The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom (2023)
Nintendo Switch
Ontwikkeld door Nintendo
In dit vervolg op de game The Legend of Zelda: Breath of the Wild bepaal je jouw eigen pad door de uitgestrekte landschappen van Hyrule en de mysterieuze eilanden die daarboven zweven. Kun jij de kracht van Link's nieuwe vaardigheden gebruiken om terug te vechten tegen de kwaadaardige krachten die het koninkrijk bedreigen? Link moet door het land en de lucht van Hyrule reizen om de oorsprong te ontdekken van de mysterieuze duisternis die het koninkrijk teistert. Gebruik de krachtige nieuwe vaardigheden van Link, zoals Ultrahand en Fuse, om gedurfde wapens te maken en creatieve manieren te bedenken om door het landschap te reizen. Vind nieuwe manieren om te bouwen, te vechten en te spelen terwijl je probeert de geheime dreiging te ontdekken die Hyrule in gevaar brengt.
Nou ben ik er best benieuwd naar, en zal het vast een degelijke game worden maar net zoals ik ook al gelezen heb bij reacties...ik hoef eigenlijk niet zo per se een directe opvolger qua stijl en verhaal (?) van Botw. De Zelda's werken voor mij net het beste als ze weer met een nieuwe look / idee komen. Ik krijg als ik dit zie een beetje het DLC idee.
Maar goed aangezien er feitelijk nog geen info is ben ik benieuw en lijkt me wel dat hij gewoon de kast in gaat.

Dus hier kijk ik sinds de aankondiging eigenlijk helemaal niet naar uit.
Wat ergens jammer is natuurlijk want het blijft toch Zelda.
Special-Edition Zelda Tears Of The Kingdom Nintendo Switch OLED And Controller Revealed - GameSpot
Een gegeven waar ik ook nooit echt weg van ben.
Ontbeert dan toch een heldere visie voor mijn gevoel.
Meer zo van we doen maar ‘n dotje.
Wat had jij dan gedacht een compleet ander landschap? oo wacht het is ook een compleet ander landschap voor een groot deel dan tenminste. En in 10 minuten tijd en her en der wat trailers te hebben gezien kun je dat echt niet zeggen wel denken

Paint (Film, 2023)
Hopelijk blijven ze hier nu niet voorgoed hangen, hele nieuwe ideeën hongerige inspiratie wil ik zien.
Anders gaat het niet goedkomen.
Qua originaliteit gaat dit wel weer scoren met die luchtgebieden en de mogelijkheid om je eigen transportmiddelen in elkaar te craften. Heel leuk gedaan.
Ben geen grote Zelda fan, weer niet of ik dit bij release haal maar ik ga het zeker een keer spelen.

Paint (Film, 2023)
Alsof jij op basis van de trailer iemand terecht kan wijzen met je eigen info dat het wel een heel ander landschap is. Het oogt echt exact als Breath 1.
Het voelt heel erg als een DLC, wel een extreem goede vermoedelijk waar je tig uren in kwijt kan, maar wel in een wereld die vermoedelijk erg bekend voor zal komen al hebben ze vast genoeg bewerkt om dat gevoel even nog weg te kunnen laten.
Ai. Pech. Nintendo had al aangegeven hier toch wel voorgoed te willen blijven hangen. Zelfde plek en zelfde stijltje. Tot de reeks helemaal voor geen ene meter meer loopt.

Nieuwe ideeen zijn er blijkbaar toch genoeg. Of die nu per se ook in de BotW omgeving hadden gebracht hoeven te worden is een tweede. Aan de andere kant...er is in de vorm van de Sky Islands wel iets nieuws te zien, en ook de grotten uit de teasers hadden al wat onbekend terein in het oog gebracht. Verder is er niets bekend over het verhaal en kan ik me voorstellen dat bij een adventure game niet meteen al het nieuws dat er eventueel te ontdekken valt ook meteen een maand op voorhand al te tonen op het scherm. Dat zou een beetje een spelbreker zijn. Dus het kan best zijn dat er ook wat nieuwigheden qua gebieden zijn.
Overigens heeft Nintendo het 'games in hetzelfde stijltje' ook in de Zelda reeks al vaker toegepast. Kijk naar A Link to the Past / Links Awakening / A Link Between Worlds. De DS of GC games. Of zelfs Ocarina of Time en Majora's Mask. Die komen allemaal toch 'vrij bekend voor' als je ze 2 per 2 achter elkaar gaat spelen.
Sinds Mario Odyssey mij al niet meer kunnen verrassen en dat is ergens toch best jammer.
Verder, ja klopt. Als dit een eenmalige voortzetting is dan eventueel nog wel te vergeven.
Maar als je ziet wat ze met 2d Mario doen zou het mij ook niet verbazen als ze nog een hele tijd aan deze stijl gaan vasthouden.
Zou ik echt heel jammer vinden.
Ben vooral bang dat het voelt als meer van hetzelfde, want op zich voor fans van Breath positief kan zijn. Ik heb ook gamereeksen waar ik meer van hetzelfde helemaal niet erg vind. Maar ik was weer niet echt kapot van Breath.
Bij het kijken van deze showcase loop ik nog niet zo warm voor alle crafting mechanics. Het matcht niet zo lekker met de wereld voor mij. Maar ik was wel erg gecharmeerd van het idee dat je dingen op meerdere manieren kan oplossen in BotW. Daar sluit het wel mooi op aan.
Zelda is mijn favoriete franchise, dus mijn pre-order staat al klaar

Breath of the Wild vond / vind ik erg aangenaam. Maar is verre van mijn favoriet. (Windwaker / Link to the Past / Links Awakening heb ik persoonlijk de beste herinneringen aan. Majora's Mask en Skyward Sword moet ik zelfs nog altijd een keertje fatsoelijk aan beginnen, en ook sommige andere delen ben ik niet volledig klaar mee).
Lijkt me wel dat er bij een volgend deel wel weer gewoon een heel andere wereld of stijl zal worden tentoongespreid. En om eerlijk te zijn heb ik daar ook wel het geduld voor. Ik moet bekennen dat het niet op een paar jaar steekt voor mij. Zat games om te spelen. Ook spelen 'in de trend van...' of het nu in 3D of 2D is.
Begin je nou al weer... je bent en blijft een vervelend mannetje hier op op GM en het komt ook niet goed meer tussen ons. Maar ik heb ook geen zin meer om mezelf steeds te "verdedigen" of het te nuanceren wat ik eigenlijk 80% van mijn berichten wel nodig vind om te doen. Je neemt momenten te serieus Ajax&Litmanen.. of je hebt pik op mij in dat kan ook nog

Ik begin niet, dat doe jezelf als eerste door aanvallend te zeggen tegen iemand dat het heel apart is dat hij dit vergelijkt met Breath.
Heb verder zeker niet de pik op je of een probleem met je. Ik reageer gewoon op dingen waar ik denk iets op te willen zeggen. Ben jij toevallig nu, andere keer heb ik weer een discussie met iemand anders. Heb aan niemand op GM een hekel. Fijne groep juist.
Jij ziet deze game als geheel los misschien maar voor mij en anderen oogt dit wel heel erg als Breath 1.5.
Ik begrijp ook best dat niet iedereen volledig met Tears of the Sky zal weglopen. Ik trouwens ook niet (volledig). Maar aangezien er nog een klein beetje te weinig bekend is qua verhaal en de rest van de wereld, en ik Breath of the Wild zeker wel te pruimen vond wil ik het kind zeker niet met het badwater weggooien. Het is een game die ik op termijn wel in huis zal halen. Maar niet meteen in de eerste paar maanden.
Sterker, dikke kans dat deze game overal een 8,5 of hoger zal scoren. Ben niet bang dat Nintendo slecht werk levert. Wel dat ze een beetje gemakzuchtig zijn geworden de laatste pakweg 5 jaar. Ze brengen ook niet heel vaak nog aaa-blockbuster titels uit. Deze Tears dan weer wel. Dus komt vast goed. Ik ben zoals gezegd ook geen Zelda fan, maar ik wil een goede game altijd wel spelen.
Zoals Princess Piranha al zei: het matched niet met de wereld.
Nou hebben we natuurlijk heel weinig gezien nog en breath in the wild was echt een toppertje voor mij. Daarbij ben ik ervan overtuigd dat Nintendo weer een degelijke Zelda levert. Zoals in elke reeks zijn er mindere delen.
Ga hem zeker halen op dag 1, maar mijn verwachting is getemperd.
Ik denk dat Confusie heel goed voor zichzelf kan op komen hoor!

@ Grovonion Hmm nee ik niet ik heb echt wel even getwijfeld omdat het er toch wel heel fraai uit ziet, maar om nog steeds hetzelfde beeld te hebben als 7 jaar geleden voor dat bedrag nee dank u.
Nedgame had er 100 stuks en die zijn al binnen 1 dag uitverkocht waanzin!.
Iemand trouwens van plan de OLED spec-ed te bestellen?
Nou... ik heb hem dan toch maar besteld de
Nintendo Switch OLED-model - Zelda Tears of the Kingdom Limited Edition...
Ook omdat ik weet hoe betrouwbaar een Switch is, en ja het is een smak geld maar misschien laat ik hem ook wel in de doos. Dit gaat zeker een bepaalde aanwinst worden

Dit gaat zeker een bepaalde aanwinst worden

Zelda Tears of The Kingdom final trailer:
Ik was al om maar nu helemaal... voelen jullie dat? dat is de Hype Train!.