LittleBigPlanet (2008)

PlayStation 3
Platform

Ontwikkeld door Media Molecule
Uitgegeven door Sony

Het spel bestaat uit een leveleditor waarmee je met diverse voorwerpen de vreemdste dingen kunt maken. Het doel ligt in het creëren van levels die je moet doorlopen op de meest maffe en vrolijke manieren. Vervolgens kun je de levels doorsturen naar je vrienden of plaatsen op het Playstation Netwerk.

Robbert_Alberts schreef:
Ja ik stapel ze ook op, dan sluit ik het menu en vallen ze weer op de bodem. Maar dan gebeurt er verder niets... Dus je moet ze waarschijnlijk op een bepaalde manier opstapelen, wat ik dus niet begrijp.

Je moet bij het opstapelen de X knop een tijdje ingedrukt houden totdat je een geluidje hoort, dan lijm je de dingen aan elkaar vast en vallen ze ook niet naar beneden als je het menu wegdrukt.

avatar van jellecomicgek72
Klopt!

avatar van Winkelwagentje
Winkelwagentje (moderator)
De PSP game staat vanaf heden apart op de site. Volledig nieuwe game, en verdient dus ook een aparte toevoeging.

Ik snap geen hol van deze game, wat moet je precies doen? ik snap al helemaal niet waarom mensen dit nou zo geniaal vinden.. ligt vast weer aan mij maar ik zie het nut er niet van, je moet van links naar rechts lopen..schattig hoor en dan?? Oh je moet droomwerelden creeeren? nou nou.. een kindjes droom jah als ik het zoo bekijk..ik voel me net een 7 jarige wanneer ik dit speel om eerlijk te zijn

avatar van Tsjo-Wi
Als ik je bericht lees kom je anders niet veel ouder over...

avatar van JustMike
Ach, dit soort goede spellen zijn niet aan iedereen besteed

Nou ik durf te wedden dat koning-phong dit speel niet gespeeld heeft, maar een trailertje bekeken heeft, ik was ook sceptisch, want nou zo geweldig is aan deze game, is dat je gewoon in een soort wereld begeeft waarin alles kan. de physics zijn bijvoorbeeld heel sterk , en door meer te verzamelen in het spel, kan je ook weer ontwerpspullen, dat weer leuk is voor je eigen levels. je kan eindelijk eens echt een eigen wereld bouwen, en dat is diepgaande dan bijvoorbeeld de park editor modes wat je kent bij Tony Hawk bijvoorbeeld , een dikke en welverdiende 4,5

Ik heb de demo gespeeld en die britse voice over alleen al is zo erg ! Het is gewoon niet mijn ding.
Ik waardeer het punt van dit spel, het is voor de gezeligheid etc. maar niets voor mij..wie weet als ik m'n jeugd ooit weer mis dat ik wel van dit spel kan genieten

Dus je oordeelt op basis van Demo? een beetje raar, want dan heb je veel minder mogelijkheden kunnen bespelen dan in de volledig game.

koning-phong schreef:
Ik heb de demo gespeeld en die britse voice over alleen al is zo erg !(

Dude dat is juist geniaal. Niemand heeft een fijnere stem dan Stephen Fry.

Ik heb vandaag de game geleend van iemand, het schijnt zo'n mooie game te zijn wanneer je het Online speelt maar ik ken dat niet ofzo, ik kan ook geen levels creeren ofzo moet je daarvoor een DLC hebben ofzo?? Ik vind het tot nu toe een entertaining spel maar wil toch het Levels bouwen eens uitproberen maar jammer genoeg kan dat niet

Sjonge jonge..begin ik de game een klein (mini) beetje te waarderen kom ik bij een Level waar er een co-op challenge is ! Als ik geen vriend heb die dit game niet speelt kom ik niet eens verder..dus bij deze wie heeft LBP ook?? voeg me toe en help me??

avatar van Tsjo-Wi
Die co-op challenges zijn alleen om extra collectibles te verzamelen, je kunt de game gewoon helemaal in je eentje uitspelen. En nee om levels te creëren heb je geen DLC nodig.

Ja klopt, ik wil gewoon graag die level 100% hebben

Ontopic:

Ja ik moet echt eens leren om niet alles op demo's te gaan basseren, ik vind eerlijk gezegd LBP heel leuk al weet ik niet waarom.. ik blijf en blijf spelen xD het is echt leuk vooral de Online mogelijkheden en zoveel positiviteit van het spel, ik kan niet wachten om een eigen level te creeren en m'n vrienden te laten spelen xD

Dat is een grote omslag zeg :O , het is ook een goed spel, als je door de kiddy uiterlijk kijkt heb je gewoon een ijzersterke game in handen.

Eigen level maken kost wel erg veel tijd zeg, ik speelde eens iemand's level, en die kerel had allemaal stickers van Call of Duty en al? hoe doe je dat eigenlijk?? er zijn zelfs voorbeelden op YouTube te vinden waar je je eigen design gewoon ken maken, bijv een Michael Jackson poster en letters.. ik dacht huh hoe kan dat dan, zijn dat stickers die ik in de game nog moet halen ofzo??? ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben hoor

Iemand ?????? iemand ???????

avatar van Tsjo-Wi
Je moet maar eens in de Playstation store kijken, daar zijn echt talloze DLC pakketten met verschillende thema's en objecten voor je eigen levels. Daarnaast importeren mensen ook zelf eigen foto's en plaatjes naar de game via de Playstation Eye bijvoorbeeld.

Ik kan een level niet halen, ik heb hulp nodig.. ik kom namelijk niet verder.. pm even je PSN

avatar van Dutch-J3ff
Leuke game en erg origineel.

Ik heb me goed vermaakt.

avatar van 3bdelilah
Ziet er allemaal erg creatief uit en zo, en de co-creatie van levels kan men natuurlijk alleen maar toejuichen. Heel kinderlijk en dan vooral positief bedoeld, heel onschuldig en lief sfeertje. Online co-op lijkt me allemaal ook gezellig, maar ik speel dit voorlopig even in m'n eentje. En in dat opzichte is het, vooral platforming gezien, toch wel mager als je andere 2D platforming games gewend bent, zoals Nintendo. Nja best subjectief natuurlijk, dus ik gebruik liever het woord "traag". Lopen voelt traag, springen voelt traag, het bewegen voelt raar. Als ik bijvoorbeeld iets wil duwen, dan pakt ie 'm pas na de derde keer.

Gemengde gevoelens tot dusver. Enig idee of deel 2 wat vloeiender is op 't gebied van platforming? Level creation doe ik zelf niks mee, dus dat vind ik niet belangrijk. Wel leuk voor anderen natuurlijk.