Matchpoint - Tennis Championships (2022)

PC / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S
Sports

Ontwikkeld door Torus
Uitgegeven door Kalypso

Het seizoen begint nu. Pak je racket en word de volgende wereldkampioen tennis! Je tegenstander is op de baan en het publiek wacht op een veelbelovende uitdager voor de grote finale. Ben je klaar voor Matchpoint? Matchpoint - Tennis Championships is een moderne kijk op tennis, met een levensechte baanervaring ondersteund door een diepgaande carrièremodus en een uniek rivaliteitssysteem. Het spel legt een sterke nadruk op tactisch realisme, positionering en richten, zodat de speler zijn superster op precies de juiste manier kan bewegen om het meeste uit slagen te halen. Matchpoint – Tennis Championships combineert soepele personageanimaties, authentieke balfysica en verbeterde controle voor de speler om het realistische ritme van het spel na te bootsen - elke zwaai en slag voelen uniek en bevredigend.

avatar van theo79
Deze game ziet er wel aardig interessant uit. Gek genoeg vind ik buiten fighting games om tennispellen ook altijd erg tof.

avatar van mrdig
En in GamePass, maar es proberen!

avatar van mrdig
Inmiddels de nodige uren gespeeld en ook al nr1 van de ranglijst in de career modus behaald.

Pluspunten:
- speelt goed, je hebt goed controle over de bal
- slice, topspin, flat en lob ballen zijn weer aanwezig wat je gewend bent van de betere tennisgames van weleer
- onderhandse opslag mogelijk
- ziet er goed uit, niks bijzonders maar gewoon prima
- alles wat je wilt in een tennisgame is aanwezig.
- online werkte prima, ook crossplay

Minpunten:
- te makkelijk, zelfs op het hoogste niveau win je elke set zowat met 6-0
- career modus is simpel en weinig uitdagingen/features
- serve volley spel is lastig, spelers bewegen wat te traag verticaal gezien. En voor volley heb je de rb button nodig? Heb dit nog niet onder de knie.
- beetje mvp/poc gevoel krijg ik er bij, de basis is goed maar had meer in gezeten
- 1 broken achievement: foei!

Ga zeker nog ff doorspelen maar cijfer blijft wel een ruime 3*.