Resident Evil 4 (2023)

Alternatieve titels: Biohazard RE:4 | Resident Evil 4: VR Mode

PC / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox Series X/S / Playstation VR2 / Apple iOS / Macintosh

Ontwikkeld door Capcom
Uitgegeven door Capcom

Ashley Graham, de dochter van de Amerikaanse president, is ontvoerd door een mysterieuze cult. Geheim agent Leon S. Kennedy, overlevende van de gruwelijke gebeurtenissen in Raccoon City, reist af naar Europa om haar terug te halen. Hij krijgt een welkom dat allerminst warm te noemen is; de lokale bevolking doet er in naam van de cult alles aan om hem het leven zuur te maken. Hun blinde toewijding aan de cult blijkt echter een duisterder oorzaak te hebben, en er steekt meer achter de ontvoering dan Leon had durven denken.

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Berichten verplaatst naar Games > Algemeen > Horror Games

avatar van FlorisV
Genieten weer. De reeks is zo goed in mooi gedetailleerd getekende, vette cutscenes dat je het pulp gehalte voor lief neemt. In het begin leek het erg moeilijk waardoor ik onnodig de moeilijkheid terugdraaide, wat ik later helaas niet meer ongedaan kon maken afgezien van de auto aim. Dat is iig een waarschuwing voor wie begint...je lijkt in dat dorp hopeloos outnumbered maar er komt redding door een kerkbel. Dus doe een paar stealth kills, ga dan overleven zo lang als je kunt, op den duur redt je het.

Sateck schreef:
Al die lovende reacties hier… Toch kan ik me herinneren dat ik in 2005 ook al niet echt warm liep voor deze Resident Evil. Best gek eigenlijk, want RE2 is nog altijd een van mijn favoriete games ooit.

Vanavond ben ik dan eindelijk aan deze remake begonnen. RE2 Remake uitgespeeld, RE3 Remake redelijk ver gekomen. Maar daar ben ik halverwege mee gestopt, omdat die Nemesis me meer begon te irriteren dan te boeien.

En nu deze. Net het dorp bereikt… en ik loop direct vast. Hoe ik het ook probeer, ik kom er gewoon niet doorheen. Zó frustrerend dat ik ‘m nu even wegleg. Sterker nog: ik ben bang dat ik ‘m misschien helemaal niet meer oppak. Het raakt me niet. Ben pissig, en voel helemaal geen drang om door te pakken. En als ik hier alle reacties lees, ben ik denk ik de enige…..

Misschien zijn deze horror-games gewoon niet meer voor mij. Ooit mijn favoriete genre… maar tijden veranderen blijkbaar. Al hoop ik stiekem van niet, want dat zou echt zonde zijn.

EDIT:
Even moeilijkheidsgraad lager gezet. Gaat al wat beter, haha.

Precies hetzelfde probleem maar je wordt misleid dus. Ik had hem achteraf gezien niet aangepast want het is niet helemaal ongedaan te maken.

avatar van FlorisV
Heerlijk spel. Wat zijn al die remakes van Resident Evil vet gedaan! Had ook al enorm genoten van de eerdere remasters (RE1 en RE0) en de remake van RE2. Echt mooi, zeker de cutscenes hier, wat een details en hoewel mijn verwachtingen laag waren van een meer actie-georienteerde Resident Evil heb ik er veel plezier aan gehad en een heel voldaan gevoel na het voltooien. De gameplay is soepel, de loop is verslavend omdat je continue meer wilt verzamelen.

avatar van IH88_Trinity
Uitstekend spel. Door drukte heb ik er wat langer over gedaan om het spel uit te spelen, wat niet bevorderlijk was voor de spelervaring. Resident Evil 4 is een spel dat je eigenlijk in een korte periode moet uitspelen, om echt in die horror/gotische sfeer te komen. Maar afgezien van die fout aan mijn kant is er weinig aan te merken op dit spel. De gameplay is soepel, het ziet er fantastisch uit, en Leon is een tof personage. Iets minder Ashley, iets meer Ada. Dat is misschien een klein minpuntje .