DNF Duel (2022)

PC / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Nintendo Switch
Fighting

Ontwikkeld door Arc System Works, Eighting en Neople
Uitgegeven door Nexon en Neople

Ontdek extreme gevechten vol actie! Dungeon and Fighter is een van de meest populair en meest gespeelde RPG's ter wereld en is nu terug als een 2.5D-vechtspel boordevol actie. Kies uit 16 betoverende personages met elk hun eigen vaardigheden en persoonlijkheid. Wees je tegenstanders te slim af of versla ze simpelweg in een regelrecht gevecht en word de meester van de Ultimate Will!

avatar van theo79
Zeer mooie gedetailleerde fighting game om te zien. Een game die waarschijnlijk ook goed voor beginners is op te pakken aangezien er geen lastige knoppencombinaties hoeven te worden gedaan om special moves uit te voeren. Arc System is de laatste paar jaar bijzonder goed bezig. Eerst Dragon Ball fighterz wat al een erg goede game is, een jaar geleden Guilty Gear Strive wat echt een bijzonder toffe game is, en nu dan deze Dnf Duel.

avatar van Banjo
Ik denk niet dat het iets voor mij is een vechtspel met een behoorlijke diepgang in de opties ik houd het liever wat simpeler. Een uitgebreid rooster met mooie grafische beelden en waarin je makkelijk je weg in vind dat vind ik altijd fijn..

DNF Duel Review - Here Comes A New Challenger - GameSpot
Een 8

avatar van theo79
banjo wat bedoel je precies met een behoorlijke diepgang in opties? Het spel zelf is in ieder geval zeer beginnersvriendelijk. Er zijn natuurlijk altijd bepaalde gamefanaten die de gekste capriolen uit kunnen halen bij dit soort spellen die voor de gewone leek niet te doen zijn, die kom ik online ook wel tegen. Maar je hoeft zelf niet heel veel te kunnen om ook leuke dingen te kunnen doen in dit spel.

Qua waardering zit ik nu op ongeveer een 7.5 bij dit spel.

avatar van Banjo
Nou die indruk gaf de trailer mij maar dat is koffie dik kijken.. ik ga eerst aan de slag met Guilty Gear Strive!.

Banjo schreef:

Ik denk dat in principe de meeste mensen Dnf een makkelijkere game zullen vinden dan Guilty Gear Strive, maar gek genoeg heb ik vaak net iets meer moeite met de zogenaamt iets simpelere games. Zowel Dnf als Guilty Gear zijn vrij makkelijk maar ik geef persoonlijk de voorkeur aan Guilty Gear strive. Goede keuze van je om voor Strive te gaan.

avatar van theo79
Inmiddels heb ik al 150 potjes online gespeeld met een winstpercentage van precies 50 procent. Het spel is erg verslavend en vooral leuk als je tegenstanders van ongeveer het zefde niveau tegenkomt. Zelf speel ik met het character Dragon Knight wat ik een bijzonder leuk character vind. Hier een online battle van mezelf:

avatar van theo79
Het wordt zo zachtjes aan tijd om deze game eens een waardering te gaan geven hier op Gamesmeter.

Ik moet zeggen dat ik Dnf Duel over het algemeen een bijzonder toffe fighting game vind die er heel mooi uitziet. De gameplay is simpel maar bijzonder verslavend. Ik kan eigelijk maar 1 minpuntje opnoemen aan deze game, en dat zijn de soms haast oneindige combo"s die uitgevoerd kunnen worden.

Ik blijf het in het (online) fighting games spelen jammer vinden dat het voor spelers loont om lange knoppencombinaties te kunnen uitvoeren. Vaak hebben die spelers een enorm voordeel tenopzichte van andere spelers. Toch weet ik me over het algemeen wel staande te houden tussen zulke spelers door ze tactisch te slim af te zijn. Dit is in ieder geval een game die ik voorlopig nog wel even blijf spelen.

theo79 schreef:

Moet je tegen mij alvast niet zeggen. De game is deze week ook op de Switch uit en ik vermoed dat ik hem binnen nu en een week of 2-3 wel in huis zal halen. Komt een beetje ongelukkig uit tussen een (hele hoop!) sales, de release van Advance Wars Re-Boot Camp 1-2 en Street Fighter VI, maar de interesse is er zeker. Ik vermoed dat er wel heel weinig online community zal zijn op de Switch (geen ramp - ik doe meestal toch Solo survival matches, 1v1 couch of dergelijks) zoals gebruikelijk maar het is voor mij wel weer een beetje een must. Ziet er geweldig uit en als het enigszins speelt zoals Granblue (waar we het al eens over hadden) ben ik verkocht.

Sinner

Ik twijfel een beetje of ik deze game ook nog voor de Switch ga kopen. Als ik zeker wist dat die nu online door aardig veel mensen gespeeld wordt zou ik hem direct kopen. Het grote wachten is trouwens op Street fighter 6. De demo heb ik al even gespeeld en tot nu toe vind ik hem wel vrij aardig spelen. Of ik hem ook leuker dan Street fighter v ga vinden valt nog even te betwijfelen. De toekomst zal het moeten uitwijzen.

theo79 schreef:
Sinner
Ik twijfel een beetje of ik deze game ook nog voor de Switch ga kopen.

Obviously snap ik dat. Jij hebt hem al een keertje in huis. Ik heb heb geen PS4, en vanwege backlog en verzamelen oudere systemen enkel toegang tot de game hierop. Van een online community op een Nintendo systeem hoef je je niet al te veel zorgen te maken. Die zal er niet komen. Nintendo heeft qua online structuur de slechtst mogelijke keuzes gemaakt, en het fighters publikelijk tref je voornamelijk bij Playstation en in veel mindere mate Xbox aan.

Maar ik ben eerlijk - ik ben als casual fighter wel al blij dat Arc bijzonder veel goede ports naar de Switch gooit. Al speel ik meestal solo of couch 1v1 - het is een heel welgekomen gebaar dat voor variatie in mijn library zorgt.

En ja Street Fighter 6 ben ik erg benieuwd naar. Zal wellight een aankoop in de maand zelf worden. Sla me echter niet dood als dat niet zo is. (zomer...als het een warme zomer wordt zou ik ook wel eens kunnen wachten tot de herfst).