Reverie Knights Tactics (2022)

Macintosh / PC / Nintendo Switch / PlayStation 4 / Xbox One
RPG / Strategy

Ontwikkeld door 40 Giants
Uitgegeven door 1C

Een turn-based tactische RPG met strategische veldslagen in isometrische rasters, waarin elke beslissing gevolgen kan hebben voor het verhaal en de manier waarop je de personages configureert. Je begint aan een expeditie om de verloren elfenstad Lennorien te vinden en je geliefden te redden, terwijl goblins jou en het hele continent het leven zuur maken! Voer je groep helden aan, met ieder unieke speciale vaardigheden en eigenschappen, zodat je meerdere gevechtsstrategieën op je vijanden kunt loslaten. Verken een fantasywereld met een uitgebreide map en scenario's in dit epische avontuur, gepresenteerd als een visuele novelle! Maak nieuwe voorwerpen en accessoires van de bodemschatten die je vindt en gebruik ze als tactisch voordeel terwijl je je personages configureert.

avatar van FlorisV
Ik had deze al een tijdje op de wishlist staan en heb nu eindelijk de gratis te spelen proloog uitgespeeld. Pittig (en soms buggy) maar het is een mooi kleurrijk spel, ik denk dat ik hem ga kopen en dan op Story Mode ga spelen. Het verhaal is uitgebreid maar ik skip veel dialogen omdat het de battles zijn die me aantrekken. Ik heb duidelijk nog tactics honger na Metal Slug Tactics en Redemption Reapers te voltooien. Hij doet me vooral denken aan Absolute Tactics, die wat minder dialogen had. Bij Reverie Knights gaat het meer om omgevingsgevaren. Ik zie ook veel vergelijkingen met Fell Seal die ik zelf minder leuk vond maar deze speelervaring is duidelijk toch weer anders. Het heeft duidelijk iets eigens sowieso en is gebaseerd op een Braziliaanse AD&D campaign setting: Tormenta.

FlorisV schreef:

Interessant! Nooit van gehoord maar even wezen nakijken en het blijkt dus inderdaad een bijzonder populair AD&D setting te zijn aldaar. Toch ook maar even op de Switch wishlist gegooid. Al vaker in sale zien voorbij komen maar nog nooit toegehapt.

Sinner schreef:

Ik verwacht dat hij eind deze maand of begin januari weer in de sale gaat voor een prikkie dus wacht ik nog even!

FlorisV schreef:

Gisteren alvast op de Switch Christmas sales ervan gekomen. 4.99. Aardig prikkie. Dus aanschaf staat vast.

avatar van FlorisV
En inmiddels ook op Steam een aanbieding. Gek genoeg kreeg ik geen waarschuwing. Maar keek in mijn verlanglijst en daar stond 'ie voor 2.99. Meteen gesnaaid!