Disney Speedstorm (2023)
PC / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Nintendo Switch / Xbox One / Xbox Series X/S / Android / Apple iOS
Racing
Ontwikkeld door Gameloft
Uitgegeven door Gameloft
Scheur in deze ultieme actie-racegame die zich afspeelt in verschillende werelden van Disney en Pixar. Neem de rollen aan van bekende figuren als Mickey Mouse, Jack Sparrow en Mulan en neem het tegen elkaar op, lokaal of online.
De game heeft zijn momenten en vooral in het begin.
Naarmate je verder komt word het grinden, grinden, grinden en continue online mp spelen met vervelende cheater boys. Ja wat moet ik nog meer zeggen?
Pas veel later in de game kom je erachter hoe micro-transaction dit eigenlijk is.
2K drive is zelfs nog minder micro transaction dan dit.
2K drive is zelfs nog minder micro transaction dan dit.
Helaas. Zoals gevreesd. Ik vrees dat ik beiden oversla. Hoe geweldig ze er ook uitzien. Zelfde met Chocobo GP. 3 potentieel nieuwe Franchises vernaaid door het domme micro transacties en online gebeuren. Vooral hier vind ik het dus echt doodzonde - Disney heeft legio werelden en dus figuren om door en mee te karten. Doe dan een hoofdgame en 1 of 2 vette DLC's en stop. Maar helaas.
Heb mijn mening al meerdere malen vermeld en toch wil ik het hier tot zijn einde maken.
Disney Speedstorm is net als 2K Racing erg vermakelijk, al heeft disney speedstorm minder persoonlijkheid dan andere racers en dat terwijl speedstorm disney characters heeft.
First of all: echte micro-transactions zijn er niet. Dus geen echte geld, al wel veel punten en continue online spelen totdat je erbij neervalt. Grinden en grinden totdat het duf en saai word. Geloof me dat ik hier 32 uren in heb zitten.
Ze moeten het van de online mp hebben en deze racer voelt extreem agressief aan naar mijn mening.
Zowel in singleplayer als multiplayer voelt deze game erg onpersoonlijk aan.
De disney karakters redden deze racer niet naar mijn mening.
Het heeft zijn goede momenten, al voelt deze racer aan alsof het puur op de ontwikkelaars is aangepast zodat ze er iets uit kunnen winnen.
Free 2 play sinds gisteren, heb 'm wel ff op de PS5 gedownload
Goeie tip. Zonet ook maar op de Switch gedaan.
Free 2 play sinds gisteren, heb 'm wel ff op de PS5 gedownload
Hee cool, dan ga ik de game ook downloaden.
Zitten er nog beperkingen aan als je dit free to play speelt?
Hee cool, dan ga ik de game ook downloaden.
Zitten er nog beperkingen aan als je dit free to play speelt?
Volgens mij zelfde als alle f2p, je kunt characters unlocken kopen, en versneld upgraden. Alleen wat wel tof is, zo las ik, naast ranked multiplayer waar je nogal af gaat als je niet volledig geupgrade bent, is er iets als weighed multiplayer waar iedereen gelijk level is. Je begint met 3 leuke chapters singleplayer, heb net uurtje gespeeld en heb nu naast Mickey al Donald en Goofy unlocked. Ik zou het als je kunt op next gen spelen, ziet er mooier uit en is steady 60 fps!
Ik vind alleen de muziek vrij truttig. Had ik toch liever iets gehad met wat meer betrekking tot de diverse Disney achtergronden / banen. Die ik dan wel weer best mooi vind om te zien. Alleen haalt de soundtrack net wat van de sfeer eruit.
Maar goed, gratis is voor niets dus...ook als het maar even bezig houd en niet alles te unlocken valt zonder betaling is het ok.
Dat vind ik het belangrijkste. Ik hoef niet elk karakter.
Maar dit kan je wel online spelen en de banen zijn allemaal vrij?
Dat vind ik het belangrijkste. Ik hoef niet elk karakter.
Klopt idd en same here, mk8 speel ik ook alleen mer Donkey Kong en Daisy
Vind nu Donald Duck tof en ik wil graag die dame uit Pirates of the Caribbean. Maar als ik dit heel.leuk vind koop ik die mss ook wel gewoon
Ik denk dat je deze game ook een beetje moet zien als een Hero-kartgame..soort Overwatch met kart, je hebt ook 4 type racers. Je racers kun je levelen, maar je verhoogt ook nog hun sterrenkwaliteit.
Het is best wel lootboxig en grinderig, maar heeft tevens vrij veel diepgang, racet lekker en ziet er geweldig uit. Dus zolang ik me vermaak is het grinden iets wat vanzelf gaat terwijl ik lekker aan het racen ben
Met soundtrack: allemaal dubstep/Edm remixes van bekende Disneytunes...ik vind dat juist wel tof gedaan!
Ben er niet zo kapot van. De parcours zijn kort en niet al te interessant, maar het ziet en klinkt wel aardig. Maar dit is wel free to play op een irritante wijze. Win XP, koop dit, unlock dat. Wist je dat je ook Jack Sparrow kunt kopen in de show? Bleh.
De multiplayer is ook afgesloten, moet je verder in de game voor zijn. Allemaal weinig klantvriendelijk.
De bevrediging die een potje Mario Kart winnen me geeft ervaar ik hier nog niet.
Ga nog wel even door, maar denk dat ik hier komende week al klaar mee ga zijn.
Plak er voor nu ook 4* op
Feitelijk wil ik ook nog altijd graag die Chocobo en Lego kart games eens proberen. En kijk ik ook best uit naar de Dreamworks Kart racer. Dat heeft ook best wel wat potentieel en verschijnt ook op zowat elk platform.
Maar tbh ben ik wel even bezig met zowel deze en Nickelodeon Kart 2 afwisseld te spelen. En natuurlijk is er binnen niet al te lange tijd de laatste DLC voor Mario Kart 8. Komt daar ook Sonic en Crash nog eens zo af en toe bij uit de backlog en je hebt toch echt wel een hele rits aardige games in dit genre de laatste jaren.
Ook wel mooi: kan ook crossplatform op Switch spelen voor vakanties
Ook wel mooi: kan ook crossplatform op Switch spelen voor vakanties
Moet je wel niet verwachten dat je dezelfde ervaring gaat krijgen. Het is best speelbaar vind ik. Beter - ik vind dat het een degelijk port is voor een 2023 crossplatform spel. Maar je merkt toch wel degelijk dat er behoorlijk wat ik teruggeschroeft qua textures en bij momenten (op de drukke levels en met 10 karts op het scherm tegelijk) zijn er toch wel framerate drops. Wat te verwachten valt. Maar al met al vind ik het nog (de beperkingen t.o.v de PS5 of XS in gedachten houdend) een klein mirakel dat het speelbaar is.
Ik heb in ieder geval nog niet de interesse gehad om het op de XboX te installeren. Maar goed - ik heb me de laatste dagen ook niet bijster lekker gevoeld en geen racers gespeeld. Zou alsnog kunnen.
Het is wel grappig om te zien hoe de markt momenteel gedomineerd wordt door Kart Racers, RPG, SRPG's en tactische games. Vroeger was het blij als je er eentje of twee kreeg maar tegenwoordig is het een ware rage geworden.
Ik heb het gister trouwens handheld op de Switch gespeeld, maar das echt wel heel veel matiger. Deze week op vakantie maar hou het denk ik bij de daily coin rush van n paar minuten deze week
Ik denk dat ik m'n persoonlijke GOTY wel gevonden heb
Momenteel ben ik up to date met de single player en is er niet veel anders te doen, buiten steeds wat ranked races doen en vingers gekruist houden iets leuks vrij te spelen. Geen leuke manier om te gamen, als je het mij vraagt. Ik wil op eigen tempo de single player afgaan en niet gestopt worden door een klok die zegt “morgen heb je pas toegang tot deze uitdaging. En wacht nog ff een maand voordat je een nieuwe wereld mag doen”. Het gebeurt ook weleens dat single player uitdagingen alleen speelbaar zijn met characters van een laag level (waardoor deze nauwelijks haalbaar zijn), of dat je character juist in een te hoog level zit waardoor je erdoorheen scheurt zonder moeite. Geen ideale difficulty curve. Online races zijn daarentegen gewoon leuk om te doen. Laadtijden zijn kort en ik heb zelden last gehad van connectieproblemen oid. Ranked zorgt er ook voor dat je met tegenstanders van een soortgelijk niveau word samengezet, waardoor de spanning er goed in blijft.
Speedstorm is in de kern erg leuk om te doen. Het voelt haast alsof je standaard op 200cc door de banen scheurt, zo overweldigend snel kon het gaan. De banen creatief met allerlei alternatieve routes, obstakels, boosts, ramps of het zijn leuke verwijzingen naar de films waar ze op gebaseerd zijn. Wel is momenteel het aantal banen beperkt. Vooral bij de single player is het vervelend om het merendeel van de missies in Agrabah te moeten doen ivm de seizoensgebonden uitdagingen. Meer afwisseling in de single player missies was welkom.
Naast de creatieve en mooie banen is het ook een leuk detail dat je verschillende type racers hebt: characters die meer draaien om offensieve speelstijlen (en daarmee toegang hebben tot items die andere characters niet hebben), characters die extra hard gaan met boosts en langer boosts kunnen hebben (waardoor je constant boosts probeert te activeren), gebalanceerde characters of characters die gemiddeld de hoogste snelheid kunnen vasthouden. Alle items hebben 2 verschillende effecten, wat ze flexibeler maakt dan Mario Kart items, en ieder character heeft twee unieke special moves. Vooral die van Jasmine (die tijger oproepen om tegenstanders te stunnen) is naar mijn zeggen overpowered en heb ik vaak goed kunnen gebruiken.
Leuke racegame die ivm het free-to-play aspect niet het niveau van Mario Kart bereikt, maar het is wel één van de leukere kart games.
Rij een race uit, dan komt de volgende vrij. Doe een upgrade, pak punten en rij weer een race vrij. Niet echt mijn ding. Dat dit free-to-play is, is best geinig maar het levert ook een veel te commerciële game op. Elke keer dat looten en verwezen worden naar de shop is vermoeiend. Het haalt me ook steeds uit de vibe. Verder is de game visueel best mooi, lekker kleurrijk en vrolijk, maar de banen vind ik vrij kort en weinig creatief. En voor mijn gevoel rij je constant dezelfde banen, wat best saai is. De wapens vind ik ook weinig aan. Ik had dit denk ik liever gespeeld als het gewoon een complete game was waar je een paar tientjes voor moet lappen. Leuk om af en toe een half uurtje te spelen, meer niet.
PS: het sarcastische lachje van Donald Duck als hij met zijn wapen iemand raakt is wel weer humor
- Frozen
- Little Mermaid
- Inside Out
- Nightmare before Christmas
- Wreck-It Ralph
- Tron
Het cijfer zit nu op het randje van een 4,5, maar het zijn de hoge prijskaarten die mij weerhouden. Ze bieden bv een pakket aan van 100 euro aan waarin slechts wat cosmetica zit (en een paar characters die een paar levels kunnen stijgen). Voor 100 euro zou je in één klap 100% moeten vrijspelen en maxen, niet slechts een zetje krijgen. Je krijgt ook te weinig muntjes voor online potten spelen (5 munten voor elk level dat je stijgt), terwijl één bandkleur voor één wielsoort van één character al 300 munten kost. Gierig.