9 Years of Shadows (2023)

PC / Nintendo Switch
Platform / Action

Ontwikkeld door Halberd
Uitgegeven door Freedom

Een vreselijke nacht heeft voor eeuwig het lot veranderd van een jong kind en, samen met haar, alles wat de mensheid kent. Negen jaar lang is de wereld verwikkeld in schaduwen en word de kleur uit de wereld gezogen. Alle vreugde en hoop is hiermee verloren gegaan. Veel dappere helden hebben zich gewaagd om het kwaad te stoppen, maar tevergeefs, niemand is geslaagd. Dat was zo, tot één heldin opstond met slechts een hellebaard en moed van staal. Zij betreedt het Talos Kasteel en gaat de strijd aan waar ieder verloor.

avatar van FlorisV
Nu stikt het inmiddels van de pixel art platformers maar deze ziet er stijlvol uit. Ik hou hem in de gaten.

Het artwork zag er inderdaad uit alsof het OF een Cardgame was OF een Metroidvania. Maar aangezien er in dat laatste genre nou recent net twee redelijk goede zijn uitgekomen (of op uitkomen staan) met Moonscars en The Last Faith is mijn interesse ditmaal net wat minder.

avatar van FlorisV
Sinner schreef:

Ik zou eerst Blasphemous checken want daar lijken die twee erg schatplichtig aan, bovendien heb ik het idee dat Blasphemous kleurrijker is. Maar het is wel een meedogenloos moeilijk spel en dat probleem heb ik vaak in dat genre, bijvoorbeeld ook bij Bloodstained of Mindseize (geweldige soundtrack wel). Mijn favoriet blijft vooralsnog Deedlit in Wonder Labyrinth. Ook wat minder duister en gewoon een vrolijk charmant sfeertje. Ik hou verder nog Cyber Shadow in het oog maar die komt maar niet in de sale.

FlorisV schreef:
Blasphemous

Ze staan beiden inderdaad in het lijstje omdat ze wel wat weghebben van het duister / gothisch sfeertje van Blasphemous. Die heb ik op de PC - maar omdat mijn PC vanwege verouderde hardware e.d nogal vaak crashed staat hij nu ook op de wishlist van de Switch. Dus gegarandeerd dat ik hem daar in een sale vroeg of laat op haal (tegenwoordig vaak voor een euro of 6). Deedlit in Wonder Labytinth ken ik echter niet. Morgen eens een filmpje van opzoeken. Cyber Shadow heb ik ook op een lijstje staan. Maar ik mis sowieso nog enkele essentiele titels in dit genre. (Dead Cells! eh Hollow Knight - hoewel ook die laatste op Steam staat). Maar goed - het heeft niet zo'n haast op zich.