Unpacking (2021)

PC / Macintosh / Nintendo Switch / Xbox One / PlayStation 4 / PlayStation 5
Puzzle / Simulation

Ontwikkeld door Witch Beam
Uitgegeven door Humble

Een rustgevende puzzelgame waarin je boxen moet uitladen en de spullen in een nieuw huis moet zetten. Deels een blokpuzzel, deels een decoratie ervaring, jij bent uitgenodigd om een fijne leefomgeving te creëren terwijl je dingen leert over de woningen waar je komt.

avatar van legian
Ik ben wat positiever dan de andere stemmers hier. Heerlijk simpel tussendoortje waarbij je rustig dozen mag uitpakken. Niet bijzonder moeilijk, maar leuk genoeg om eventjes een verloren uurtje op de dag mee door te komen. Het idee erachter, dat je gaandeweg de grote levensgebeurtenissen meemaakt is leuk. Hoewel er niet bijzonder veel focus op is.

Voor die paar uur heb ik me hier wel mee vermaakt. Hoewel ik dit alleen maar opgepakt hebt vanwege gamepass.

avatar van mrdig
2,0
Ik heb deze er een keer zo snel mogelijk doorheen gejast ivm een achievement challenge. Tijdens een saaie online meeting/presentatie alles zo snel mogelijk wezen uitpakken. Meer weet ik er niet meer van. Dus mijn stem is eigenlijk ook wat misplaatst

avatar van Princess Piranha
Ik loop zo achter met games waarop ik nog kan stemmen, waaronder deze! Ook via Gamepass gespeeld, daar had ik namelijk even een trial van.

Gelijk maar even meepakken dus

Niet heel denderend en groot inderdaad, gewoon een kleine laidback game. Toch wel leuk hoe er een levensverhaal verteld kan worden door enkel het gebruik van objecten en woonruimtes.

Blijkbaar kan ik redelijk goed unpacken. Mijn vriend en ik hadden het over het inrichten van de keukens in deze game. Waar hij zei dat hij vaak grote objecten als pannen op het fornuis of tafel moest plaatsen, kon bij mij wel alles in de kastjes. Wel had ik bijna altijd de irritatie dat spullen erg hoog stonden in de keukens, "Dat is toch helemaal niet handig?". Maarja, anders moest ik pannen enzo op het fornuis en de tafels bewaren, dus erg moeilijke keuzes moeten maken hoor, haha!

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Princess Piranha schreef:

Dit klinkt echt heel erg niet als een game!

avatar van Finidi
geplaatst:
Ik vind dit een heerlijke game. Het spel bestaat uit het uitpakken en een mooi plekje geven van alle spullen van de hoofdpersoon, die tijdens de game meerdere keren verhuisd. Dat zijn natuurlijk belangrijke momenten in het leven (voor het eerst een eigen kamer, intrekken bij een partner, weer terug naar ouders, nieuwe relatie e.d.). En welke spullen er dan het hele leven meegaan, zoals de knuffel of hetzelfde stel pannen. Maar ook de Nintendo console, die in het begin dan de Gamecube is maar uiteindelijk een Wii, en hetzelfde met de Gameboy naar de Nintendo DS. Ook de souvenirs van reisjes naar Europa die er af en toe bij kwamen vond ik tof (o.a. de toren van Pisa).

Lekker subtiele verhalen die bij mij wel een snaar raakten. En dat maakt vooral of je de game interessant vind of niet, want het uitpakken zelf is natuurlijk vrij rechttoe rechtaan en zal voor de meesten ook niet per se een hobby zijn