menu

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom (2023)

mijn stem
4,70 (23)
23 stemmen

Nintendo Switch
Action / Adventure
single player

Ontwikkeld door Nintendo
Uitgegeven door Nintendo

In dit vervolg op de game The Legend of Zelda: Breath of the Wild bepaal je jouw eigen pad door de uitgestrekte landschappen van Hyrule en de mysterieuze eilanden die daarboven zweven. Kun jij de kracht van Link's nieuwe vaardigheden gebruiken om terug te vechten tegen de kwaadaardige krachten die het koninkrijk bedreigen? Link moet door het land en de lucht van Hyrule reizen om de oorsprong te ontdekken van de mysterieuze duisternis die het koninkrijk teistert. Gebruik de krachtige nieuwe vaardigheden van Link, zoals Ultrahand en Fuse, om gedurfde wapens te maken en creatieve manieren te bedenken om door het landschap te reizen. Vind nieuwe manieren om te bouwen, te vechten en te spelen terwijl je probeert de geheime dreiging te ontdekken die Hyrule in gevaar brengt.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=uHGShqcAHlQ

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van -marco-
4,0
Heb er ook al dik 60 uur inzitten en pas 1 tempel gedaan!!
Zoveel te doen en te beleven, geweldig.

Ik heb altijd wel een patroon met dit soort games. Eerst alle uitkijkposten unlocken. Shrines zoeken en oplossen, side quests, beetje stamina en hartjes levellen en dan pas de main quest. Daarna de koroks completen (doe er ook al een aantal tussendoor)

avatar van Banjo
5,0
3bdelilah schreef:

Na het geweldige Breath of the Wild (BOTW) had ik – wellicht op een puntje of twee na – geen enkel idee hoe Nintendo een dergelijk meesterwerk kon overtreffen. Maar op de een of andere wonderbaarlijke manier hebben ze het tóch voor elkaar gekregen.


Aha.. ik dacht ook dat Breath of the Wild al het beste van het beste was maar nee hoor, dit deel blaast er gewoon overheen!. De invulling die je tegenkomt met details.. die je echt "omverblazen" is gewoon magisch.
Ik zou na 50 uur al een 5 ster kunnen en willen geven, maar ik moet nog door ploeteren want soms is het spel echt niet makkelijk. Ik vind dit spel nu al zo veel beter of leuker dan Breath of the Wild.

avatar van Banjo
5,0
Wij hebben net een levende vulkaan verwoest ik samen met Yunobo, dat is mijn coole vriend hij woont in Goron city weet je. Ja de level structuur in deze Zelda is echt waanzinnig, ik sta er steeds versteld van hoe hoe creatief het is en hoe vloeiend dat allemaal verloopt. En de samenwerking met je oude vrienden is prachtig je went echt aan ze. Het verhaal ontrafeld zich ook erg mysterieus en mooi ik ploeter door...

avatar van -marco-
4,0
Dit weekend nam ik een moeilijk besluit. Een overweging waar ik al even tegenop keek. Ik besloot Zelda Tears of the Kingdome "uit te spelen" en Ganondorf zijn ass te whoopen

Moeilijk besluit, omdat ik normaliter het eea wil completen alvorens het einde op te zoeken. Ik had namelijk nog niet alle shrines zat op 110 gehaald en niet alle benodigde 440 koroks om iig alle weapon, shield en bow slots te behalen. Stiekem wel alle weapons slot
Tevens niet alle outfits behaald en ge-upgrade. Heb het gelaten bij de "beste" outfits en die op 4* gehaald. Om dan nog maar te zwijgen over de side story's en quests.
Het probleem zat hem in het volgende:

De game ging me tegenstaan, het werd een sleur. Het zoeken naar materials werd een grind. De side story's waren niet belonend genoeg en veelal wat saai.
Vanaf het begin had ik al niets met de nieuwe ultrahand upgrades. Ze waren leuk, maar thats it. Het bouwen van diverse zonai creaties boeide me niet en waren voor mij niet des-zelda's. Mijn inziens past het gewoon niet goed bij de sfeer, zoals ik Zelda zie.

Breath of the Wild was vernieuwend, uitdagender en spannend. Tears of the Kingdom is gewoon ( ja ik ga vele op de tenen staan, waarschijnlijk ) een DLC/extension van Breath of The Wild.
Ik ken de wereld en zijn vijanden al.
Ja je hebt nu een Sky en underground gebied erbij. Maar met name die laatste stond me tegen. Donker, geen prikkelend kleurenpalet en mijn inziens weinig te beleven.
Ook ging de game me te gemakkelijk af, nergens echt uitdaging meegemaakt. Uitgezonderd een enkele battle met een Gleeok.

Dus besloot ik mijzelf niet langer te tergen en naar het einde toe te werken. Dat had ik dus eerder moeten doen, want daardoor kreeg ik weer plezier terug in de game.
Wat ik wel een pluspunt vond is dat deze meer klassieke Zelda content had dan zijn voorganger.
De dungeons waren een stuk beter en de eind boss gevechten gevarieerder. Wel jammer dat de ultieme eind boss mij dan weer wat tegenviel. Was gewoon niet zo episch als in Breath of the Wild.

Heb ik dan niet genoten van deze game, is dit geen goede game? Jazeker wel. Zit niet voor niets 155+ uur in. Het is een groots avontuur, met leuke karakters en genoeg te beleven. Snap ook wel dat deze hoog in de eindlijstjes gaat komen.
Maar daar waar ik onder indruk was van Breath of the Wild en hier regelmatig in terugkeerde om alle side quest, unlockables te doen, betwijfel of ik terugkeer naar deze Tears of the Kingdome.

Krijgt toch een dikke 4* voor de hele uren waar ik wel van genoot

avatar van Banjo
5,0
He he eindelijk wat meer mensen die hun verhaal delen soms is het hier zo stil, en dan denk ik van hoe kan dat nou!?. Er valt zo veel over deze Zelda te vertellen je kunt er een boek over schrijven meer verhalen graag .

avatar van Banjo
5,0
-marco- schreef:

De game ging me tegenstaan, het werd een sleur. Het zoeken naar materials werd een grind. De side story's waren niet belonend genoeg en veelal wat saai.
Vanaf het begin had ik al niets met de nieuwe ultrahand upgrades. Ze waren leuk, maar thats it. Het bouwen van diverse zonai creaties boeide me niet en waren voor mij niet des-zelda's. .


Dat het een sleur werd dat had ik wel heel erg in Breath Of The Wild, maar hier vermaak ik me nog enorm mee! na 120 uur vind ik het nog even leuk als in het begin. En dat komt omdat ik het bouwen wel heel erg leuk vind, de power's van Link altijd even vermakelijk en.. volgens mij ligt de echte kracht van dit spel in de dichtheid van de vaak erg leuke opdrachten in deze level structuur. En de karkaters die altijd met je meereizen dat vind ik ook positief vernieuwd.

Smaken verschillen...

avatar van Maxigames
5,0
Ik heb m gister dan ook eindelijk uitgespeeld! Het was echt een geweldig avontuur, alleen bleef ik een beetje tegen het einde aanhikken. Continu had ik het idee; Ik kan toch niet het verhaal uitspelen voor ik... en dan de eindeloze lijst aan dingen die ik nog kan en wil doen.
Maar het feit dat ik de eerste 160 uur in 4 weken gespeeld had, naast m'n volledige werkweek, zegt eigenlijk genoeg ( zat wel een weekje vakantie in) Het was gewoon zo gigantisch verslavend dat het bijna gevaarlijk werd, aan de lopende band bleef ik nieuwe dingen ontdekken en verloor ik mezelf in deze gigantische spelwereld. Pas na die 160 uur dacht ik oke nu even rustig nog een uur of 20 de belangrijkste dingen doen op mijn normalere hoeveelheid speeluren per dag en dan de game uitspelen, maar dat werden er uiteindelijk 50 omdat het maar niet ophoud. In deze periode begon het wel een beetje als een sleur te voelen, maar dat ligt meer aan mijn eigen instelling dat ik veel te veel gedaan wil hebben voor ik het afrond en dat was eigenlijk nergens voor nodig. Nu ik het uitgespeeld heb kan ik ook rustig de wereld verder ontdekken, zonder de hele tijd het gevoel te hebben van "ik moet het een keer gaan uitspelen" en dat lijkt me erg prettig
Het is ongelofelijk dat ik na zo veel tijd nog zo veel dingen vind en zie die compleet nieuw voor me zijn. De wereld is zo gigantisch en met zoveel dimensies. De physics in de puzzels, het vliegen door de lucht en het bouwen zijn zo goed, het werkt doorgaans allemaal zoals je zou willen.
Dan zijn er nog zo veel leuke grotere en kleinere verhaaltjes van de bewoners van dorpjes en mensen die je in de wereld tegenkomt, dat ik ook nog echt niet klaar ben met het spel alleen ga ik hier geen haast mee maken.
Dit spel voelt als 3 grote spellen in 1 en dan kwalitatief ook nog buitengewoon goed, de enige valkuil is dat je doordat het zoveel te bieden heeft zelf de weg kwijt raakt in wat je allemaal nog wilt doen terwijl dat het ook juist zo bijzonder maakt, het lijkt zo'n echte levendige wereld door die eindeloze hoeveelheid content en oog voor detail.

avatar van Banjo
5,0
Wat moet of kun je eigenlijk doen met die stenen harten die uit de rots monsters vallen wanneer je ze hebt verslagen?.

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Banjo schreef:
Wat moet of kun je eigenlijk doen met die stenen harten die uit de rots monsters vallen wanneer je ze hebt verslagen?.


Fusen met een wapen, dan wordt het wapen krachtiger

avatar van Banjo
5,0
centurion81 schreef:


Fusen met een wapen, dan wordt het wapen krachtiger


Oke maar dat hart is enorm he.. ik heb het idee dat het nog een bedoeling heeft iets geheimzinnigs.

avatar van Chrismania
Sjonge, wat genieten deze game!

5,0
450 uur verder, tot bij Ganon geraakt. Die ga ik niet verslaan: te bang voor hem en te veel stress.

Waanzinnige game, heb er enorm van genoten de drie werelden ten volle te ontdekken. Nog een stuk beter dan Breath of the Wild, deze TOTK, en een nieuwe nummer 1 in mijn top 10!

avatar van Vincc
5,0
geplaatst:
Fantastische game! Ganon is verslagen. Eerlijk gezegd had ik me veel te goed voorbereid, want het ging mij prima af. Ik hoorde verhalen dat hij erg lastig te pakken zou zijn. Het klopte wel, maar ik was echt op oorlogssterkte miasma en de vele tempels met hartjes is toch de gouden greep geweest voor mij . Niemand kon die dag tippen aan mij. 5* en voor mij game van de afgelopen jaren.

avatar van Sateck
4,5
geplaatst:
Ik zou niet weten hoeveel uur ik nu heb zitten in Tears of the Kingdom. Waar ik bij Breath of the Wild steeds meer begon te houden van de game, heb ik nu een beetje het tegenovergestelde. Ik kom steeds meer tot de conclusie dat Tears of the Kingdom (naar mijn mening) een DLC is. Het helpt ook niet mee dat ik in 2022 pas begonnen ben aan Breath of the Wild. De hoofdmissies en zij missies lijken erg op elkaar. De manier van spelen ook. En nog veel meer, maar wil niet te veel met spoilers komen.

Natuurlijk, er zitten een paar hele toffe nieuwe features in. Die ik zeker ook kan waarderen. Het bouwen is revolutionair. Maar de herhaling van zetten t.o.v. Breath of the Wild beginnen mij tegen te staan.

Ik heb nu 2 tempels uitgespeeld en ga nog even lekker door. Maar ik ben bang dat ik het snel ga afronden, daarom voor nu niet meer dan 4*.

avatar van Sateck
4,5
geplaatst:
Ruim 2 maanden volop in de game gezeten. En gelukkig, na mijn vorige post kreeg ik het wauww gevoel toch zomaar te pakken. In alles is deze game beter dan zijn voorganger. Ik kan er geen 5* voor geven, aangezien het toch veel BOTW is. Maar buiten dat, gewoon weer perfect. dus een kleine verhoging. En uiteindelijk ook weer een hele mooie score: 4,5.

Ik kwam er op een laat moment pas achter dat er een Nederrijk (depth) is. Ik wou mezelf voor de fun dood laten gaan door in zo'n zwart gat te springen. En toen opeens: 'WOOWWW waar ben ik nu!?' Ik vond het, mede door het fantastische geluid, zelfs creepy!!! Een van mijn mooiste gamemomenten die ik heb meegemaakt. Wat een verrassing!

De eindbaas is inmiddels verslagen. Een mooi einde. Al moest ik wel even zoeken waar die Ganondorf te vinden is. Ik wist ergens onder in het kasteel. Maar had toch even YouTube nodig.

Eind goed. Al goed. Puik werk van Nintendo.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:06 uur

geplaatst: vandaag om 22:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.