RoboCop: Rogue City (2023)

PC / PlayStation 5 / Xbox Series X/S

Ontwikkeld door Teyon
Uitgegeven door Nacon

Word de iconische held die half mens, half machine, maar volledig politieagent is, en zorg voor gerechtigheid in de gevaarlijke, misdadige straten van Oud-Detroit. Met je vertrouwde, gefabriceerde Auto-9 kracht, je jaren politie-ervaring en de verschillende gereedschappen die je tot je beschikking hebt, neem je het op tegen de krachten die eropuit zijn om de stad te vernietigen waar jij woont; je gaat in first-person op een explosieve jacht naar de waarheid. Je hebt de kracht om te beslissen hoe je de hoofdmissies wilt vervullen, maar hoe verder je komt in het verhaal, hoe voorzichtiger je moet zijn, want corruptie en hebzucht kennen geen grenzen.

avatar van Confusie
Kijk hier wel naar uit hoor.

RoboCop een van de eerste films die ik ooit zag zal een jaar of zeven geweest zijn de impact was immens.

Een game als deze op dat moment een droom, laatste trailer overtuigt ook wel in die zin.

Het gevoel van robokop zijn lijken ze aardig te gaan benaderen.

Daarnaast momenteel met Terminator: Resistance bezig en dat lijkt ook alleraardigst uit de verf te komen allemaal.

Dus ja, vet.

Dat dit komt.

avatar van mrdig
Demo op Steam even gespeeld, vet hoor! Helemaal in lijn met hun vorige game Terminator Resistance.

Alleen de title screen met de epsiche robocop filmmuziek is al tof, en robo en gunplay is satisfying, 80's/Paul Verhoeven vibe all over. Originele stem acteur ook.

Ja deze gaat er wel komen!

avatar van DarthSolidKevin
mrdig schreef:

Ja deze gaat er wel komen!

Dat is goed om te horen! Terminator Resistance was een uiterst prima gamepje, dus deze wil ik zeker ook spelen.

avatar van FunkStarr
Hmm idee is wel aardig...maar van de eerste beelden ben ik nog niet helemaal overtuigd. Ziet er wat traag en eentonig uit allemaal. Wel leuk dat ze die echte vibe willen creëren van de film. Maar als ik de eerste beelden zo zie valt het toch een beetje tegen.

avatar van AdrievMer86
Als arcade gamer en fan van de eerste 2 films, ben ik hier meer dan tevreden over.
Lees je op internet dat het allemaal wat sloom aanvoelt.
Ja logisch, het is old school/ Paul Verhoeven en Irvin Kershner stijl robocop. Niet die garbage remake uit 2014.
Maar de performance en optimalisatie is op pc echt een ding.
Met een laptop met amd ryzen 5600H, 16gb ram geheugen, nvidia 3050ti 4gb vram en AMD FSR 2 balanced met bijna alles medium in 1080p is echt een drama om te runnen.
Had daarom ook de xbox series x versie in pre-order gezet.
Had de steam versie (30 euro steam key) al in pre-order staan via een key site. Maar houd de pc versie dan wel als extra. Heb de steamdeck ook nog wel.
Hopelijk word de pc versie wat aangepast voor minder sterke hardware.

avatar van Nomak
Ik weet voorlopig nog niet wat ik ervan moet denken. Van de makers van Terminator Resistance, wat één van mijn favoriete games is. Maar het Terminator universum lijkt me ook veel interessanter en uitdagender dan dat van Robocop. Misschien zie ik het verkeerd, maar als Robocop neem je het toch vooral op tegen mensen. Gaat veel minder dreiging van uit dan dat je het als mens tegen allerlei soorten Terminators moet opnemen.
Maar goed, het is afwachten wat dit zal worden.

Nomak schreef:
Gaat veel minder dreiging van uit dan dat je het als mens tegen allerlei soorten mensen moet opnemen.

Is ook mijn vraag een beetje. Hoe geweldig de actie in de films was, daar draaide het natuurlijk ook om het psychologisch idee van mens of machine. In de game ziet het er geweldig uit maar eh...Robocop lijkt me wel een beetje een unstoppable killing machine. Maar ook hier wacht ik het af (zal wel moeten, niets dat het draait) en kijk wat ze ervan maken.

AdrievMer86 schreef:
Lees je op internet dat het allemaal wat sloom aanvoelt.

Ben zelf ook fan van de eerste 2 films, en ik haat de remake, dus daar zijn we het dan over eens. Maar ik vind alles heel traag overkomen, had bestwel wat meer vaart in mogen zitten denk ik. Characters zien er ook "weer" lame uit net als in Terminator Resistance. Het is nu 2023, dan mag je bestwel wat verwachten op grafisch gebied. Stiekem hoop ik op een goede Rambo game nog in de toekomst. Dat zou wel tof zijn.

FunkStarr schreef:
Het is nu 2023, dan mag je bestwel wat verwachten op grafisch gebied.

Ik vind het lichtjes vreemd dat er opmerkingen komen als 'characters zien er weer lame uit' en 'het is nu 2023, het mag wel wat verwachten op grafisch gebied'. Zoals? Want ik vind Robocop er persoonlijk prima uitzien. Maar ik vraag me dan af wat mensen verwachten van graphics in 2023? Want die plots significante stijging t.o.v de PS4 en Xbox One is maar lichtjes en moderaat, en ik verwacht ook niet dat het veel beter zal worden. Of zelfs hoeft te zijn. Zolang het een eigen unieken artstyle weet neer te zetten en sfeer weet te creeeren vind ik dat men grafisch al dik op de goeie weg. En dat deze dev dat nou toch al 2x gedaan heeft (of lijkt te gaan doen, vind ik toch al heel netjes). Ook draait het tenslotte om het feit dat je twee ton staal bent - dan staat - snel, wendbaar en vaart niet echt in je woordenboek lijkt me.

Maar goed dat is mijn kijk erop. Maar in de magische sprong van graphics naar 60 FPS / geen FP drops en alles in fotorealistische kwaliteit daar droom ik niet eens van. Liever niet. Ik speel tenslotte nog steeds een videogames. Een deel daarvan is de Art, de gekozen Stijl, de Creativiteit hierbij.

Nou Sinner, kijk bv eens beelden terug van The last of Us uit 2013 en van de remake van niet zo lang geleden. Dat is echt wel een wereld van verschil in details en karakteranimaties.

Heb net eens beelden bekeken van deze RoboCop game. De game is niet visueel lelijk, maar wel grafisch een beetje achterhaald. Voelt wel heel erg als een 2018 game van de vorige gen. Daarbij vind ik de cutscenes vrij lelijk ogen, dit was ook 5 jaar terug als matig bestempeld.

Maar het lijkt me nog ergens best een geinige game. Zoiets zou gewoon op Gamepass moeten komen, dan speel ik het. RoboCop is een schitterende film, het origineel dan. De rest hadden ze niet moeten maken.

Persoonlijk vind ik dit echt geen matig ogende game. Gewoon best degelijk. Het doet wat het moet doen en zet de sfeer van de Robocop franchise op prima manier neer vind ik. Dat is voor mij het belangrijkste.

Nee, dat vind ik ook. Wat ik al zei, beetje achterhaald naar 2023 maatstaven maar ik zou het zeker niet storend vinden. Al moet je dit niet full price dan verkopen eigenlijk.

Sinner schreef:

Robocop zelf ziet er prima uit inderdaad, ik had het over de andere characters (bad-guys, punkers etc.) want dat ziet er gewoon niet uit. Ik vind dat jammer, want robocop zelf ziet er wel gewoon zeer goed uit zoals je zelf al aangeeft, waarom de rest dan afraffelen? En het gaat mij niet alleen om graphics absoluut niet, maar dit is gewoon jammer. Ze kunnen echt beter dan dit. Neem als voorbeeld Mortal kombat 1, dan is het net of je naar een film zit te kijken, deze badguys lijken uit een spel te komen van 15 a 20 jaar geleden (blokkerig, lomp, lelijk, onrealistisch). Ik hou zeker ook van retro games en die beoordeel ik niet alleen op graphics, maar dit is ps5 en anno 2023, dan moet dit gewoon beter.

avatar van Confusie
Denk wel dat ik deze ga halen over een paar weken.

Voor mij een interessantere release dan Spider-Man 2 in ieder geval.

Wellicht toch eens wat anders vind het qua beelden momenteel best iets eigenzinnigs hebben.

Ach die paar tientjes.

Gun ze dat ook wel wil de gok wel gaan wagen denk ik.

FunkStarr schreef:

Ik vind zelf dat het prima in het spel past - het doet idd wat onrealistisch en comic-book achtig aan en ik denk dat dit ook net de bedoeling is. Ik vind en vond het bijwijlen wel wat weg hebben van The Darkness 2 op dat gebied. (trouwens ook een van mijn favoriete shooters).

avatar van DarthSolidKevin
Wat veel mensen soms lijken te vergeten is dat een Last of Us Remake en een Mortal Kombat 1 een veel groter budget hebben dan bijvoorbeeld een game als deze. Allemaal leuk en aardig die vergelijkingen, maar je moet het wel een beetje in perspectief plaatsen.

avatar van mrdig
Eens, beoordeel dit voor wat het is en speel de demo vooral. Zo goed bevallen dat ik de game zelfs in de preorder heb. Zin in!

Inderdaad. Nou kan ik begrijpen dat iemand het niet mooi vind. Prima. Maar stylistisch is dit net als Terminator gewoon een game die perfect de sfeer van de franchise weet neer te zetten. En dat is ook in mijn ogen gewoon veel belangrijker dan uit welke generatie de graphics lijken te komen of dergelijks. Hoewel ik helaas ook hier moet wachten op een nieuwe console.

avatar van Banjo
Ja eindelijk eens wat anders dan we gewend zijn in het superhelden wereld, dit lijkt me ook wel heel leuk!.
Ik ben ook benieuwd hoe ze het verhaal hier in hebben verweven want ik neem aan dat ze vanaf het begin beginnen. Ja zeer interessant dit alleen jammer dat het niet op de Switch uitkomt..

avatar van Confusie
Hier een goede, positieve review.

Ik heb er heel veel zin in, in ieder geval.
Banjo schreef:

Wat bedoel je het begin?

Dit is geen vergaming van de eerste film, het is een nieuw verhaal dat zich na de tweede afspeelt.

avatar van FunkStarr
Weet iemand wat de meerwaarde is van meerdere skins voor Robocop? Volgens mij zie je Robocop zelf niet als je speelt, dit zou dan alleen te zien zijn in de scenes tussendoor? Ik ga wel gewoon voor de standaard versie zonder de extra skins denk ik. Als je ze niet eens te zien krijgt tijdens het spelen heeft het allemaal vrij weinig zin. Robocop is jeugdsentiment, met natuurlijk het origineel van Paul Verhoeven die werkelijk waar geniaal is. Spel lijkt me ook wel leuk, alleen vind ik de graphics niet echt super (en dan doel ik dus zoals eerder al gezegd vooral op de badguys in de tussenscenes). verder ziet het er allemaal zeer behoorlijk uit.

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
FunkStarr schreef:
Weet iemand wat de meerwaarde is van meerdere skins voor Robocop? Volgens mij zie je Robocop zelf niet als je speelt, dit zou dan alleen te zien zijn in de scenes tussendoor? .

Misschien wel weerspiegelingen in etalages of spiegels in toiletten?

centurion81 schreef:

Misschien wel weerspiegelingen in etalages of spiegels in toiletten?

Lol, ja als je het daar voor moet doen laat dan maar .

Confusie schreef:

Oke.. nee dan zien we niet het ontstaan van RoboCop zelf, dat had ik wel verwacht of gehoopt.

avatar van jellecomicgek72
De game schijnt best lang te zijn lees ik, tussen de 20-30 uur dus je krijgt wel waar voor je geld. Dacht eerst dat dit een game ging worden die je binnen 10 uur uitspeelt maar dat is dus niet het geval. Toch zit ik me af te vragen of de game 60 euro waard gaat zijn. Als je ook echt heavy aanvoelt als je Robocop speelt ipv dat je er zo doorheen rent zou het wel tof kunnen zijn. Ff de andere reviews afwachten deze week.

avatar van mrdig
Ja Robocop voelt zeker heavy aan, je beweegt vrij lomp en robotachtig, zoals het hoort. Door levels heen sprinten zit er dus niet in.

Confusie schreef:
Ok hoezo.

Kijk in deel 1 van de film was het gewoon een agent maar door dat hij een ongeluk kreeg..
Hebben ze er een RoboCop van gemaakt en dat vind ik interessant om weer terug te zien in dit spel.

avatar van JacoBaco
jellecomicgek72 schreef:

Ik zie dat je in 10 a 15 uur al de platinum kunt halen. Natuurlijk is dat op basis van een guide en sommige trophies krijg je al door gewoon te spelen. Maar dan nog kost het (zelfs met een guide) extra tijd om alle trophies/achievements te halen.

Mocht het waar zijn en ik verwacht dat iedereen het extra rustig aan doet en zonder guide uiteraard, dat de game in zo'n 12 uur is uitgespeeld.