The Letter: A Horror Visual Novel (2017)

PlayStation 4 / Xbox One / Nintendo Switch / Macintosh / PC
Adventure

Ontwikkeld door Yangyang Mobile
Uitgegeven door Yangyang Mobile en Eastasiasoft

Als zeven mensen ten prooi vallen aan een afschuwelijke vloek, ontdekken ze dat de verschrikking niet vanuit de schaduwen op ze loert, maar vanuit hun eigen hart en ziel. The Letter: A Horror Visual Novel is een interactief horrordrama geïnspireerd op klassieke Aziatische horrorfilms. De game wordt gepresenteerd middels een meeslepend, vertakkend verhaal, waarin spelers steeds een andere rol spelen, met zeven personages die verstrikt raken in een mysterie dat Emengarde Mansion al eeuwenlang achtervolgt. De keuzes die je maakt bepalen hoe het verhaal zich verder ontvouwt. Zul je een relatie van de ondergang kunnen redden of laat je deze kapotgaan? Neem je het risico om iemand te redden, ongeacht de gevolgen die dit voor je kan hebben, of laat je diegene aan een gruwelijk lot over? Achter de horrorthema's van The Letter: A Horror Visual Novel ligt er veel nadruk op de ontwikkeling van en interactie tussen personages. Het lot van al deze individuen ligt in jouw handen.

Uitgespeeld met ongeveer een 16+ uur op de teller (Switch geeft nog net aan hoeveel, maar als ik ongeveer mijn speelrondes optel kom ik min of meer op dat getal). The Letter is een aangename Visual Novel die een beetje weg heeft van iets als The Ring - eg. er word een Vervloekte Brief (?) ontdekt in een berucht landhuis die een reeks personages meesleept naar een eventueel (?) noodlottig einde.

Ik laat alles bewest vaag en met een vraagtekentje want The Letter (die je in diverse personages speelt, die ieder een eigen hoodstuk krijgen) heeft meerdere keuze momenten per figuur die de onderlinge relaties en het verhaal beinvloeden en daarmee ook het einde, het epiloog en zoals ik vernam meer informatie rondom het huis en de achtergronden van de aanwezigen.

Het leent zich daarom ook om meerdere keren te lezen / spelen (ook al is dat dus met een 15-20 uur per keer best een hele klus) denk ik. Het hele horror verhaal was redelijk gebracht, maar intussen ook wel wat voorspelbaar. Gelukkig draaide het dan ook voornamelijk om de diverse personages, hun relaties en het omgaan met de hele situatie. De graphics zijn van een redelijk niveau, maar sprankelen niet bepaald, en de muziek is degelijk. Onderlinge relaties kan je ten aller tijde checken tijdens het lezen en er zijn ook een aantal mini-games die je kan skippen zonodig.

The Letter mag dan niet de beste Visual novel zijn die ik ooit gespeeld heb, maar zoals gezegd, was het wel aangenaam om doorheen te gaan. De personages waren herkenbaar en leuk, alleen had de horror wat meer op de voorgrond mogen treden wat mij betreft, Toch een 3.5/5 en eentje die ik ooit wel weer eens bovenhaal om een van de andere paden en diverse eindes en epilogen te unlocken.