menu

Disney Speedstorm (2023)

mijn stem
3,07 (7)
7 stemmen

PC / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Nintendo Switch / Xbox One / Xbox Series X/S / Android / Apple iOS
Racing
single player / multi player / online

Ontwikkeld door Gameloft
Uitgegeven door Gameloft

Scheur in deze ultieme actie-racegame die zich afspeelt in verschillende werelden van Disney en Pixar. Neem de rollen aan van bekende figuren als Mickey Mouse, Jack Sparrow en Mulan en neem het tegen elkaar op, lokaal of online.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=rQiinJ2DbGg

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Sinner
Ook weer hier. Wat filmpjes gezien. En eerlijk...het ziet er geweldig uit. Pure fanservice. Racen in diverse bekende settings, met bekende figuren - als Disney fan is er een gigantische diversiteit aan poppetjes en mogelijkheden om uit te putten en dan...komen ze met een online service en micro-transacties. Dus dan houd voor mij de lol (net als bij Chocobo) ook meteen op. Even de reviews afwachten of het ook puur en alleen offline te spelen is - is het dat niet, dan vrees ik dat het een nee wordt. Maar verdorie - is het nou zo moeilijk om tegenwoordig een net, afgewerkt product in een doosje te duwen om offline te spelen en eventueel met optie om online te gaan en skins of auto's te unlocken of eventueel voor de luieriken onder ons te kopen?

Mja ik blijf wel gewoon Mario karten.

avatar van AdrievMer86
2,5
Ja wat moet ik hier over zeggen.
De game heeft zijn momenten en vooral in het begin.
Naarmate je verder komt word het grinden, grinden, grinden en continue online mp spelen met vervelende cheater boys. Ja wat moet ik nog meer zeggen?
Pas veel later in de game kom je erachter hoe micro-transaction dit eigenlijk is.
2K drive is zelfs nog minder micro transaction dan dit.

avatar van Sinner
AdrievMer86 schreef:
2K drive is zelfs nog minder micro transaction dan dit.


Helaas. Zoals gevreesd. Ik vrees dat ik beiden oversla. Hoe geweldig ze er ook uitzien. Zelfde met Chocobo GP. 3 potentieel nieuwe Franchises vernaaid door het domme micro transacties en online gebeuren. Vooral hier vind ik het dus echt doodzonde - Disney heeft legio werelden en dus figuren om door en mee te karten. Doe dan een hoofdgame en 1 of 2 vette DLC's en stop. Maar helaas.

avatar van AdrievMer86
2,5
Oke wat heb ik hier over te zeggen in zijn algeheel.
Heb mijn mening al meerdere malen vermeld en toch wil ik het hier tot zijn einde maken.
Disney Speedstorm is net als 2K Racing erg vermakelijk, al heeft disney speedstorm minder persoonlijkheid dan andere racers en dat terwijl speedstorm disney characters heeft.
First of all: echte micro-transactions zijn er niet. Dus geen echte geld, al wel veel punten en continue online spelen totdat je erbij neervalt. Grinden en grinden totdat het duf en saai word. Geloof me dat ik hier 32 uren in heb zitten.
Ze moeten het van de online mp hebben en deze racer voelt extreem agressief aan naar mijn mening.
Zowel in singleplayer als multiplayer voelt deze game erg onpersoonlijk aan.
De disney karakters redden deze racer niet naar mijn mening.
Het heeft zijn goede momenten, al voelt deze racer aan alsof het puur op de ontwikkelaars is aangepast zodat ze er iets uit kunnen winnen.

avatar van centurion81
4,0
centurion81 (moderator)
Free 2 play sinds gisteren, heb 'm wel ff op de PS5 gedownload

avatar van Sinner
centurion81 schreef:
Free 2 play sinds gisteren, heb 'm wel ff op de PS5 gedownload


Goeie tip. Zonet ook maar op de Switch gedaan.

avatar van Manny Calavera
3,0
centurion81 schreef:
Free 2 play sinds gisteren, heb 'm wel ff op de PS5 gedownload


Hee cool, dan ga ik de game ook downloaden.

Zitten er nog beperkingen aan als je dit free to play speelt?

avatar van centurion81
4,0
centurion81 (moderator)
Manny Calavera schreef:
(quote)


Hee cool, dan ga ik de game ook downloaden.

Zitten er nog beperkingen aan als je dit free to play speelt?


Volgens mij zelfde als alle f2p, je kunt characters unlocken kopen, en versneld upgraden. Alleen wat wel tof is, zo las ik, naast ranked multiplayer waar je nogal af gaat als je niet volledig geupgrade bent, is er iets als weighed multiplayer waar iedereen gelijk level is. Je begint met 3 leuke chapters singleplayer, heb net uurtje gespeeld en heb nu naast Mickey al Donald en Goofy unlocked. Ik zou het als je kunt op next gen spelen, ziet er mooier uit en is steady 60 fps!

avatar van Sinner
Ik vermoed dat je niet alle characters kan unlocken? Tot nog toe heb ik aleen De eerste twee Chapters gedaan (Mickey en Donald). Maar als je tussen de karakters kijkt om te verzamelen zijn er dat hopen. Verder speelt het best degelijk imo.

Ik vind alleen de muziek vrij truttig. Had ik toch liever iets gehad met wat meer betrekking tot de diverse Disney achtergronden / banen. Die ik dan wel weer best mooi vind om te zien. Alleen haalt de soundtrack net wat van de sfeer eruit.

Maar goed, gratis is voor niets dus...ook als het maar even bezig houd en niet alles te unlocken valt zonder betaling is het ok.

avatar van Manny Calavera
3,0
Maar dit kan je wel online spelen en de banen zijn allemaal vrij?

Dat vind ik het belangrijkste. Ik hoef niet elk karakter.

avatar van centurion81
4,0
centurion81 (moderator)
Manny Calavera schreef:
Maar dit kan je wel online spelen en de banen zijn allemaal vrij?

Dat vind ik het belangrijkste. Ik hoef niet elk karakter.


Klopt idd en same here, mk8 speel ik ook alleen mer Donkey Kong en Daisy

Vind nu Donald Duck tof en ik wil graag die dame uit Pirates of the Caribbean. Maar als ik dit heel.leuk vind koop ik die mss ook wel gewoon

Ik denk dat je deze game ook een beetje moet zien als een Hero-kartgame..soort Overwatch met kart, je hebt ook 4 type racers. Je racers kun je levelen, maar je verhoogt ook nog hun sterrenkwaliteit.

Het is best wel lootboxig en grinderig, maar heeft tevens vrij veel diepgang, racet lekker en ziet er geweldig uit. Dus zolang ik me vermaak is het grinden iets wat vanzelf gaat terwijl ik lekker aan het racen ben

Met soundtrack: allemaal dubstep/Edm remixes van bekende Disneytunes...ik vind dat juist wel tof gedaan!

avatar van Manny Calavera
3,0
Ook even nu een klein uurtje gespeeld, chapter 1 voltooid met Mickey.

Ben er niet zo kapot van. De parcours zijn kort en niet al te interessant, maar het ziet en klinkt wel aardig. Maar dit is wel free to play op een irritante wijze. Win XP, koop dit, unlock dat. Wist je dat je ook Jack Sparrow kunt kopen in de show? Bleh.

De multiplayer is ook afgesloten, moet je verder in de game voor zijn. Allemaal weinig klantvriendelijk.

De bevrediging die een potje Mario Kart winnen me geeft ervaar ik hier nog niet.

Ga nog wel even door, maar denk dat ik hier komende week al klaar mee ga zijn.

avatar van centurion81
4,0
centurion81 (moderator)
Ik heb er inmiddels een uur of 7 in zitten. Heb de Golden pass (soort season pass) aangeschaft en vermaak me echt kostelijk, zowel de seizoensraces, de daily challenges, het herosysteem, de ranked multiplayer, ik kan hier wel wat mee

Plak er voor nu ook 4* op

avatar van Sinner
Ik zit zelf nog niet zo ver. Uurtje of 3 tot nog toe. Denkelijk zal ik ook geen geld erin stoppen. Maar ik vind het wel vermakelijk. Vooral het design van de banen blijft knap - het is echt wel een feest van herkenning om door de bekende Disney decors / werelden te racen. Zelfs op de Switch. Het verbaast me dat het ook hier redelijk op loopt en uitziet. Hoewel als het erg druk is er wel eens framerate drops zich voordoen. Ik erger me er echter niet dusdanig aan dat ik hem op de XboX of PC heb geinstalleerd. Hoewel ik dat alsnog wel kan doen natuurlijk. (was de Switch omdat ik enkel daartoe de beschikking had op moment dat het F2P ging).

Feitelijk wil ik ook nog altijd graag die Chocobo en Lego kart games eens proberen. En kijk ik ook best uit naar de Dreamworks Kart racer. Dat heeft ook best wel wat potentieel en verschijnt ook op zowat elk platform.

Maar tbh ben ik wel even bezig met zowel deze en Nickelodeon Kart 2 afwisseld te spelen. En natuurlijk is er binnen niet al te lange tijd de laatste DLC voor Mario Kart 8. Komt daar ook Sonic en Crash nog eens zo af en toe bij uit de backlog en je hebt toch echt wel een hele rits aardige games in dit genre de laatste jaren.
.

avatar van centurion81
4,0
centurion81 (moderator)
Ik vind dit wel een toffe remix van "Wat je van beren leren kan / Bare necessities"avatar van Fonzzz002
4,0
Fonzzz002 (crew)
Ben over de eerste impressie te spreken. Besturing is vlot, werelden zijn mooi en creatief, remixen van bekende Disney tunes zijn gaaf, de selectie aan werelden en characters is gevarieerd. Wel jammer dat ze het in dit "free" to play jasje hebben gedaan. Ik betaal liever 60 euro voor een volledig spel, ipv gratis het te kunnen spelen maar beperkt te zijn in de opties (tenzij je er een onduidelijke hoeveelheid geld in gaat steken).

avatar van centurion81
4,0
centurion81 (moderator)
Ik vind pay 2 win wel meevallen hoor, tis n grind, maar je betaalt vooral voor sneller alles willen hebben. Door de season events, limited events en multiplayer opties heb ik iig dagelijks genoeg te doen voor iig een uurtje en daarbij ook nog wel n sense of progression

Ook wel mooi: kan ook crossplatform op Switch spelen voor vakanties

avatar van Sinner
centurion81 schreef:
Ook wel mooi: kan ook crossplatform op Switch spelen voor vakanties


Moet je wel niet verwachten dat je dezelfde ervaring gaat krijgen. Het is best speelbaar vind ik. Beter - ik vind dat het een degelijk port is voor een 2023 crossplatform spel. Maar je merkt toch wel degelijk dat er behoorlijk wat ik teruggeschroeft qua textures en bij momenten (op de drukke levels en met 10 karts op het scherm tegelijk) zijn er toch wel framerate drops. Wat te verwachten valt. Maar al met al vind ik het nog (de beperkingen t.o.v de PS5 of XS in gedachten houdend) een klein mirakel dat het speelbaar is.

Ik heb in ieder geval nog niet de interesse gehad om het op de XboX te installeren. Maar goed - ik heb me de laatste dagen ook niet bijster lekker gevoeld en geen racers gespeeld. Zou alsnog kunnen.

Het is wel grappig om te zien hoe de markt momenteel gedomineerd wordt door Kart Racers, RPG, SRPG's en tactische games. Vroeger was het blij als je er eentje of twee kreeg maar tegenwoordig is het een ware rage geworden.

avatar van centurion81
4,0
centurion81 (moderator)
NB: als mensen vragen hebben over systemen in deze game, zowel game mechanics als gacha mechanics, vraag maar. Volgens mij heb ik de hele boel wel op 'n rijtje inmiddels

avatar van brawljeff
3,5
Ik heb al aardig wat uurtjes in de PS5 versie van deze game zitten, en ik vind het één van de leukere kart games. Het haalt het qua content nog niet met de Mario Kart games. Wat deze game wel beter doet dan Mario Kart, is het unlocken van allerlei items. Na iedere race unlock he wel weer personages, items om te upgraden, kostuums, crewleden en meer. Dat maakt het verslavend om nog één race te spelen voordat je stopt. Grote minpunt is het beperkte aantal tracks.

avatar van centurion81
4,0
centurion81 (moderator)
Komende maanden Frozen en Little Mermaid iig erbij Ook heeft elke omgeving of biome een stuk of 6 track lay-outs.

Ik heb het gister trouwens handheld op de Switch gespeeld, maar das echt wel heel veel matiger. Deze week op vakantie maar hou het denk ik bij de daily coin rush van n paar minuten deze week

avatar van centurion81
4,0
centurion81 (moderator)
Inmiddels 30 uur gespeeld en het wordt alleen maar leuker nog steeds, inmiddels 19 coureurs vrijgespeeld vermaak me er elke dag wel even mee, mooiste vind ik dat je voor bepaalde races maar een paar pogingen hebt, waardoor anderen met meer tijd niet veel vaker kunnen proberen een goede tijd neer te zetten, maar ook dat je eigenlijk steeds wel iets vrij speelt of wint, daardoor voelt elk half uurtje dat je spendeert wel besteed.

Ik denk dat ik m'n persoonlijke GOTY wel gevonden heb

avatar van Fonzzz002
4,0
Fonzzz002 (crew)
Qua gameplay een makkelijke 4*. Waardoor het uiteindelijk een 3,5* krijgt is het hele free-to-play aspect die de game teveel van zijn volle potentie weerhoud.

Momenteel ben ik up to date met de single player en is er niet veel anders te doen, buiten steeds wat ranked races doen en vingers gekruist houden iets leuks vrij te spelen. Geen leuke manier om te gamen, als je het mij vraagt. Ik wil op eigen tempo de single player afgaan en niet gestopt worden door een klok die zegt “morgen heb je pas toegang tot deze uitdaging. En wacht nog ff een maand voordat je een nieuwe wereld mag doen”. Het gebeurt ook weleens dat single player uitdagingen alleen speelbaar zijn met characters van een laag level (waardoor deze nauwelijks haalbaar zijn), of dat je character juist in een te hoog level zit waardoor je erdoorheen scheurt zonder moeite. Geen ideale difficulty curve. Online races zijn daarentegen gewoon leuk om te doen. Laadtijden zijn kort en ik heb zelden last gehad van connectieproblemen oid. Ranked zorgt er ook voor dat je met tegenstanders van een soortgelijk niveau word samengezet, waardoor de spanning er goed in blijft.

Speedstorm is in de kern erg leuk om te doen. Het voelt haast alsof je standaard op 200cc door de banen scheurt, zo overweldigend snel kon het gaan. De banen creatief met allerlei alternatieve routes, obstakels, boosts, ramps of het zijn leuke verwijzingen naar de films waar ze op gebaseerd zijn. Wel is momenteel het aantal banen beperkt. Vooral bij de single player is het vervelend om het merendeel van de missies in Agrabah te moeten doen ivm de seizoensgebonden uitdagingen. Meer afwisseling in de single player missies was welkom.

Naast de creatieve en mooie banen is het ook een leuk detail dat je verschillende type racers hebt: characters die meer draaien om offensieve speelstijlen (en daarmee toegang hebben tot items die andere characters niet hebben), characters die extra hard gaan met boosts en langer boosts kunnen hebben (waardoor je constant boosts probeert te activeren), gebalanceerde characters of characters die gemiddeld de hoogste snelheid kunnen vasthouden. Alle items hebben 2 verschillende effecten, wat ze flexibeler maakt dan Mario Kart items, en ieder character heeft twee unieke special moves. Vooral die van Jasmine (die tijger oproepen om tegenstanders te stunnen) is naar mijn zeggen overpowered en heb ik vaak goed kunnen gebruiken.

Leuke racegame die ivm het free-to-play aspect niet het niveau van Mario Kart bereikt, maar het is wel één van de leukere kart games.

3,5*

avatar van centurion81
4,0
centurion81 (moderator)
Fonzzz002 Up to date met single player kan idd, maar je kunt dagelijks nieuwe limited time events doen toch? Coin rush, en bv. momenteel de star chaser events voor Jessie, de Underworld Cup om Hades te unlocken, Jafar unlock event en nog wat cups? Die zijn steeds op verschillende banen...

avatar van Manny Calavera
3,0
Ik heb in Speedstorm ook nu de nodige uurtjes zitten en diverse racers vrijgespeeld, dus tijd voor een cijfertje eraan hangen. Heel eerlijk doet me dit niet zo heel veel, maar het vermaakt wel en omdat het gratis is moet je eigenlijk ook zeggen dat je een gegeven paard niet in de bek moet kijken. Maar ik doe het wel. Ik vergelijk kartgames/funracers met de heilige graal, Mario Kart 8 Deluxe. En dan moet ik gewoon zeggen dat Speedstorm op geen enkel punt aan die game kan tippen. Mario Kart spelen voelt gewoon als een leuke tijd hebben, Speedstorm spelen voelt als werken.

Rij een race uit, dan komt de volgende vrij. Doe een upgrade, pak punten en rij weer een race vrij. Niet echt mijn ding. Dat dit free-to-play is, is best geinig maar het levert ook een veel te commerciële game op. Elke keer dat looten en verwezen worden naar de shop is vermoeiend. Het haalt me ook steeds uit de vibe. Verder is de game visueel best mooi, lekker kleurrijk en vrolijk, maar de banen vind ik vrij kort en weinig creatief. En voor mijn gevoel rij je constant dezelfde banen, wat best saai is. De wapens vind ik ook weinig aan. Ik had dit denk ik liever gespeeld als het gewoon een complete game was waar je een paar tientjes voor moet lappen. Leuk om af en toe een half uurtje te spelen, meer niet.

3*

PS: het sarcastische lachje van Donald Duck als hij met zijn wapen iemand raakt is wel weer humor

avatar van centurion81
4,0
centurion81 (moderator)
Qua tracks komen iig nog:
- Frozen
- Little Mermaid
- Inside Out
- Nightmare before Christmas
- Wreck-It Ralph
- Tron

avatar van Manny Calavera
3,0
Ben benieuwd. Zeker die van Nightmare, daar kan je hele gave dingen mee doen qua design.

avatar van Fonzzz002
4,0
Fonzzz002 (crew)
Weer wat uur ingestoken en toch naar een 4* verhoogd. De gameplay blijft gewoon steengoed. Sterker zelfs: ik had wat races gedaan in Mario Kartc 150cc en vond die game wat traagjes aanvoelen in vergelijking met de overweldigende snelheid waarmee je hier door de banen kan scheuren. Imiddels heeft de game een paar updates gekregen waardoor nieuwe characters vrijspelen aanzienlijk makkelijker is dan voorheen (kreeg ineens 5 nieuwe characters in het eerste uur?). Het free to play aspect blijft nog steeds wat storend en ik had liever een uitgebreide single player mode dan de willekeurige daily challenges die ze nu hebben, maar voor wat het is, is het erg leuk om te doen.

avatar van Fonzzz002
4,0
Fonzzz002 (crew)
De laatste paar weken heb ik dagelijks deze gedaan. Speedstorm is inmiddels een prettig onderdeel van mijn dagelijks leven geworden: alle daily missions afgaan aan het einde van een werkdag. Steeds kleine dingetjes vrijspelen zoals cosmetica of betere power ups, of soms grote dingen zoals nieuwe characters of flink wat levels stijgen. Sinds gisteren is het nieuwe seizoen met Little Mermaid uitgekomen! Mooi level dat onderwater stukken afwisselt met op het land en goede remixen bevat van muziek uit die film.

Het cijfer zit nu op het randje van een 4,5, maar het zijn de hoge prijskaarten die mij weerhouden. Ze bieden bv een pakket aan van 100 euro aan waarin slechts wat cosmetica zit (en een paar characters die een paar levels kunnen stijgen). Voor 100 euro zou je in één klap 100% moeten vrijspelen en maxen, niet slechts een zetje krijgen. Je krijgt ook te weinig muntjes voor online potten spelen (5 munten voor elk level dat je stijgt), terwijl één bandkleur voor één wielsoort van één character al 300 munten kost. Gierig.

avatar van centurion81
4,0
centurion81 (moderator)
Voor mij werd het te verslavend, ben ermee gestopt, maar heb 't n poosje precies zoals jij gedaan qua tijdsbesteding hieraan, Fonzzz

Gast
geplaatst: vandaag om 21:12 uur

geplaatst: vandaag om 21:12 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.