Brain Age: Train Your Brain in Minutes a Day! (2005)

Alternatieve titel: Dr. Kawashima's Brain Training: How Old Is Your Brain?

Nintendo DS / Nintendo Wii U
Puzzle

Ontwikkeld door Nintendo
Uitgegeven door Nintendo

Het spel bestaat uit een flink aantal puzzels waarna de leeftijd van je hersenen wordt berekend. Na iedere sessie geeft het spel een score die de leeftijd van je hersenen moet voorstellen. Na de sessie kunnen oefeningen opnieuw worden gedaan om de score te verbeteren.

avatar van jaspertje3
Was niet aan te slepen dit spel toen hij uitkwam. Zelfs lange leveringsproblemen. Nooit gespeeld, wie wil z'n ervaring delen? En meld dan meteen even je echte leeftijd en je hersenleeftijd

avatar van Princess Piranha
Heb het zelf niet, maar ik heb een paar keer in de winkel de demo gedaan.

'20' kwam eruit. En de andere keren veel hoger XD Dus die vermeldt ik maar niet.

avatar van Iron Rose
Leuk idee van Nintendo en ook voor het grootste deel goed uitgewerkt maar op den duur gaat het wel een beetje vervelen. Het is allemaal een beetje saai en informeel en het aantal oefeningen dat je kunt doen valt ook best tegen. In het begin ging ik nog elke dag de oefeningen doen daarna is het een beetje gaan varen maar uiteindelijk was mn hersenleeftijd 21 ofzo (in het begin nog 80), dus blijkbaar helpt al dat oefenen wel. Het leukste van het spel zijn echter de sodoku's waar ik me vele dagen mee heb vermaakt. Het werkt echt goed op zo'n DS.

Inmiddels is er al ''meer Braintraining'' (dikke KA-TJING voor Nintendo) maar voor dit deel geef ik 3,5*

Was een maandje leuk, daarna kon ik mezelf niet zo ver krijgen nog te spelen. Heb me nog wel een tijdje vermaakt met de sudoku's.

avatar van JohnWilliams
Leuk bedacht, ik ken de Reclame van dit spel...ondanks dat zou ik het dolgraag willen spelen. Kijken welke hersens ik heb....van een 60-jarige of van gewoon een 16-jarige.

avatar van Iron Rose
Toch maar weer eens gaan spelen en het is toch wel weer heel leuk. Sodoku werkt ook echt perfect op de DS. Alleen die professor begint me zwaar te irriteren met z'n ''ik heb je gisteren gemist'' en z'n domme grapjes. Ik heb echt zin om dat DS pennetje in zn oog te douwen (wellicht een leuke mini-game in het volgende deel).

avatar van waxs
Vind het niet alleen werkelijk waar een geniaal concept, maar bovendien ook nog eens erg vermakelijk en leuk om te spelen. Hiermee heeft Nintendo wel een geheel andere doelgroep aan het gamen weten te krijgen, echt een geslaagde game, dubbel en dwars een dikke 4*.

avatar van JohnWilliams
Andere Doelgroep, ik denk het ook de oudere mensen (55 jaar en ouder).

waxs schreef:

Geniaal concept? Dat begrijp ik niet, sudoko en andere spelletjes staan toch ook dagelijks in de krant, dat kan je dan toch ook gebruiken om je brein op peil te houden?

avatar van JohnWilliams
Ja maar hier zitten niet alleen maar Sudoko's in verwerkt.

Ik heb 'm weer eens opgepakt en het is toch allemaal wel erg leuk. Kan me prima vermaken met de sudoku's en spelletjes zelf. Stem verhoogd naar 3,5*.

SouthParkFan
Erg goed spel. Simpel idee, maar toch leuk om elke dag na het onbijt even te testen. Ben nu 80, dus nog wel even te gaan, haha. Al ben ik 15, en mag ik de uitslagen dus ''met een korreltje zout nemen''.