The Smurfs: Mission Vileaf (2021)

Alternatieve titel: De Smurfen: Missie Vileaf

Nintendo Switch / PlayStation 4 / Xbox One / PC / PlayStation 5 / Xbox Series X/S
Adventure / Platform

Ontwikkeld door OSome
Uitgegeven door Microïds

Gargamel heeft een nieuw wapen tegen De Smurfen bedacht: Vileaf. Een giftige plant die Smurfen aantrekt en gevangen neemt!. Om deze vreselijke situatie op te lossen, besluit Grote Smurf een aantal van zijn mede-Smurfen te vragen om hem te helpen de ingrediënten te verzamelen voor een tegengif dat krachtig genoeg is om de Vileaf voor eens en voor altijd uit te roeien.

avatar van thoyouknow1980
Ik haat smurfen...

Haha grapje natuurlijkik ben er mee opgegroeid.
Ik wou Gargamel gewoon ef nadoen.
Deze game is toch behoorlijk goed in mijn ogen.
En al helemaal voor de doelgroep,al ben ik zelf ook stiekum nog een kind vanbinnen
Wat je in deze game eigenlijk doet is het bos opruimen(schoonmaken).
Dit doe je doormiddel van een soort stofzuiger waarmee je ook andere truckjes kunt doen.
Zoals blazen of stukjes vliegen.
De controls werken bijzonder soepel en het speelt gewoon lekker weg.
Ook geeft het een voldaan gevoel om alles schoon te maken

En dan de graphics,die zijn echt van een mooi niveau strak en helder.
Zoals het smurfendorp van waaruit je je avontuur begint het ziet er allemaal zo mooi en schattig uit
Het enigste minpuntje van de game is de relatief korte spelduur van 10 a 15 uur.
Al met al een leuke platformer,zo en nu ben ik uitgesmurft

avatar van mrdig
In de sale es opgepikt en nieuwjaarsdag had ik echt zoiets van: ja hoog tijd voor smurfen! En eens met hierboven: leuke soepele platformer en ziet er goed uit. Ook niet moeilijk en alle collectibles zijn zowaar goed te doen zonder hulp van een guide (op enkele na). Minpuntje is wel dat platforming soms wat frustrerend is omdat het zicht niet altijd ok is en de smurf dan de verkeerde kant op smurft zeg maar.

Maar al met al goed te doen dit en een snelle 100% conpletion. 3.5*

Ik ga het strakjes ook even opzetten. Had het bij een vriend een stukje gespeeld maar ik vind dit gewoon een lekker relaxed, cozy game. Niet te moeilijk of te stresserend, maar het speelt gewoon lekker soepel en is lekker kleurrijk. Dus had ik hem ook in de sales opgepikt. (overigens ook nog een andere vriend van me die dit gedaan heeft).

Voor die 10 euro die betaald is (een pakketje samen met Asterix & Obelix Slap 'm All - een prima scrolling Beat 'm up en Marupilami - een leuke Donkey Kong Country Rip-Off, blijkbaar ook maar een paar uur lang).

Sinner schreef:

Dan hebben we dezelfde soort aanbieding gescoord, die 2 andere games die je noemt heb ik ook gehaald in dezelfde sale. Marsupilami (had ik nog nooit van gehoord) al eventjes gedaan, idd Donkey Kong vibes maar vooral ook Rayman.

Verdorie. Ik denk dat ik een soort bug ben tegengekomen. Ik heb Wild Smurf zijn hanggliding course gedaan, kom hem tegen bij dat emmertje water en dan...gebeurt er op geen enkele manier nog iets. (dus ook niet de conversatie en het filmpje). Loop ik door naar het dorp, begint Grote Smurf te zeuren over Handy Smurf te halen...en dat is het dan. Mijn quest blijft op het Hanggliding gedeelte staan. Ik kan niets upgraden. Veranderen. Heb de course 2x geupgrade. Dan maar eens een ander keertje overnieuwe of zo beginnen.

Want eerlijk. Buiten dit feit is hij wel erg leuk om te spelen.

Sinner schreef:

Hmm kan me dit zo niet voor de geest halen? Wanneer vindt dit plaats in de game??

Na een uur of twee. Je begint op een platform met wilde smurf en moet als brilsmurf een heel hangglidingparcours afleggen. Op hrt einde kom je hem dan op een eilandje tegen bij de aquablub (een emmer) en zou hij iets tegen je moeten zeggen wat een storyboard triggert. Maar goed niet gebeurt. Begin wel eens opnieuw.

avatar van JonnieBrasco
Eerste indruk na een paar uur speelplezier is dat dit een vermakelijke game is, een heerlijke paddotrip. Wat erg goed gedaan is is dat er (gevoelsmatig dan) bijna niets loodrecht of haaks gerasterd is in de omgevingen, een gevoel dat versterkt wordt door de ronde vormgeving van de cob huisjes en veelheid aan natuur. Keerzijde daarvan is dat ik snel mijn oriëntatie verlies, al helemaal als ik in het struikgewas vast kom te zitten en alleen nog een schim van mezelf zie. Een simpel kompasje was eigenlijk wel welkom geweest. Behalve voor de weelde van de natuur ook pluspunten voor de soundtrack; doeltreffende muziek die een afwisselend gevoel van betovering en schoonheid, actie en spanning en soms zelfs psychedelica oproept. De gameplay is op heel natuurlijke wijze verwerkt en de besturing prima. Op dit moment vermaken mijn zoontjes zich er prima mee in coop-mode, waarbij speler twee een soort zwevend robotsmurfje is.