Stranglehold (2007)

Alternatieve titel: John Woo Presents Stranglehold

PC / PlayStation 3 / Xbox 360
single player / online

Ontwikkeld door Midway en Tiger Hill
Uitgegeven door Midway, Mastertronic en Warner Bros.

Inspecteur Yuen, alias Tequila is een politieagent die vanuit zijn heupen schiet, nooit laadt... en nooit mist. Een stoere gast met een groot hart en veel charme. Zijn gezin is echter ontvoerd en de georganiseerde misdaad is er wellicht bij betrokken. Tequila als doorgewinterde politieagent is de enige die het gespuis in de stad kan opruimen en zijn gezin terughalen.

shadowmaster100
hahahahahahahahahahahahahah

avatar van TonyTHorror
Fantastische game, weet de hele feel van een John-Woo film prima vast te leggen. Het verhaal is lekker standaard, de settings vaak zo overdreven mogelijk gemaakt met veel mogelijkheden tot nutteloze explosies verspreid door de levels en ontzettend veel spring en vliegwerk om zo mooi mogelijk in slow-mo je vijanden om te leggen.

Kwalitatief is het niet meer van deze tijd, maar bij de launch vond ik het een uistekend ogende game. Het geluid van de wapens, de explosies, het voelt goed en sterk aan allemaal. Daarnaast zijn de stemmen vrij gaaf, lekker fout!

Level design is erg leuk, zeer variërend, iets wat een hersenloze game als Stranglehold wel kan gebruiken. Daar zit het dus wel goed mee. Groots opgezette levels worden afgewisselt met erg sfeervolle (die in de regen ).
Actie zal geen moment vervelen, vooral door de prima afwisseling in moves. De continue stroom van vijanden kan wat zeikerig worden na een tijdje, echt leuk werkt dat principe niet.

Maar al met al een heerlijke no-brain shooter. Hopelijk komt er nog eens een vervolg van, zou een prima idee zijn! 4*

avatar van kaholiic
Goede Review, Jeroen!
Heb hem een tijdje gespeeld en denk er precies hetzelfde over.

Dr. Salvador
Waarom stem je dan niet?

avatar van kaholiic
Omdat ik hem een TIJDJE heb gespeeld.

Gaming 4 ever! schreef:
het is schoon maar moel tis doen moet veel kombos ge brijken om het kunen uit te speelen maar het is een goeje

jellecomicgek72 schreef:
Deze spelletjuh is erg slegt volgenz mei.

Net als deze spelling

avatar van LimeLou
Kogels, kogels, vernietiging en... kogels

Back in the good ol' 2006 zag ik een demo van dit spel en ik werd helemaal weggeblazen. Alles kon kapot, de vijanden gingen bruut dood en je had een hippe , kettingrokende, tequila drinkende chinees in de hoofdrol. Da's toch kont schoppend vet?

Dus ik met een volle portemonnee op een regenachtige zaterdagmiddag naar de Bart Smit wandelen om even te kijken voor wat leuke aanbiedingen, en ik vond: John Woo's Stranglehold. En wat is dit geweldig, zeg Alles gaat naar de klote. Zie je een groep mannetjes met sub-machine guns op je af rennnen? Denk niet na, knal ze overhoop! Het liefst zo hard,gruwelijk en bloederig mogelijk. Spring op een balk om vervolgens in een coole slow-mo actie hun allemaal een headshot te geven of om een balk boven hun hoofd los te schieten en het resultaat is: BAM, morsdood, hartstikke dood, meer dood dan levend dat tuig Goed gedaan , inspecteur!

Nadat je die vijf sukkelaars een keiharde kogel heb gegeven kom je in een steegje terecht en wat daarop volgt is ongeveer 8 uur lang weergaloze, orgamische actie waarbij je iedereen in een explosie van geweld afschiet. Het lijkt wel een sensationeel kogelballet hoe je sierlijk springt over richels, tafels en de lijken van je slachtoffers. Zie je me? Dan ben je dood

Het verhaal is leuk ,maar niet super origineel. Who cares? Je kan knallen!
De muziek is nogal afwezig, maar who cares? Je kan dingen opblazen!
Er zitten aardig wat bugs in de game. Who cares? Je kan rondspringen als een kind met te veel suikerklontjes met ADHD en een dwangneurose!

Vier sterren voor deze bami speciaal met satésaus-game!

RomeX
Leuke review Limelou, maar je hebt iets te veel noedels op zo te zien .

avatar van LimeLou
Bedankt voor je aardige woorden, RomeX En ja , ik heb vanavond chinees gegeten dus had zin om dit in te tikken.

avatar van jellecomicgek72
Zit er goet uit dese rievuuww LijmLauw, lijkt mij ook wel een intresantuh spelletjuh.

LijmLauw ... Die moet ik onthouden, hartstikke bedankt

avatar van jellecomicgek72
Hehe Ik vond hem ook wel goed bedacht whaha

avatar van fabblwaps
Mooie review Limelou.

Bedankt

De bullet time was goed gebonden. het oogde zeer spectaculair. De omgeving kan je best naar de fliestijnen schieten. Dat is opzich mooi. Net als de stunts die je op serveerkarretje en trapleuningen kan doen. In het begin van het spel is het genieten geblazen. Na verloop van tijd worden de moves te veel herhalend. Daarnaast vond ik hem ook zeer makkelijk, en zeker op hoger moeilijkheidsgraden verwacht ik net wat meer. De bazen zijn ook makkelijk te bestrijden. Wat overblifjt is een game die vrij matig is. het verhaal is wel dun, maar daar kan je wel doorheen kijken.

avatar van Boznaldo
Ik heb me uitermate vermaakt met deze game,ik had er weinig verwachtingen van.
In het begin moet je er wel even in komen hoe alles werkt met de moves en de kils.
Je kan op veel verschillende manieren je vijand een kopje kleiner maken en hoe mooier je dit doet hoe meer punten je krijgt.Met die extra punten krijg je extra power om je vijand neer te knallen,ik vond dat erg origineel.

Er zit een een mooi sfeertje in de game en het verhaal was ook best oke.
Hij deed me veel denken aan de oude Max Payne en das mooi want dat is een van mijn lievelings game.

Hij had van mij iets langer mogen duren maar dat is alleen maar een pluspunt.
Ja een dikke voldoende is hier wel op z'n plaats.
Ik zou zeggen als je hem ziet liggen voor een klein prijsje,pakken die game hij is het zeker wel waard!

avatar van Sateck
Ik kan mij herinneren dat ik deze game als demo had via de PS Store. Mijn eerste gratis online demo. En ik heb die demo echt grijs gespeeld. Iets is mij hield me tegen om deze game te kopen. Dat had natuurlijk ook te maken met de periode in mijn leven: jong, school, veel uitgaan dus niet al teveel geld. Maar het moet ook een andere reden hebben, want ik heb genoeg (...) games gehad in die jaren. Maar wat? Ik weet het eigenlijk niet.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor Mirror Edge. Maar daar gaat dit bericht niet over.

Ik kom deze game nu, ruim 10 jaar later, tegen in een online gameshop.. ik kan deze niet voorbij laten gaan. Deze komt binnenkort bij mij op de plank. Ik ben erg benieuwd hoe ik nu naar deze game kijk.

Dit soort situaties is voor mij dus de reden dat ik erg(!) hoop dat je op de PlayStation 5 alle PS games kunt spelen. Als dat nieuws bevestigd wordt, sla ik meteen keihard toe in de gameshops!

avatar van Q jones
Deze was zo gaaf. De bulletime werkte perfect. Het verhaal was cool en ik waande me als hoofdrol in mijn eigen John Woo film. Enige war ik jammer vond is dat ze de hoofdrol niet aan jcvd hebben gegeven.