menu

Guild Wars 2 (2012)

mijn stem
4,15 (24)
24 stemmen

PC
RPG
multi player / online

Ontwikkeld door ArenaNet
Uitgegeven door NCSoft

Guild Wars 2 speelt zich honderd jaar na zijn voorganger af. Er zijn vijf speelbare rassen beschikbaar (Mensen, Sylvari, Asuras, Charr en Norn). In GW2 zijn events voor iedereen toegankelijk, ook voor karakters met lagere levels. Ook is het mogelijk om te kunnen springen, sliden en zwemmen in GW2.

zoeken in:
avatar van JohnWilliams
5,0
Zal het dan eindelijk zo ver zijn?

avatar van jellecomicgek72
HET IS BIJNA ZOVER JONGENS!!!!!!!!!!!!

avatar van JohnWilliams
5,0
jellecomicgek72 schreef:
HET IS BIJNA ZOVER JONGENS!!!!!!!!!!!!avatar van wiehoe
3,5
Woensdag besteld en wonderbaarlijk gelijk gisteren al even kunnen spelen ivm stresstest. Eerste indruk: Super! Speelt fijn. Nu afwachten tot de 25e

MikeMannuh
Ik heb hem maar gepre-ordered omdat ik zo veel tijd in GW1 heb gestoken (GWAMM, 50/50 HoM) en omdat mn guild de hele tijd aan het zeuren is dat ze mensen moeten hebben voor PvP, maar ik ben niet geweldig onder de indruk. Ik heb al toegang tot de game sinds januari en ik heb toen een weekje ofzo intensief gespeeld maar de fun was er gauw vanaf. Daarna heb ik ook niet meer gespeeld.

Zie er nu al niet naar uit om meerdere chars tot level 80 te grinden (tot level 80 is je char en alle gear wat je vind toch useless). Waar de PvP in GW1 echt te gek was met GvG (en af en toe eens HoH) vind ik de PvP hier ongeinspireerd en onorigineel. W v W trekt me niet echt. Ik vind het meer zo'n modus waar mensen zich in de massa kunnen mengen en het niet uitmaakt hoe goed of slecht ze zijn. Er komt dus niet veel skill bij kijken. De vervanger van GvG, de Arena battles, vind ik ook niet geweldig. De helft van de tijd ben je rond aan het rennen om points te cappen in plaats van tegen elkaar te vechten en als ik de PvP devs moet geloven is het geheel geinspireerd door Team Fortress 2, een game waar ik ook al geen ruk aanvond.

Ik heb niet echt meegedaan met de beta events dus ik hoop dat er in die 6 maanden een hoop is veranderd, want anders vind ik het toch een teleurstelling t.o.v. GW1.

Ik kijk uit naar GW2 (pre-ordered)
Omdat ik in het verhaal wou komen heb ik de originele guild wars een tijdje terug aangeschaft met alle expansions. Als er mensen zijn die nog het oude deel spelen en mij op weg kunnen helpen met bepaalde missies of mij kunnen helpen met de Hall of Monuments dan zou ik dat zeer waarderen.

avatar van wiehoe
3,5
Voor degene die pre-ordered heeft. Vanavond tussen 21:00 en 1:00 is er weer een stress test

avatar van JohnWilliams
5,0
Ik heb er erg veel zin in, super fanatiek ben ik nou ook weer niet maar ik ga het spel zeker spelen.

MikeMannuh
3 day headstart is net open en de EU kamp met allemaal login issues. GG Arenanet....

avatar van wiehoe
3,5
Nou ja, je kan ze niet verwijten dat ze er niets aan gedaan hebben om dit te voorkomen. De laatste weken waren er een tal van stress tests. Bij launches is dit gewoon standaard. Het valt me nog mee overigens. Om 6:00 uur ingelogd.. En vervolgens van 11 tot 1 gewoon kunnen spelen.

MikeMannuh
Sorry, maar bij een release hoort je shit gewoon te werken. De 3 day headstart is niet een '3 day shit testen om te kijken of het daadwerkelijk werkt-start'. Verder is het ook niet iets wat ze niet hadden kunnen anticiperen. De access nu is puur en alleen voor pre-orders. Ze weten dus precies het aantal logins wat ze vandaag hadden kunnen verwachten. Ze waren gewoon niet klaar voor release en de consument is er weer de dupe van. Altijd hetzelfde verhaal met MMOs.

avatar van wiehoe
3,5
Nee die "3 days shit testen om te kijken of het daadwerkelijk werkt start" zijn de tal van beta weekends en nog meer stress tests geweest. Shit happens. Probleem zou waarschijnlijk tijdens die weekends niet voorgekomen zijn. En als het dan wel werkt, hoe moet je er dan achter komen?

Ontkom je klaarblijkelijk niet aan want ik heb nog geen enkele mmorpg release gezien waarbij het in een keer goed ging.

MikeMannuh
Dat iets gewoon is betekent nog niet dat het de 'standard practice' moet zijn. En met een houding van 'daar ontkomt je niet aan' los je ook geen problemen op. Het feit dat het bij elke MMO release voorkomt is dus een teken dat game developers niet leren van fouten. Als je een product uitbrengt hoort het te werken. Mensen betalen niet om proefkonijnen te zijn. Ik ken genoeg mensen die zich een paar dagen vrij hebben genomen die nu dus keihard genaaid worden.

En voor zover ik weet heeft er net een totale server meltdown plaatsgevonden want zelfs GW1 ligt eruit, de support website zegt dat ie under maintenance is en via twitter krijgen we geen updates meer. Als dat geen fail release is weet ik het ook niet meer.

avatar van wiehoe
3,5
Moet inderdaad niet standard practice zijn. Daarom petje af voor Arenanet dat ze zoveel stresstests vooraf hebben gedaan om dit proberen te voorkomen. Jammer dat het helaas niet vlekkeloos gaat.

avatar van JustinW
3,5
Ik heb zelf nog nooit een supergroot online spel gezien wat zonder foutjes werd gereleased. Buiten een paar dingetjes gaat het allemaal prima. Kon vanmiddag een kwartiertje niet inloggen maar daarna ging het weer op rolletjes.

MikeMannuh
Dat het voor jou op een paar dingetjes na allemaal prima gaat betekend niet dat dit voor iedereen het geval is. Ik merk dat dit argument ook veel op Facebook wordt gebruikt om mensen die hun klachten posten af te doen als zeikerds of ondankbaar of weet ik wat allemaal, iets wat echt ronduit asociaal is.

Er zijn mensen die 60, 80 of misschien wel 120 euro betaald hebben om de game te spelen die nog steeds niet kunnen spelen en om die mensen af te doen als zeikerds, of om met het argument te komen dat alles op een paar dingetjes na prima gaat is bullshit.

MikeMannuh
Inmiddels al een weekje level 80. De PvE in deze game is ernstig verbeterd t.o.v. GW1. De dynamic events zorgen ervoor dat grote 'Pick Up Groups' (PUG) goed met elkaar samen werken, bijv rezzen, healen etc., omdat je elkaar gewoonweg nodig hebt. Ik was echt mega verbaasd hoe cool sommige random lui zijn die gewoon even uit de weg gaan om je te rezzen, omdat je er xp of iets dergelijks voor krijgt. Dit in sterk contrast tot GW1 waar ik, zeker na de release van heroes, geen PUG meer gejoined ben. Soms verkoos ik zelfs liever de henchmen (voordat er heroes waren) boven echte mensen, simpelweg omdat echte lui 9 van de 10 keer dramatisch slecht waren.

Dungeons zijn ook goed gedaan. Er zijn 9 dungeons, elk met een story of explorable mode en waar explorable mode ook nog eens een aantal verschillende 'paths' heeft. Dit betekent dus dat de dungeon niet iedere keer hetzelfde is en het dus draaglijker is om de dungeon keer op keer te doen. Wat betreft loot is het ook goed uitgewerkt. Je hoeft niet eindeloos te spelen in de hoop dat een bepaald item van een bepaalde boss dropped. Je krijgt gewoon tokens iedere keer als je een dungeon of boss fight finished en er staan vendors in Lions Arch om te tokens in te ruilen voor wapens of armor. Natuurlijk kom je de dungeon wel een aantal keer aan het doen, maar zo heb je in ieder geval een eindpunt en weet je zeker dat er aan het eind van de rit loot op je wacht.

World vs World is leuker dan ik gedacht had. Het is erg leuk om met een goede groep van 5 mensen supply depots etc te gaan ganken. Heb eigenlijk pas 1 of 2 echte sessies WvW gehad, maar in mn allereerste match had ik mn monthly kill requirement al gehaald . Elementalist ftw zullen we maar zeggen. Ook hebben we met een groep van 5 een grote zerg groep van 20 lui tegen de vlakte gewerkt. Zo zie je toch maar dat skill in deze game het wint van zergen.

sPvP vond ik in eerste instantie iets minder, maar ook deze vorm van PvP is leuk als je het speelt met een goed gecoordineerde groep. Inmiddels al een paar tourneys gewonnen maar ik heb nog niet heel veel tijd gehad om me hierin te verdiepen. Ik speel het liefst eerst alle classes in PvE zodat ik alle characters en skills leer voordat ik aan PvP begin.

Kortom, heel erg anders dan GW1. Er zijn een aantal verbeter punten maar ook een aantal mindere punten. De interface vind ik niet heel geweldig en het wegnemen van GvG vind ik echt heel erg jammer, al zou ik me met deze interface kapot ergeren in een 8v8 GvG denk ik.

avatar van JohnWilliams
5,0
Heerlijk spel waar je uren lang kan blijven genieten van alle prachtige graphics. Ik was natuurlijk wel een beetje bang dat het allemaal richting WOW ging maar wat een super spel zeg! De dungeons zijn gaaf, de PVE werelden zijn prachtig gemaakt en alles zit zo mooi in elkaar. Mooie muziek, super verhaallijn en ook nog eens een coole world vs. world.

Dit is HET spel van 2012 en een ware opvolger van GW1. Je kan hier uren spelen en de tijd vergeten. De rassen en proffessions zijn geweldig, wat een heerlijk spel. Ben er helemaal enthousiast van geworden!

avatar van woeler82
5,0
Super spel, ik heb deze vergeleken met de andere online spellen, zoals runes of magic , deze is ook gratis maar daar zit een addertje onder het gras, bijv eeen paard kopen kost je diamanten
die je alleen voor echt geld alleen kunt kopen.

Ik heb nu al 5 online spellen gespeeld en als ik die een 1 punt mag geven is 5 de slechtste en 1
de beste

01 World of warcraft
02 Rift
03 Starwars
04 Conan the barbarian
05 Runes of Magic
06 Dungeons and Dragons

Bij runes of magic zijn echt veel dingen weggelaten die je alleen voor echt geld kunt kopen
zoals extra bagage of een paard
Bij dungeons en dragons is het zo dat je als je op een gegeven moment een dungeon wilt doen
ook echt geld op de tafel moet leggen , die in de vorm van bijv diamanten kunt verkrijgen

Bij Guildwars 2 kun je ook diamanten kopen voor echt geld , maar je kunt het ook ruilen voor gold die je in het spel kunt vergaren, ik moet zeggen , de prijzen zijn redelijk.
Veel dingen zijn meer voor dat je sneller leveld als normaal en ook dingen voor te pronken als ik
het zo mag zeggen
Andere dingen dingen zijn wel nuttig zoals een groterer bankopslag daar ben je 600 diamanten
kwijt die je kunt kopen voor ongeveer 3 gld , die je in het spel kunt vergaren

Grafisch ziet het spel echt schitterend uit, daar hebben ze echt hun best gedaan, ook de charakters die je kunt creeren kunt zien er mooi uit.

Levelen gaat tot 80, en dat kan je heel snel zijn , normaal als redelijk rpg er bent kan dat in 1 a 2 weken met 1 charakter, maar dit is niet echt verstandig, ik denk als je het rustig aan doet en aan
veel events doet het in 5 weken haalt, dan kan je ook meteen een super wapen halen voor de
karma punten die je vergaard

Zoals ik gehoord heb komt binnen 1 jaar een gratis uitbreiding met iets meer dungeon die wat
zwaarder zijn en die kun je alleen betreden als je armor en wapen een soort punten aantal hebben zoals ze dat in wow gedaan hebben.

Dit spel is niet gedacht voor luie mensen die denken met heroes zoals in Gw 1 ook alles te halen
Als je een redelijke rpg speler bent heb je dit spel binnen een week door ook al heb je nooit
Guild wars gespeeld

Het laatste wat ik wil toevoegen, dit spel is na aankoop van rond 40 a 45 euro gratis is en daar zitten verder geen maandelijkse kosten erbij en of insluipers waar je na een paar maanden spelen meer kwijt bent als je maandlijks betaald.

Voor diegene die nooit online rpg hebben gespeeld en dat eens willen proberen , moeten nu toeslaan, want je heb heb dit spel echt niet in 1 maand uitgespeeld

MikeMannuh
Levelen gaat tot 80, en dat kan je heel snel zijn , normaal als redelijk rpg er bent kan dat in 1 a 2 weken met 1 charakter


Als je weet hoe lukt t je ook in 2 tot 3 dagen.

avatar van bettafish14
onder werk tijd even gespeeld op een vriend ze computer
weet eigelijk niet zo goed wat ik hier van moet vinden.

avatar van JustMike
5,0
bettafish14 schreef:
onder werk tijd even gespeeld op een vriend ze computer
weet eigelijk niet zo goed wat ik hier van moet vinden.

Na even spelen kan je bij dit soort spellen geen mening vijlen Ik ben paar uurtjes bezig geweest en geniet maar een beetje van het uitzicht, moet erg wennen aan dat alles anders is dan WoW

avatar van bettafish14
JustMike schreef:
(quote)

Na even spelen kan je bij dit soort spellen geen mening vijlen Ik ben paar uurtjes bezig geweest en geniet maar een beetje van het uitzicht, moet erg wennen aan dat alles anders is dan WoW


Dat klopt ja, daarom geef ik ook nog geen stem

gamelord
Super toffe game alweer, kan er niets slechts over zeggen. de hele wereld van GW 2 straalt sfeer en veel uitnodiging uit om er steeds naar terug te keren. Ook als je in een Guild zit is het 10 keer zo Cool om terug te keren.
De characters zijn ook fantastisch om mee rond te rennen, de ranger die ik eerst had heb ik alweer gewist omdat ik vanaf Level 17 of 18 2 maanden niet verder kon gaan dus darius gedeleted en Mesmer melliandra zag het GW2 Licht.

Story speel ik nu al even niet meer, ben alleen in de wereld te vinden om wat loot te vergaren. maar de omgevingen in GW2 zijn adembenemd soms..zeker nu ik de pc met nieuwe grapische kaart op mijn Hd tv heb aangesloten op resolutie van de tv zelf...

Maar nu is het vooral leuk om in gigabattles WvW te doen, soms is er zoveel actie op het scherm, dat het geluid uitvalt en je ineens terug gestuurd wordt naar je characterscreen..als je hem weer opstart lig je dood in Lion's Arch.
Gelukkig zijn er altijd mensen die je even reviven..dat maakt de game ook zo tof er is veel samenwerking met de spelers daar in de wereld..reviven daily events, Champions battles en in WvW world is het bijna een must.

Een cijfer geef ik nog niet, dat komt met de tijd wel...maar voor nu is de game overweldigend. Klasse weer van Arenanet.

avatar van MrDrx
5,0
Geweldige mmorpg! enigste spel naast wow die mij nog steeds kan boeien! echt een aanrader voor zowel elke gamer want het forceert je niet een grindfest ieder dag eruit te gooien, dat is niet het enigste wat hem zo goed maakt hoor! er zijn nog zat dingen maar ik hou het op dit: Awesome game!

avatar van JustMike
5,0
Zijn er nog mensen die dit spelen? Want ik ben hem momenteel opnieuw aan het installeren

avatar van Oortrommel
Ik ga Guild Wars 2 opnieuw een kans geven. Was en zeer grote Guild Wars fan (heb echt honderden uren in de eerdere delen gespeeld door de jaren heen), maar Guild Wars 2 beviel me niet. Ik kon er niet in komen...

Heb gisteren GW2 weer geïnstalleerd, dus waarschijnlijk speel ik dit de komende tijd wel!

avatar van JustMike
5,0
Op welke server speel je? Ik speel op Piken Square.. ik speel momenteel onder de naam Warbringer of Death

Gast
geplaatst: vandaag om 21:17 uur

geplaatst: vandaag om 21:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.