Darkest Dungeon II (2023)

PC / Nintendo Switch / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S

Ontwikkeld door Red Hook
Uitgegeven door Red Hook

Verzamel al je moed en keer terug naar de donkerste diepten! Trotseer de chaos van een ongedaan gemaakte wereld op deze roguelike roadtrip voor verdoemden. Vorm een groep mede fortuinzoekers, rust je postkoets uit en ga op pad door een vervallen landschap, in een laatste poging om de apocalyps af te wenden. Ondanks de vele gruwelen op je pad ontdek je echter al snel dat de grootste gevaren van binnenuit komen...

Het eerste deel vond en vind ik nog altijd erg sterk. Staat ook nog steeds op mijn lijstje voor her-aanschaf op de Switch vanwege mijn PC-status. (zeker de complete editie en het feit dat het me lekker lijkt om in Handheld Modus te spelen). Dus het zal wellicht niemand verbazen dat ook deel II eigenlijk nog hoog op mijn Wishlist staat voor op dezelfde console. (want...de Ports voor de Switch, Xbox en PS komen er nog steeds aan). Ik ben nog altijd erg benieuwd. Hoop dat het in 2023 gaat gebeuren.

Het eerste deel had ook best veel aandacht gekregen. Maar deze? Ik had er zelfs nog niet van gehoord! Allicht omdat het voorlopig PC only was.

Grovonion schreef:

Je hebt er ook nog niet van gehoord omdat het ook nog niet uit is. Ook niet op PC. De datum op de site klopt niet. De game is gewoon nog niet beschikbaar. Of althans niet op Steam. Staat vooralsnog gepland voor 2023. Heb het ook zelf nog even moeten nakijken want ik twijfelde zelf of hij nou wel of niet uit was - heb de PC markt minder in de gaten gehouden de laatste 2 jaar. Maar staat dus alsnog voor zowat alle systemen in 2023 op uitkomen. Waar ik dus nog altijd blij mee ben. Zoniet heb ik in 2024 ook vast wel tijd.

Nou dan...mijn eerste miserabele run erop zitten en het voelt weer heerlijk aan. Paar gevechtjes en mijn team ligt weer halfdood te kwijlen op de vloer van de stagecoach. Dus bij de inn maar even mijn candles geincasseerd voor een volgende poging.

En ja...het concept is er nog, net zoals de gevechten en de sfeer (gelukkig!) niet bizar veel veranderd zijn. De opbouw met de stagecoach, de inn's en ook het unlocken (na iedere run voor je begint met de opgebouwde candles) van dingen is echter behoorlijk anders dan in Darkest Dungeon 1. En dat is ook helemaal niet erg. Heb je in ieder geval niet het gevoel dat je compleet hetzelfde spel bent aan het spelen. (Heb de indruk dat hier veel meer roguelite elementen inzitten dan in de eerste).

Speelt trouwens op de Switch net zo lekker in de hand als op de televisateur. Net zoals deel 1 denk ik dat dit wel een goede aankoop is. Voor mij dan.

Edit: Het is ook echt wel een game waar je letterlijk toch elke tutorial even moet doorlezen! Bijzonder uitgebreid dus qua mechanics e.d.