Alan Wake II (2023)

Alternatieve titel: Alan Wake 2

PC / PlayStation 5 / Xbox Series X/S

Ontwikkeld door Remedy
Uitgegeven door Epic

De langverwachte terugkeer van horrorschrijver Alan Wake. In dit deel zal survival horror voorop staan. Wake zal het wederom tegen verschillende dreigingen moeten opnemen, terwijl hij het mysterie van de duisternis ontrafelt.

avatar van Rujar
Tof. Lijkt jack Gyllenhaal wel.

Dacht ik ook net Rujar, Gyllenhaal met een snuifje Keaunu Reeves

Dit zou voor mij de eerste reden zijn om een Xbox Series X aan te schaffen..

Alan Wake 2 komt niet fysiek beschikbaar | Power Unlimited - pu.nl

Ik heb Alan Wake deel 1 nog als boek editie een mooie special was het maar oke digitaal word het dus.

geplaatst:
Niks voor mij, maar de beelden zagen er wel tof uit.

geplaatst:
Kerel dit is ook wat voor jou. Het is geen horror horror.

avatar van mrdig
geplaatst:
Deel 1 was fantastisch en idd geen horror-horror, het is veel meer een action-adventure a la Last of Us met een goed/interessant verhaal. Story driven game dus, ja ik kijk hier wel naar uit.

avatar van DarthSolidKevin
geplaatst:
Geen fysieke editie is wel een pijnpunt voor mij. Digitaal is prijstechnisch gewoon veel minder interessant aangezien fysieke games niet alleen sneller in prijs dalen, maar je ze ook weer kan verkopen als je wil. Blijkt het uiteindelijk een slechte game te zijn, ben je bij digitaal gewoon genaaid. En het retourbeleid na een paar uur spelen (is bij Steam dacht ik) is ook geen garantie wanneer de game in een later stadium een duikvlucht neemt in kwaliteit.

Begrijp me niet verkeerd ik koop ook weleens een game digitaal, maar dan vooral als ze een paar euro zijn. Een nieuwe game digitaal kopen voor 60-80 euro? Mij niet gezien.

avatar van legian
DarthSolidKevin schreef:

Dat is deels te ondervangen door de game niet op release (of eerder) te kopen natuurlijk. Maar even afwachten wat de reacties zijn. En daarmee ook de eerste paar patches natuurlijk.

de digital only release is voor mij geen probleem. Games komen hier eigenlijk alleen nog maar digitaal binnen. Maar voor de verzamelaars en de 2e hands markt is het wel jammer. En Remedy is volgens mij ook geen bedrijf wat die kosten niet zou kunnen dragen.

Tegelijkertijd vindt ik het ook niet geheel gek. Fysieke releases zijn tegenwoordig toch al veredelde downloadcodes dus daar veranderd weinig aan.

avatar van DarthSolidKevin
legian schreef:

Wat je zegt is zeker waar. Aan de andere kant spreekt het ook over de manier waarop (sommige) games tegenwoordig op de markt worden gebracht. Het AAA-landschap is veelal een moeras van bugs en glitches om nog maar te zwijgen over weggelaten features waar ze je soms 10-20 euro extra voor laten betalen onder de noemer van 'Deluxe Editions'. En overigens zijn reviews ook niet altijd meer relevant als de developers na de publicatie ineens een cashshop of andere onzin in de game 'updaten'.

Begrijp me niet verkeerd: ik weet dat er genoeg games zijn waarbij dit niet gebeurt, maar ik erger me hier gewoon groen en geel aan. Voelt toch een beetje alsof je bij een dealer een auto koopt en er uiteindelijk een frame zonder wielen en stuur voor je neus staat. Dat als je wil rijden je eerst de 'Tire Edition' upgrade moet kopen en moet wachten op de 'Steering Wheel Update'.

Dat is nog wel het ergste. Dit en het bovenstaande zijn de voornaamste redenen waarom ik nieuwe games vaak pas 3-5 jaar na release speel. Dan wil ik ze digitaal best kopen... voor een paar euro.

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
geplaatst:
THQ Nordic heeft al aangeboden om de physical release te verzorgen trouwens

DarthSolidKevin schreef:

Ben het helemaal met je eens. Sowieso is het vrij schandalig dat digitaal vaak zelfs nog duurder dan fysiek is, ondanks dat er geen doosje en disc geproduceerd hoeven te worden.

Ik doe veel aan tweedehands koop en verkoop, dat houdt deze hobby een beetje betaalbaar. Daarom koop ik ook zelden digitale games, want dan kun je er daarna niks meer mee inderdaad. Vervelend als bepaalde titels alleen digitaal verschijnen.

avatar van drezic
Manny Calavera schreef:

Is niet helemaal waar. De digitale games blijven beschikbaar in de stores. Ook bij een nieuwe generatie.

drezic schreef:

Met wat geluk dan. De grote titels allicht. Maar zo met enige tussenpauze zijn er toch ook echt digi titels die in het niets verdwijnen op diverse shops. Voor je het weet zit je binnen nu en 5 of 15 jaar met een hele rits verdwenen games.

Dat zal je vlugger hebben op console dan op PC, maar het gebeurt wel.

Hey... jongens! waar zijn de hypes hier!? zoveel positieve cijfers heb ik al ontdekt een 10 van Gamespot bijvoorbeeld. Of dat digitale he is dat wat jullie tegenhoud? wat ook een teleurstelling is.

Banjo schreef:

Zeker wel hyped hiero Ben heel benieuwd.

avatar van mrdig
Net klaar met Starfield, begonnen met Fallout 4 en AC Mirage, Jedi Survivor wil ik ook weer oppakken. Super Mario Wonder wil ik ergens ook wel doen. Pff teveel games momenteel. Maar zeker heel benieuwd hiernaar. Reviews zijn idd lovend.

Zaklamp gimmick schijnt nog kutter te zijn.

Confusie schreef:
Zaklamp gimmick schijnt nog kutter te zijn.

Hoe bedoel je? die zaklamp in Alan Wake 1 dat was baanbrekend en origineel.

Maar in dit deel dus niet zo?

Zag in een review dat het ingewikkelder is in deze en batterijen nog schaarser dus dat maakt een al kutte gimmick voor mij dan nog kutter heb daar gewoon allemaal geen zin in.

Meh , heb eens via youtube gekeken naar Alan Wake 2
Ik wordt er niet warm van.
En voor ca 60€ sowieso al niet.

Pffff en jullie hebben het spel nog niet eens gespeeld! ik hecht aan deze uitspraken erg weinig waarde.

Je moet gastjes eerst een tijdje beschijnen en daarna kan je ze pas kapot knallen.

Ik vind dat omslachtig en te veel gedoe.

En dan moet je ook nog steeds batterijen gaan zoeken.

Dus je moet al op je ammo letten en nu ook nog eens op je batterijen.

Heb daar allemaal geen zin in.

Veel te veel gedoe.

avatar van jellecomicgek72
Goed, ik heb dus een paar uur in Alan Wake 2 zitten inmiddels en het is iets totaal anders dan ik vantevoren had verwacht. Ik ben echt blind in deze game gestapt want heb deel 1 spijtig genoeg nooit helemaal uitgespeeld. Staat nog wel op de planning dit jaar maar de drang die ik had om deze game toch te gaan spelen werd eigenlijk steeds groter namate de release naderde. Deze game heeft echt hele aparte en bizarre gameplayelementen, dingen die ik nog nooit in andere games ben tegengekomen in ieder geval. Zo kun je tussen verschillende dimensies wisselen door middel van je zaklantaarn. Zo stond ik gisteravond de hele tijd op straat te zoeken naar een ingang van een metrostation die ik niet kon vinden. Uiteindelijk toen ik met die zaklantaarn op een lantaarnpaal was het dacht ik scheen, wisselde ik als het ware van dimensie en verscheen die ingang dus wel ineens. Er word in deze game op een bepaalde manier met licht gespeeld als het ware op een manier die ik nog nooit eerder in een game heb gezien. Ik kan het eigenlijk niet eens precies goed uitleggen, dat moet je zelf gewoon ondervinden. Zelfde geldt voor het onderzoeken van clues bij zowel de detectives waarmee je speelt als Alan Wake zelf. Als je een aanwijzing in een missie hebt gevonden bijvoorbeeld een moordzaak waarin je aan het begin van de game als detective zijnde wordt ingegooid dus kun je dus als je voldoende aanwijzingen heb gevonden de zaak oplossen op een whiteboard door de juiste clues en foto's met elkaar te verbinden, Alan Wake zelf heeft ook dit soort missies. Weer zo'n gameplayelement dat op een bepaalde manier is uitgevoerd dat ik nog niet eerder in een game heb gezien. Het verhaal vind ik moeilijk uit te leggen, het grijpt me ergens wel anders dat niet alles even uitgebreid word uitgelegd, het laat aan de speler nogal wat aan de verbeelding over. Aan het begin word wel vertelt door de detectives dat Wake al 13 jaar vermist word, nadat zij hem even later vinden in een bos blijkt het dat er een bepaalde sekte actief is die in verband staan met de moorden die je eerder als de detectives in de game ziet. Alan zelf probeert al tijden te ontsnappen aan de Dark Place van wat ik ervan begrepen heb, een alternatieve dimensie waar hij in vast zit. Ik heb denk ik een uurtje of 8 inmiddels gespeeld en het grijpt me wel, kan ik zeggen, het is interessant en abstract genoeg om door te blijven spelen in ieder geval. Deze game gaat mijn weekend goed vullen in ieder geval.

Confusie schreef:

Dus je moet al op je ammo letten en nu ook nog eens op je batterijen.

Dat was in deel 1 ook al precies zo en daar zat nu juist de spanning in, maar als dit niks voor jouw is dan snap ik je menig. Ik moet geduld hebben voor iemand die dit spel werkelijk heeft gespeeld want een nieuwe console is wel een belangrijke overweging waard natuurlijk.

jellecomicgek72 bedankt voor je ervaring en houd ons op de hoogte alstublieft!.

PS: ik heb Grim Fandango Remasterd op de Switch eindelijk gekocht voor het luttele bedrag van 3,24

jellecomicgek72 bedankt voor je ervaring en houd ons op de hoogte alstublieft!.

No problemo man, het is een lastige game om zo 1,2,3 uit te leggen maar Remedy heeft met deze game wel iets vrij bijzonders en voornamelijk origineels neergezet door behoorlijk creatieve gameplayelementen.

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Berichten verplaatst naar Grim Fandango (1998)

jellecomicgek72 bedankt voor je ervaring en houd ons op de hoogte alstublieft!.

Ja deze game word beter en beter. Daarnet twee krankzinnig weirde uren in een concertzaal beleefd. Kan er niet teveel over uit gaan wijden maar dit was zo absurd vet dat moet je gewoon zelf ervaren. Alles wat ik hier verder nog over zou gaan zeggen zouden dikke spoilers zijn namelijk voor de mensen hier die hem nog willen gaan spelen. Heb nog nooit zoiets in een game gezien. Voor originaliteit in gameplay en verhaalvertelling verdient deze game eigenlijk al gewoon vijf sterren als je het mij vraagt.

avatar van -marco-
Ben nog maar net begonnen en zojuist chapter 1 afgerond. Maar zit er ook al helemaal in. Heel dope sfeertje!

avatar van -marco-
Zojuist de aftiteling voorbij zien scrollen.
Ben nog in shock, wat een verhaal, wat een game, wat een ervaring!!!

GOTY