Turok (2008)

Alternatieve titel: Turok: Rebirth

PC / PlayStation 3 / Xbox 360

Ontwikkeld door Propaganda
Uitgegeven door Disney

Het verhaal speelt zich af op een planeet in de nabije toekomst. Als speler ben je Joseph Turok, een voormalig Black-Ops commando die nu lid is van een elitair Special Forces team. Met je nieuwe team ben je op een missie om een oorlogsmisdadiger op te sporen op een genetisch gemanipuleerde planeet. Helaas word je schip al snel uit de lucht geschoten en ben je toegewezen op je instincten en militaire training om het op te nemen tegen een leger soldaten en diverse woeste beesten die op de gevaarlijke planeet leven.

avatar van andnino
Nog een hoog cijfer dan...

avatar van Mega Man
Ik ben niet van plan om deze te gaan kopen.

joeri592
mij lijkt ie wel vet, ik ga hem meschien een keertje kopen als ie een eurotje of 30 is...

joeri592

avatar van Rujar
Uitgegeven door Disney??

avatar van TonyTHorror
2,0
Ik weet nog dat ik als klein jongetje helemaal wild werd van Turok: evolution op de ps2, dino's waar je de hoofden van af kon schieten was haast een droom die uit kwam
Maar dit deel wist mij toch niet weer dat gevoel te geven, het is te serieus en dat is niet de turok zoals ik hem ken.

Jammer, maar ik heb hem de dag erna meteen omgeruilt voor een ander spel.

Imperial Figure
Ik heb de N64 nog ergens op zolder liggen maar weet niet precies waar, maar in ieder geval ik speelde 8 jaar geleden turok 2: seeds of evil non-stop en was er helemaal gek op.
Maar Turok: evolution teleurstelde enigszins, echt slecht was ie niet maar echt vermaken deed ie ook niet.
Vindt deze turok veel beter dan evolution, met deze turok (2008) kun je zien dat ze het origineel (N64) probeerde te benaderen en dat is op zich wel gelukt maar de a.i. laat de wensen over, en die close combat knife gevechten maken het spel wel extreem simpel want je kunt in feite bijna iedereen afmaken met het mes.
Ben met het spel bezig in hard mode, wel vermakelijk spel maar de game is te makkelijk (zowel in actie gedeeltes als in a.i.) om echt te blijven boeien.

avatar van Mega Man
Deze Turok game hoef ik niet te hebben. Simpelweg omdat het een ordinaire Halo-kloon is met mariniers op een dino-planeet. Simpel cashen met een bekende franchise. Ze negeerden zowel de games van Akklaim als de comics. Dan heb ik zoiets van: 'Waarom maak je überhaub een Turok game?'. Het zou tof zijn als Retro Studios een keer aan de gang zou gaan met een nieuwe Turok game. Een gedeelte van het team achter Turok 1 en 2 (verantwoordelijk voor de realistische feeling tijdens het lopen...in tegenstelling tot T3 en Evolution) stapte later over naar Retro Studios. Metroid 'heeft' en Turok 'had' het zogeheete 'backtrack' systeem.

Toen het andere team bij Akklaim begon aan T3 en Evolution verdween het backtracken en maakte plaats voor lineair gameplay met houterige besturing. Gelukkig hadden beide games nog connectie met de vorige Turok spellen. In Turok 3 speelde je met Joshua (Turok 2), kwam je het level tegen uit de eerste Turok, waren de Life-Force diamanten weer van de partij en kwam je een paar Pur-Lins tegen. Evolution was een prequel op Turok 1 (zei het met plotholes), je speelde met Tal'Set en alles speelde zich af in de 'Lost Land'.

De nieuwe Turok is weer zo'n game die meedoet aan de trend in de filmwereld: maak een reboot van een bekende franchise en hou de titel kort en bondig. Maar waar je bij films vaak wel verwijzingen tegenkomt daar negeert Turok alles wat de Turok franchise anders maakte dan alle andere schietspellen. Natuurlijk wordt T2 wel eens de quake onder de Turok games genoemd en deed T3 leentjebuur bij Half Life..maar ze behielden hun identiteit. Met een klein beetje research had 'Propaganda' wat meer vertrouwde elementen in de game kunnen stoppen.

Blijkbaar wisten ze niet eens dat Turok een soort status was (Turok krijger) i.p.v. een naam. In T1 en T2 heten de personages Tal'Set en Joshua Fireseed..en het waren Turok krijgers! Dat is gewoon zo lame van 'Propaganda'. Tomb Raider Legend was ook een reboot van een andere ontwikkelaar. Maar daar heet het personage gewoon Lara Croft..en geen Lara Raider. Joseph Turok..kom op zeg! Wat dacht je van Samus Bountyhunter, Mario Plumber en Simon Vampire Slayer.

Dr. Salvador
Erg goeie shooter is dit zeg!, veel variatie in de omgevingen.
En ook de dino's zien er erg realistisch en mooi uit. De
T-rex is toch wel mijn favoriet. Ook de wapens(vooral het mes),
en het hoofdpersonage zijn erg vet!. De game is soms ook lekker moeilijk, zoals het hoort. Toch wel een van de beste spellen die ik nu op dit moment heb.
4,0/5.

avatar van daslekkerrr
lekkere shooter...

je moet goed gebruik maken vd omgevingsgeluiden,wat het erg spannend maakt.
goed saving-systeem ook

daslekkerrr schreef:
lekkere shooter...

je moet goed gebruik maken vd omgevingsgeluiden,wat het erg spannend maakt.
goed saving-systeem ook

Blij om te horen dat de game je zo goed bevalt! .
Aparte avatar trouwens.....

avatar van kaholiic
Inderdaad, foto van jezelf?

kaholiic schreef:
Inderdaad, foto van jezelf?

avatar van GameEvolutie
Slechte shooter maar smaken verschillen,
een van mijn aller eerste games was turok een dat is echt een betere deel deze turok is puur bagger

GameEvolutie schreef:
Slechte shooter maar smaken verschillen,

Voor pure bagger is 2,0 sterren toch nog wel erg hoog.....Beetje raar

War-Ultima
Turok 2: Seeds of Evil (1998) blijft nog steeds de beste naar mijn mening en uiteraard de allereerste turok blijft een classic.
Waarom een remake? snap het nog steeds niet, turok was een goede game serie en remakes gaan vaak fout.
Deze remake zit vol met A.I foutjes, saaie omgevingen en eentonige & inspiratieloze combat.

avatar van rockgamer
iemand die weet of er nog wat mensen zijn die deze game online spelen, kan hem voor 5 euro krijgen namelijk

Denk van niet. Turok is al paar jaartjes oud ondertussen en denk nu niet dat hier nog veel mensen op zullen gaan spelen online.

avatar van TonyTHorror
2,0
Toen ik m'n berichtje plaatste op 21 februari 2009 speelde er al niemand meer, laat staan nu .

Dr. Salvador
Online zal geen hond het meer spelen nee, maar als SP game, is dit een topper...

avatar van bankhanger
mooi gemaakt maar het schieten met machinegeweer is erg onnauwkeurig. Dino's afmaken met je knife is leuk maar altijd hetzelfde.Turok is een behoorlijk spel maar kon op sommige vlakken beter met meer variatie.

avatar van caliber27
Aardige game om soms ff te pakken en niet langer dan (hooguit0 2 uurtjes spelen

avatar van Mega Man
Beetje lijp dat die gast in deze game Joseph Turok heet. Dat is niet eens een naam....eerder een orde Dat is het zelfde als je een Mario game hebt met in de hoofdrol Mario Plumber of Mario Jumper Ik heb overigens wel de demo indertijd gespeeld op de 360 maar het boeide me niks. Het spel is zo vreselijk generiek en gooit alle elementen die de eerste 4 Turok games kenmerkend maakte, over boord. Daar voor in de plaats word de game ge-COD't. Dat wil zeggen: maak de game zo toegankelijk mogelijk voor het COD publiek.