Pro Evolution Soccer 2008 (2007)

Alternatieve titel: PES 2008

Nintendo DS / Nintendo Wii / PC / PlayStation 2 / PlayStation 3 / PlayStation Portable / Xbox 360
Sports

Ontwikkeld door Konami
Uitgegeven door Konami

PES 2008 is een next-gen voetbalspel met als doel om competities zoals de 'Champions League' of de 'Wereld beker' te veroveren. Daarbij is het mogelijk om een carrière te starten en daarmee het gekozen team op een eigen manier te trainen en op te leiden.

avatar van jellecomicgek72
Héél erg teleurstellend PES deel. Vanaf dit deel ging het pas echt fout met PES. De snelheid was er compleet uit, Graphics waren gewoon te lelijk voor woorden en het speelde veelste stroef allemaal. Crap!

avatar van Ricxz92
1,0
om te huilen, zo slecht bij de vorige kon je veel makkelijker een eigen team maken wat veel leuker was, besturing is zo vaag en speelt helemaal niet fijn. en de aantal ploegen in mijn inziens toch wat mager.

avatar van wolff
Om te huilen? Slechte controls? MM ik vind van niet! Het speelt lekker vlug, controls eenvoudig!

avatar van tommycool
er leuk spel waaraan ik zelfs nu ( in het jaar 2012 ) nog steeds aan vast blijf plakken

Autobahn
Mijn eerste voetbalspel dat ik ooit heb gespeeld, erg leuk, maar er ontbraken ook een aantal dingen. Zo zat de Duitse competitie niet in dit spel, wat ik erg jammer vond. Ook was het spel redelijk makkelijk.
Uiteindelijk ben ik overgestapt op fifa, wat ik uiteindelijk toch beter vond en daarnaast ook completer, want je had gewoon alle competities erin.

avatar van Duke Nukem
PES is altijd een erg solide voetbalspel voor de PS2 geweest. Ik prefereer de gameplay van PES boven de correcte teams en spelersnamen ende gepolijste visuals van de FIFA serie. Het probleem met deze voetbalseries is dat bijna elk spel identiek is aan zijn voorganger, mits enkele tweaks en een geüpdatet rooster. Maar toch moet er elk jaar een nieuwe versie uitkomen want het geld moet natuurlijk blijven rollen.

Ik heb ook PES 2 en dat speelt eigenlijk evengoed als deze PES 2008. PES 2008 is wel iets kleurrijker, maar PES 2 speelt volgens mij toch iets vlotter. Het enige probleem met de PES spellen is het gebrekkige commentaar, de muziek en de schaarse menu's. Het oogt allemaal erg basic, maar het doet wat het moet doen. Ook zijn er allerlei cameraposities om uit te kiezen, maar voor mij werkt enkel het verre zijaanzicht goed. Er is ook een camera standpunt van achter de goals, maar in de tweede speelhelft verandert die niet mee en zit je dus naar de verkeerde kant te kijken.

De A.I. van je teamgenoten is niet bijster goed, de verdedigers vallen de spelers van de andere ploeg niet aan en laten het werk aan jou over. Een ander euvel, dat in bijna alle voetbalspellen speelt, is dat bij een gemiste pass de bal niet gewoon naar een lege plaats ergens op het veld rolt maar recht in de voeten van een tegenspeler.