World of Warcraft: Wrath of the Lich King (2008)

PC / Macintosh
multi player / online

Ontwikkeld door Blizzard
Uitgegeven door Vivendi

Wrath of the Lich King is de tweede uitbreiding van World of Warcraft. De nieuwe uitbreiding zorgt ervoor dat spelers die level 70 bereikt hebben zich kunnen verplaatsen naar een nieuw continent: Northrend, en daar zich tot level 80 kunnen levelen. Ook is de eerste Hero class, de 'Death Knight' beschikbaar voor spelers die level 80 bereikt hebben. Er zijn ook nieuwe PvP Battlegrounds en ook gebouwen die vernietigd kunnen worden met de nieuwe Siege Weapons.

avatar van N811
ik zie deze nooit in de winkel liggen...

avatar van Thorak
De landen zijn weer erg mooi vorm gegeven, naar mijn idee mooier dan TBC. De gameplay word echter helaas met iedere uitbreiding/patch minder. Over een paar patches kunnen we denk ik lekker achter over kijken hoe je character zelf alle levels doorloopt.
Steeds word alles maar weer makkelijker gemaakt, dit doet de gameplay echt geen goed. Waar is de tijd gebleven dat je moeite moest doen voor je blauwe items? Laat staan de epics?
Nu krijg je de epics bijna kado....

Zelf heb ik WoW vanaf het eerste deel. Ik zie echter ieder deel dat WoW toegankelijker wordt voor een breder publiek. Voor mij en vele anderen die juist het moeilijke van het origineel leuk vonden, is de lol er vanaf. Alles is supersimpel....

daarom 3 sterren omdat ik toch nog hoop op wat moeilijker met de volgende expansion

avatar van Thorak
blaat schreef:

Same here, als dalijk de nieuwe expansion uit gaat komen zal alles wel weer wat makkelijker gaan worden. Alhowel ze bij Blizzard wel hebben gezegd dat crowd-control weer een functie gaat hebben gaan er ook weer een hoop dingen verdwijnen. Nog even en alle classes hebben nog maar 2 stats, 'attack' en 'defense', dit in het kader van het "toegankelijk maken". Er lopen steeds meer kleueters te zeuren dat alles zo moeilijk is en Blizzard gaat daar gelijk mee aan de slag. Jammer, zo wordt een goede game-serie om zeep geholpen...

avatar van Dark Lord Andrew
De eindbazen in de icc zien er wel cool uit
Lord Marrowgar
Rotface
Festergut
Cool gedaan blizzard
Ik hoop dat er ook zulke coole zullen zijn in cataclysm...
Met mijn lvl 80 death knight pak ik ze allemaal!

Over deze game:
Je kan het heel casual spelen. Gewoon een paar uurtjes per week. Dan duurt het wel lang voordat je level 80 (max) bent, en kom je op dat level nooit heel ver. Als je echt "goed" wil worden moet je heel veel tijd in dit spel steken. Niet alleen het spel spelen zelf, maar ook op websites en forums kijken wat het beste is. Veel uitzoeken wat beste keuzes zijn voor armor of wapens etc. Ook is een groot deel van de spelers onbeschoft tegen mensen die (nog) niet heel goed zijn, maar je kan ook hele aardige mensen tegen komen. (ik heb zelf een aantal mensen uit noorwegen en griekeland etc ontmoet, waar ik nu regelmatig mee speel/chat)

Dit spel is heel leuk, maar ook heel verslavend. Als je bang bent dat je snel verslaafd raakt, kan je het misschien beter niet spelen, maar als je een game zoekt waarin je heel veel verschillende dingen kan doen, ook samen met andere mensen/vrienden, en genoeg tijd/geduld hebt, kan het heel leuk voor je zijn.
Je kan altijd een gratis 10 day trial proberen, dan moet je wel het spelen downloaden, en dat kan even duren. Met deze trial kan je tot level 20, je kan alleen de dingen uit het basis spel doen, ook kan je niet dingen ruilen of verzenden naar andere spelers. Je kan de acount die je hebt gemaakt voor de 10 day trial upgraden naar het voledige spel, dus je verliest je characters dan niet.

Game site:
www.wow-europe.com
Forum/Comunity site(met allerlei nieuwtjes over WoW, en een hele hoop posts van verschillende spelers)
www.mmo-champion.com

avatar van Dark Lord Andrew
je kunt het ook gewoon gratis spelen
ga naar één of andere private server op zoek en je bent ook al gelijk level 80...
Maar private server barsten wel vaak van de bugs xD

avatar van woeler82
Op zich is deze game best wel leuk, je moet best er veel tijd in besteden om goed te worden, daar hoort er ook iets minder leuk erbij, n.l grinden om geld te verdienen.

Het enigste wat mij een beetje stoort aan deze game zijn de raids
De 10 man raids dat lukt nog wel maar 25 man is toch wel een groot
probleem. daarbij komt er ook bij dat sommige mensen geen geduld hebben en denken dat raids een makkie is , en ze willen te vlug betere gear.

Ik heb het zelf ruim 3 jaar gespeeld, alleen zoals ik het zei de 25 man raids is soms een echt probleem die ontstaan doordat

1 De mensen niet altijd op tijd online zijn
2 Je moet de tactiek weten van de bossen
3 Je kunt niet teveel van 1 groep naar de 25 man raids meenemen
d.w.z geen 5 of 7 tanks meenemen, normaal is dat max 3 tanks
, niet teveel healers want dan doe je te weinig damage , niet
teveel mage meenemen , je doet wel veel damage maar dan
zijn ze te vlug dood, omdat ze teveel aggro krijgen enzv..
4 De raids duren soms lang , meestal 3 a 4 uur , en worden meestal in
avonduren gehouden en men moet 3 of 4 keer bereid zijn in een week die
raids te doen
5 Bij 1 of 2 wipes stoppen de meeste al, als men niet in een guild zit en een
wilde raid organiseerd

Bij de komst van de nieuwe Add onn Catalisme denk ik dat het spel
niet leuker wordt

Het heeft zijn beste tijd gehad.
Als nieuweling zou ik je aanraden, koop hem nu maak 2 charakters aan die je denk dat lijkt me wat en speel het ongeveer 1 jaar tot 18 maanden, als je dan niet alles gehaald heb stop ermee, want daarna is het gewoon een herhaling en dat gaat je gauw vervelen.

Voor de raids zeg ik nogmaals moet je iets meer tijd in geven en de tactiek uitpluizen en een goede raid guild hebben anders loop je snel kans ernaast te staan dat je niet mee mag.
Aan een wipe heeft niemand interesse, en als jij niet goed oplet kan het snel
tot frustatie leiden

avatar van joranx1
een van de betere spellen kan niet wachten op cataclysm

avatar van woeler82
Zeker het spel is mooi, maar is soms ook verslavend, niet langer dan max 2 jaar spelen.

Heb je doel dan nog steeds niet bereikt zou ik ermee stoppen

avatar van Martijn
Doel bereikt? Je speelt toch voor de lol of niet... Snap wel dat je in WoW een soort doel hebt maar jij maakt het wel heel ernstig.

Doel?
Ik speel het spel alleen maar voor de gear-koorts...
En die is nooit bevredigd

avatar van Ilikegames
Huh: "Ook is de eerste Hero class, de 'Death Knight' beschikbaar voor spelers die level 80 bereikt hebben. "

Het is toch als je lvl 55 hebt bereikt kan je al Death knight ??

Relax
Ik had WoW maar is weer opgepakt, maar ik heb de nieuwe patches ervaren en ben er na 2 dagen alweer meegekapt.
Van 2006 tot 2008 was WoW perfect inelkaar gezet...
Nu is het niets meer dan een softe RPG... je hebt al mounts op lvl 20, 40.. en zelfs een flying mount op lvl 60.
Ik ben er meer dan klaar mee, de moeite die je voor een RPG hoort erin te doen is weg.

avatar van woeler82
Als je om de gearkoorts doet moet je 25 man raids doen, als je in een goede raid-guild bent heb je geluk, ik vind het spel op de den duur echt saai aan het worden en daarom heb ik ook gezegd dat als je binnen 2 jaar niet het doel bereikt heb , stoppen ermee.

Alleen die dungeon doen voor de extra gear per dag is niet altijd leuk meer wordt op den duur echt saai alleen de raids zijn nog interesant , de rest is geen fun meer
Vroeger was het spel veel leuker, maar dit is meer voor kleuters geworden, sorry

Relax
woeler82 schreef:

100% mee eens, ik vind dat echt ontzettend jammer van Blizzard, ik denk dat ze ook wel wat mensen hebben verloren.. maar natuurlijk ook veel meer hebben gewonnen.

avatar van JustMike
ik heb nu meerdere pets en mounts, mijn mounts zijn:

* Black skeletal horse

* Grey Kodo

* Emerald Raptor

avatar van Rebel80
Brilliant spel maar te verslavend.

Ik ben er nu gelukkig sinds 2 maanden vanaf.

avatar van JustMike
dk's zijn wel heel erg cool, en dat gebied, fantastisch!

N811 schreef:
ik zie deze nooit in de winkel liggen...

ik wel, best veel zelfs, soms zie je hele packetten liggen... (media markt)

Ilikegames schreef:

Het is toch als je lvl 55 hebt bereikt kan je al Death knight ??

55, inderdaad.

avatar van JustMike
ik zit op een private server en kwam iemand tegen die op de echte server heeft gezeten, en die was gelijk een stuk onaardiger dan de rest, dus ik ben echt zo blij dat ik niet op de echte server zit

avatar van Spock
Ongelooflijk jammer dat Cataclysm is uitgekomen en deze uitbreiding in feite een vrij standaard tussendoortje is geworden. Het had alles: een fantastisch sfeervol continent, ijzersterke personages, heerlijke quests en prachtige items. De hoofdstad, Dalaran, kwam echt magisch over. De dungeons waren met perfect detail in elkaar gezet en het was werkelijk heerlijk om met een draak over de ijzige vlakten van de wereld heen te vliegen. Helaas is het niet meer zo dat het echt aanvoelt alsof je er naar toe werkt. Door Cataclysm is dit gewoon een tussendoortje geworden. Ik vond de laatste uitbreiding echt tegenvallen, en speel helaas niet meer.