menu

Resident Evil 4 (2023)

mijn stem
geen stemmen

PC / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox Series X/S
Action
single player

Ontwikkeld door Capcom
Uitgegeven door Capcom

Ashley Graham, de dochter van de Amerikaanse president, is ontvoerd door een mysterieuze cult. Geheim agent Leon S. Kennedy, overlevende van de gruwelijke gebeurtenissen in Raccoon City, reist af naar Europa om haar terug te halen. Hij krijgt een welkom dat allerminst warm te noemen is; de lokale bevolking doet er in naam van de cult alles aan om hem het leven zuur te maken. Hun blinde toewijding aan de cult blijkt echter een duisterder oorzaak te hebben, en er steekt meer achter de ontvoering dan Leon had durven denken.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=uKem94wrsnA

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Fonzzz002
Fonzzz002 (crew)
Het wordt zo te zien anders dan de oude tank controls + laser pointer, maar meer typische 3rd person shooter zoals in de RE 2 & 3 remake. Ben benieuwd of deze gameplay goed vertaald naar de meer actie gerichte speelstijl van RE4. De sfeer ziet er ook een stuk grimmiger en creepy uit. Deze staat iig heel hoog op mijn lijstje!

avatar van Sinner
Nee ik loop hier niet echt meer warm voor. Capcom, meesters van de re-releases / boots / makes zijn wat mij betreft echt wel door hun kruit heen.Het origineel een keer op 3 uitgespeeld (2 x op de PS2 en 1 x op de Switch) en heb niet echt de neiging om weer dezelfde verhaallijn met een lichte verandering in te spelen.

Hetzelfde met die upcoming Fighting Collection. Weer Street Fighter 2 en de Darkstalkers games - voor zover ik weet is ook dat al de 100ste keer dat we de eerste krijgen en de 3 keer voor de Darkstalkers games (PSP collectie, PS3 collectie). Jammer dat je dan als fan wel weer min of meer moet machten voor een sale want ik denk niet dat Red Earth of Cyberbots fysiek op een console te krijgen zijn - en dat is dan wel weer interessant.

...en toch zie je op youtube vol enthousiasme sulletjes ala Dreamcastguy roepen 'WHAT SHOULD THEY REMAKE NEXT!'. Wat dacht je van helemaal niks?

avatar van leatherhead
Nouja, volgens mij waren de RE2 en 3 remake zodanig anders dan het origineel dat je wel van meer dan slechts een ''lichte verandering kunt spreken''. Zo als het er nu uitziet lijkt deze remake daar aardig van in het verlengde te liggen.

avatar van Sinner
Maar die waren dan ook weer uit 98 en 99. Dit is een spel uit 2005 dat sindsdien wel al menige rerelease heeft gehad. Kan altijd dat ik nog van mening verander, maar momenteel is er bij mij totaal geen interesse voor.

avatar van Manny Calavera
2005 is ook alweer 17 jaar geleden.

Ik heb niks tegen remakes, mits ze wel echt vanaf de grond opgebouwd worden. Die vorige 2 RE remakes zagen er best tof uit. Ik speel ze niet, maar snap dat mensen ze leuk vinden.

Kan wel genoeg games uit die jaren bedenken die ik graag een remake zie krijgen. Ik zou Half-Life 2 in een 2022 jasje wel willen zien.

avatar van Sinner
Manny Calavera schreef:
2005 is ook alweer 17 jaar geleden.


Maar, met het verschil, iets wat ik vast wel al een heb laten valen vallen, dat RE4 op een port heeft gekregen naar zowat elk mogelijk systeem onder de zon sindsdien. Wellicht zal ook je koelkast en fitbit een versie ervan kunnen spelen. Dus het blijft na 17 jaar porten een beetje absurd om dan nog te zeggen 'weet je wat...zullen we er nu eens eeen echte remake van maken?!!'.

De rek bij de 'grote firma' s lijkt er echt wel uit op heel veel vlakken.

avatar van patenpac
Heb deze zelf vroeger nog nooit opgenomen gehad, dus lijkt me eventueel wel een aangename manier te zijn om deze eens te spelen.

avatar van Fonzzz002
Fonzzz002 (crew)
Sinner schreef:
(quote)
Maar, met het verschil, iets wat ik vast wel al een heb laten valen vallen, dat RE4 op een port heeft gekregen naar zowat elk mogelijk systeem onder de zon sindsdien. Wellicht zal ook je koelkast en fitbit een versie ervan kunnen spelen. Dus het blijft na 17 jaar porten een beetje absurd om dan nog te zeggen 'weet je wat...zullen we er nu eens eeen echte remake van maken?!!'


Vind een port wel andere koek dan een remake. Ze hadden bv RE2 kunnen porten op moderne platforms, maar dat zou niet half het enthousiasme hebben gewekt wat de remake deed. Nou was bij die remake ook het geval dat ze de game helemaal aangepast hadden: realistische 3rd person shooter ipv de blokkige fixed camera gameplay van zijn voorganger. Scheelt dat het grafisch een reusachtige sprong maakte. De spong bij RE4 is lichter, maar nog steeds aardig groot na 17 jaar. Het lijkt erop dat ze de gameplay hier ook een andere richting willen geven. Ik denk ii dat de verschillen groot genoeg zullen zijn om zich goed van het origineel te kunnen scheiden.

avatar van Sinner
Nou ik ben benieuwd. Maar zoals gezegd, loop er niet echt warm voor op het moment. Met het groot aantal remakes op komst lijkt het wel alsof ik een 'best of the last 20 years speel'. Sommigen (ouder, nooit vertaald, niet te vinden) kan ik mee leven, anderen (waaronder deze) zie ik het nut niet van in. (want ik bij 0, 1, 2 en 3 wel nog had).

Maar goed die opinie is bekend nu.

avatar van Fonzzz002
Fonzzz002 (crew)
Gisteravond hebben ze nieuwe gameplay laten zien! Ziet er erg gaaf uit. Zeker een om dag 1 al aan te schaffen. Grimmiger en duisterder, allerlei kleine toevoegingen aan de wereld en een ietwat uitgebreider vechtsysteem. Het meest benieuwd ben ik naar hoe ze de escort secties met Ashley en de QTE doen. Die waren gewoon niet leuk in het origineel en nu hebben ze een goede gelegenheid dat te verbeteren.

Besteld, komt binnenkort aan.
Ik verheug me erop.

avatar van -marco-
Weet iemand of de VR gelijk bij release beschikbaar is of later?

Wilde de game eigenlijk skippen, omdat ik hem al zo vaak heb uitgespeeld. Maar door de VR update en ik eerlijk moet zeggen dat het er wel heel gelikt uitziet, kan ik deze niet skippen

-marco- schreef:
Weet iemand of de VR gelijk bij release beschikbaar is of later?

Wilde de game eigenlijk skippen, omdat ik hem al sociaal heb uitgespeeld. Maar door de VR update en ik eerlijk moet zeggen dat het er wel heel gelikt uitziet, kan ik deze niet skippen


Ik heb gehoord ergens in juni dit jaar.

avatar van JacoBaco
geplaatst:
Nog niemand de demo uitgeprobeerd? Ik wel en het is best uitgebreid. Nieuw zijn de stealth kills, maar verder erg trouw aan het origineel.

Goede demo!

avatar van DarthSolidKevin
geplaatst:
JacoBaco schreef:
Nog niemand de demo uitgeprobeerd? Ik wel en het is best uitgebreid. Nieuw zijn de stealth kills, maar verder erg trouw aan het origineel.

Goede demo!


Nope en ga ik ook niet doen. Heb nog alle RE-games (behalve 7 en hier nog liggen om te spelen. Eerst maar eens daar doorheen en dan is deze aan de beurt.

avatar van Sinner
geplaatst:
JacoBaco schreef:
Nog niemand de demo uitgeprobeerd?


Zaterdag met / bij vrienden. Het deed mij relatief weinig (komt helaas niet naar de Xbox One maar geen ramp met The Village, 2, 3, 0 en 1 nog in de kast). Natuurlijk is het grafisch wel prettiger, maar het ligt me gewoon te dicht bij het origineel om echt heel warm voor te lopen. En na die 2 of 3 keer te hebben uitgespeeld...(inclusief op mijn favoriete manier - de Wii)...

Mocht ik toch ooit een next Gen kopen (of zelfs op een evt Switch 2 een versie volgen) zie ik me hem hooguit als budget titel aanschaffen.

VR lijkt me dan wel weer leuk maar dat trek ik niet (of althans ik neem geen risico's en haal geen dure VR aparaten in huis om een beroerte op te lopen). Jammer genoeg.

Maar de Capcom RE Remake rek is er een beetje uit.

avatar van JacoBaco
geplaatst:
Sinner Ik wil de remake heel graag spelen, maar als dat bijvoorbeeld pas in 2024 is vind ik dat prima. RE4 zit ergens halverwege mijn top 10 RE games. Persoonlijk vind ik deel 1, 2, Code Veronica en deel 7 beter.

Ik verwacht in deze remake wel de nodige verbeterpuntjes. En ik hoop dat deze remake de RE4 wordt zoals ik hem eigenlijk in 2005 al had willen ervaren (qua gameplezier).

avatar van Sinner
geplaatst:
JacoBaco schreef:
RE4 zit ergens halverwege mijn top 10 RE games.


Geen idee waar ik het origineel plaats. RE is ook een van mijn favoriete reeksen. Moet alleen The Village spelen om bij te zijn, en dan obviously de remakes en 0 maar die hadden geen haast en zijn wat ondergesneeuwd geraakt in mijn backlog. (terwijl ik de remake van 2 erg sterk vond van wat ik gespeeld heb).

Maar zoals ook gezegd. Deel 4 heeft geen prio. Maar ik sluit ook niet uit dat ik hem in een paar jaar alsnog als budget titel 'op iets' op de kop tik. Afhangende waarop ik dan voornamelijk speel en beschikbaarheid. (gok is PC of evt een Nintendo opvolger console).

geplaatst:
10/10 van IGN.

Al lijkt men wel gul met de perfecte scores de laatste tijd. Nochtans ga ik deze wel spelen vanaf de release. Vond de remake van RE2 geweldig en ook RE Village was fantastisch.

JacoBaco schreef:
Nog niemand de demo uitgeprobeerd? Ik wel en het is best uitgebreid. Nieuw zijn de stealth kills, maar verder erg trouw aan het origineel.

Goede demo!


Ja vandaag.
Pff ik sterf elke keer, voor mij nu al te moeilijk.
Misschien wordt ik te oud voor zoiets.
Ik wacht de reviews wel af binnenkort , maar ik zou het nu niet kopen, ik zou me ergeren dat ik elke keer sterf .

avatar van JacoBaco
Maurice40 Kan je het niveau aanpassen? In het definitieve spel kan je het sowieso op assisted (makkelijk) zetten.

Pff twijfel of ik deze (weer) ga spelen. Destijds het origineel twee keer uitgespeeld op de GameCube en iets zegt mij dat ik het beter bij deze geweldige herinnering kan laten.

JacoBaco schreef:
Maurice40 Kan je het niveau aanpassen? In het definitieve spel kan je het sowieso op assisted (makkelijk) zetten.


Nee kun je in de demo niet aanpassen.
Als ik het zou kopen, dan zet ik sowieso op makkelijk.
Maar , ik wacht het eerst nog even af .

avatar van JacoBaco
Maurice40 Ik neem aan dat je vooral het laatste gedeelte bedoeld wat erg moeilijk is. Ja dat is ook moeilijk. Maar op niveau assisted moet dat goed te doen zijn voor je. Ik weet het zeker. Maar inderdaad, even afwachten is een goed idee natuurlijk.

avatar van Eraser2
Bij dat laatste gedeelte hoef je ook niet iedereen af te knallen. Je kunt gewoon weg rennen en ontwijken en op een gegeven moment komt er een cutscene. Dit was volgens mij net zo in het origineel.

avatar van JacoBaco
Eraser2 Ja precies zoals in het origineel. En toch is het lastig omdat er heel veel vijanden zijn. Gevoelsmatig moet je het 3 minuten overleven tot de bingo begint.

Volgens mij zelfs 5 minuten.

Pff eindelijk gelukt, heb met de extra tmp wat je krijgt als je alle spullen verwijderd voor de poort 15 personen uitgeschakeld.
Zo is het wel te doen .

avatar van Fonzzz002
Fonzzz002 (crew)
Haha, er zijn een paar komische reclames voor deze game op Youtube geplaatst. Resident Evil 4 in klassieke anime stijl:
Reclame 1
Reclame 2
Reclame 3

Merijn82 schreef:
Pff twijfel of ik deze (weer) ga spelen. Destijds het origineel twee keer uitgespeeld op de GameCube en iets zegt mij dat ik het beter bij deze geweldige herinnering kan laten.


Toch besteld, kon het niet laten. Kan wel wat grof geweld gebruiken tussen de brave Hogwarts-combat door.

Ben vooral benieuwd of dat beklemmende gevoel uit het origineel nog overeind is gebleven.

Vandaag aangekomen en zeker al 3 uurtjes gespeeld.
Op makkelijk gezet en het is een lekker doorkomen zo .
Ik zal wel nog uren zoet zijn.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:51 uur

geplaatst: vandaag om 12:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.