versies als Amiga en CD-i zijn helemaal omgegooid, dat wordt hier zomaar over 1 kam gesmeerd.....

avatar van Knight of Round
3,5
Mijn eerste echte spel wat mij een dag achter de Mac kon houden....Helemaal verslaafd....

avatar van Knight of Round
3,5
Waar is Beyond dark castle eigenlijk op deze site?

avatar van Rujar
3,5
Ik heb hem op de Apple gespeeld. Onmogelijk moeilijk voor mij in de tijd haha, maar ik heb echt uren aan het spel gezeten. Nooit uitgespoeld overigens.

gamelord
Hehe deze heb ik ook gegamed op de Atari..maar het is zo lang geleden (helemaal vergeten). Weet nog dat ik helemaal gefrustreerd raakte in een soort Throne-room waar je het moest opnemen tegen minions en een of ander grote schedel die midden in die ruimte rondzweefde.

avatar van Rujar
3,5
Tja het werkt niet helemaal soeple met de muis inderdaad haha!

gamelord
Denk dat het met de muis toch fijner gamen was dan met de joystick van de atari.

avatar van PC.ENGINE.FAN
Ik verwacht hier binnenkort wat meer reacties ~_^` We zagen hem destijds in de rekken liggen voor de megadrive en we stonden nog op het punt om het te kopen ook! Op de achterkant zag het er leuk uit als een soort Apogee-achtige platformer. Op basis van plaatjes van de doos had je maar te beslissen of dit je nieuwe game werd.
Ik weet trouwens ook nog dat Mean Machines dit spel een 2,3 gaf uit 10. En dat was een ontzettend lage score voor die tijd. Onder comment: If a gameplayer went to hell, this is the game he'd be made to play Die CDI versie en megadrive zijn wel verschrikkelijk slecht, hoort dat zo?

avatar van jirachi04
En of we reacties krijgen.
De AVGN nieuwe episode gaat hierover!
AVGN Episode 105: Dark Castle « Cinemassacre Productions

Gast
geplaatst: vandaag om 06:49 uur

geplaatst: vandaag om 06:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.