menu

The Centennial Case: A Shijima Story (2022)

Alternatieve titel: Spring Yukite Retro Chika

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

PC / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Nintendo Switch / Apple iOS / Android
Adventure
single player

Ontwikkeld door Square Enix
Uitgegeven door Square Enix

Lente, Reiwa 4 (2022). Haruka Kagami, een schrijver van mysterieboeken, bezoekt, samen met zijn redacteur Akari Yamase, een oud landhuis aan de voet van de berg Fuji. Op verzoek van wetenschapper Eiji Shijima, om de identiteit vast te stellen van een geskeletteerde lijk dat onder de kersenbloesems werd gevonden. De legende gaat dat hier ooit de vrucht van onsterfelijkheid werd ontdekt door Eiji's voorouders...

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=WZn5U_x47s8

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Prachtige cover art iig...

avatar van Grovonion
4,0
Deze heeft een mooie Asia-English fysieke release gekregen, staat nu bij mij te blinken. Heeft een andere cover dan hierboven, maar wel dezelfde die Squall hier beneden met een link voorzien heeft. Ben ook benieuwd naar het game zelf, een soort FMV game. Misschien met wat meer detective activiteiten, maar dat kan ook window-dressing zijn.

avatar van Grovonion
4,0
Ik heb gisteren de eerste case van dit spel afgerond en het smaakt naar meer.

Het verhaal wordt verteld in FMV filmpjes met doorgaans goede Japanse acteurs. De productie-values zijn daarbij van hoge kwaliteit. Je merkt dat er heel wat budget en moeite is ingestoken. Hier of daar moet je licht onlogische keuzes of omstandigheden in het verhaal accepteren, maar dat is in prinipe ook heel erg japans. Bijna alle animes zijn zo opgebouwd. Een voorbeeld: 4 mensen komen samen om zogezegd waardevolle levensverlengende items te veilen. Dit wordt met heel wat trammelam aangekondigd en de vier protagonisten sluiten hun waardevolle elementenop in een kamer om daarna een uur lang te niksen eer dezelfde 4 weer samenkomen voor de veiling. Alles erg onnodig, want ze hadden evenzo makkelijk de spullen bij zich kunnen houden en de veiling zonder vertraging kunnen laten doorgaan.

Nadat je een aantal scenes hebt doorlopen begint er een ronde van analyses, waarbij je clues in een patroon moet plaatsen. Ik zie hier nog niet echt de toegevoegde waarde van in, want met een hoop trial-en error plaats je ze allemaal. Je krijgt hierbij wel de tijd je gedachtes te ordenen en misschien wel een patroon te ontdekken. Smerig is dat hier stellingen gepostuleerd worden die zowel juist alsook vergezocht en duidelijk fout zijn.

Hierna volgt de conclusie ronde, waarbij je in een aantal stellingen, en ondersteund door FMV filmpjes, de dader aanduidt. Dit stuk werkt best goed, hoewel ik bij de eerste case geen clue had. Maar ook hier na een aantal progingen redelijk snel de juiste dader vond.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:58 uur

geplaatst: vandaag om 11:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.