Far Cry 2 (2008)

PC / PlayStation 3 / Xbox 360
single player / multi player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Ubisoft
Uitgegeven door Ubisoft

Far Cry 2 is een first person shooter die bestaat uit twee levels. Deze levels zijn helemaal open en vijftig vierkante kilometer groot en zijn volkomen vrij te doorlopen. In Far Cry 2 is er een geheel non-liniair verhaal. Als speler moet je een man om zeep helpen die verantwoordelijk wordt gehouden voor het verkopen van wapens aan twee elkaar bestrijdende partijen in een regio van Afrika. Tijdens het spelen kom je in contact met verschillende personages van verschillende partijen voor wie je submissies kunt doen of juist tegen elkaar kunt uitspelen.

lennox schreef:
waar kan ik malaria pillen vinden in deze game ?, ik ben een paar dagen bezig. ik ben bij act 1.

Je moet op je kaart kijken waar je ze kan vinden. Vaak zijn ze te vinden bij een kerk bij 1 van de 2 no fire zones.

avatar van hitman
Ik zit op 54 % voltooid maar moet zoeken naar medicijnen, ik ben al bij de dokter geweest in stadje Mosate Selao, maar die heeft niks. Waar moet ik heen ???

mister-fool
Een tijd terug had ik dit spel nog op een onvoldoende staan. Ik had far cry 2 een tijd terug wel eens gespeeld, maar ik herinnerde me vooral een shooter met veel te weinig variatie. Hoewel die kritiek deels wel klopt, vallen de prachtige omgevingen me nu een stuk meer op. Het helpt, aangezien ik nu volkomen in de gamewereld wordt ondergedompeld. Ik vermaak me kostelijk!

avatar van wolff
Nog lang niet klaar mee, maar kan me tot nu toe wel vinden in zowel de positieve als de negatieve comments. De setting is waanzinnig, een van de beste die ik in games heb gespeeld en sleept je erg mee in de eenzame 'survival' setting. Zie een Afrikaans conflict nog graag terug in de FC serie. Het verhaal zelf heeft veel potentie (maar uitwerking lijkt tot nu toe minder), de voertuigen zijn leuk (Jeeps!) en het wapensysteem is ook goed gedaan. Dat je geweer kapot gaat vind ik niet eens erg, dit is wel te counteren en draagt ook weer mee aan de sfeer van de gameplay. Daarnaast zijn de buddies gaaf en ook hoe het 'healen' werkt (met de kogels uit je lijf halen enzo) ook gaaf en werkt bevordelijk op de spanning wanneer je je in een slagveld bevindt. Dit soort dingen maken die schietpartijen erg leuk.

Helaas ook aardig wat irritatiepuntjes, malaria hadden ze gewoon weg kunnen laten (of als iets tijdelijks in het verhaal te verwerken). Reizen is vrij vermoeiend (al draagt het lange reizen wel mee aan de sfeer) is het toch niet echt voldoenend als je reist voor een missie waarbij de weg ernaar toe (al die guard posten en vijanden in het verkeer) een stuk uitdagender was dan de missie zelf. In de vijanden die je onderweg tegen komt mocht wel wat meer variatie, bijna altijd een kogelregen als je langs bebouwd gebied (lees: verzameling houten planken) sjeest of een turret jeep die je in het verkeer tegen komt. De A.I. is ook niet erg fijn, erg onvoorspelbaar. Ook heb ik het gevoel dat ze altijd door elke gleuf van een millimeter weten te schieten, maar misschien is dit anders op lagere difficulty.

Ik denk dat de positieve kanten het uiteindelijk wel winnen en dat ik dit spel een ruime voldoende geef.

Netjes. Helemaal vergeten dat hij deze maand gratis is op Xbox Gold. Nou heb ik hem wel op PC, en dat is wellicht DE manier om hem te spelen, maar toch. Misschien ergens de komende tijd eens een keertje op de Xbox installeren om nieuwe kans te geven. De serie heeft me pas echt te pakken gehad bij deel 3 (en me ook niet meer losgelaten hierna - hoewel ik deel 5 nog moet spelen), maar de setting van deel 2 heeft me wel altijd erg interessant geleken.

avatar van bettafish14
A good ol'game from the good ol'days

Nee maar top game tuurlijk, heb gevoel dat hij vroeger juist minder positief onthaald werd dan tegenwoordig, misschien kijken mensen net als ik met een nostalgische bril terug op deze tijd, maar ik zou graag weer games als dit zien!