Broken Pieces (2022)

PC / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S
Adventure / Action

Ontwikkeld door Elseware Experience, Benoit Dereau en Mael Vignaux
Uitgegeven door Freedom

Een adventure-puzzelgame, geïnspireerd door klassieke horrorgames. Elise had niet verwacht, toen ze met haar verloofde besloot om naar de Franse kust te verhuizen, dat ze er alleen zou eindigen. Nu, omringt door duistere fenomenen, zal ze onderzoek moeten doen naar de vele mysteries van Saint-Exil, om mogelijke antwoorden te vinden.

avatar van FlorisV
Best gaaf deze. Een soort Myst light meets Resident Evil. Veel stukjes mysterie waarmee je interesse in gezonde porties gewekt wordt. Grafisch ook mooi afgewerkt. Tot nu ook toe geen hulp nodig gehad met verder komen in het verhaal, dankzij duidelijke clues over de volgende te nemen stap. Relaxte game voor in de koude maanden.

avatar van FlorisV
Inmiddels ver genoeg om er goed over te kunnen oordelen.

Het spel is over het algemeen goed te doen maar kent een aantal irritaties:
-de gevechten tegen de geesten. Die leiden altijd tot schade omdat de ontwijk-actie voor geen meter werkt.
-er is een stroomschakelaar om een deur te openen die je later weer mee moet nemen. Ik heb uren rondgelopen omdat ik niet meer wist dat ik dat ding nog ergens in lag.
-sommige puzzels werken niet meteen goed zoals het lokken van een raaf, waardoor je denkt dat je iets anders moet doen terwijl je misschien net op de verkeerde plek stond.
-er is te veel trial en error.

Interessant genoeg om te voltooien maar genoemde irritaties halen de totale score onnodig omlaag.