Final Fantasy X (2001)
Alternatieve titels: Final Fantasy X HD Remaster | Final Fantasy X International
PlayStation 2 / PlayStation Vita / PlayStation 3 / PlayStation 4 / PC / Nintendo Switch / Xbox One
Ontwikkeld door Square
Uitgegeven door Square en Square Enix
De magische wereld van Spira wordt bedreigd door Sin, een kwaadaardig wezen die zorgt voor verwoesting, angst en ondergang. Sluit je aan bij Tidus, een heldhaftig Blitzball-speler, en Yuna, een dapper meisje en ervaren in de oude kunst van het oproepen, in hun heldhaftige strijd om de aartsvijand van Spira te verslaan. Alleen de laatste oproep kan Sin verslaan en de vrede herstellen in Spira.
- nummer 63 in de top 250
De 5* blijven zeker staan evenals de nummer 1 plek in mijn top 10.
deze is echt geweldig!! geweldig verhaal ook je wordt er ook helemaal ingezogen ik vind deze na ff7 het beste!
Ah, vandaar dat je deel 10 een hoger cijfer geeft dan deel 7

Het "soap"-gehalte werd me echter met momenten toch echt wat te hoog. Een twintig minuten durende (ik overdrijf misschien wat)sequentie van 2 kussende mensen in het water is bijvoorbeeld voor mij wat teveel van het goede en sommige elementen zouden niet misstaan in de meest typische en sentimentele Hollywoodfilm. Het hoofdpersonage is ook maar een watje
...Ach, je moet niet alles zo serieus nemen. Die smiley staat daar niet zomaar, hoor. Daarnaast vind ik Tidus toch echt wel veel minder interessant als pakweg Cloud of Locke.
Niets persoonlijks, ik lees het gewoon te vaak. Vond je review dan ook netjes verder.
Minder interessant is één ding. Ben er ook mee eens dat Cloud stukken interessanter is als character, hoewel ik Cloud wel een stuk vlakker vind (ontbreken van emoties op sommige punten). Dat is bij mij de bepalende factor geweest om FFX íets hoger te plaatsen dan FFVII. Het voelt net een stuk completer, ronder en echter aan.

Ik word langzamerhand een beetje ziek van dit soort zouteloze kritieken. Tidus is juist veel interessanter omdat het net als Squall een character is met diepgang waar Cloud de diepgang heeft van een kartonnen billboard. Te vaak geroepen door wat fanboys en veel lijken het gewoon zouteloos over te nemen. Misschien te vaak Advent Children gekeken die gastjes
.Over Yuna zou ik wel willen weten waarom Yuna hier zo uit de toon valt. Eerder van toepassing op een Tifa, een Aerith of een Yuffie. Yuna is samen met Rinoa de enige vrouwelijke char met veel diepgang en die in de game heel veel character development progression doormaakt.
Straks ga je nog beweren dat de aarde echt plat is..

Kan ik van bijvoorbeeld FFXII niet zeggen (hoewel dat ook gewoon een topper van een spel is)
Beetje zinloos een uitspraak te doen en daar niet verder op in willen gaan. Je komt niet verder dan een puberaal krachttermpje maar late nwe het hier maar bijhouden. Valt weinig uit te halen zie ik. Maar als je op zo'n manier een discussie verlaat vraag ik me toch echt af wat je op een discussiesite doet.
Maar moet zeggen dat ook ik toch Cloud en Squall prefereer, deels omdat Tidus wat minder evolueert naar mijn gevoel, ook wat minder filosofisch aangelegd als zijn voorgangers. Zijn karakter is gewoon wat minder zwaarmoedig...
.Je begint je steeds meer te manifesteren tot een user met weinige zinnige inbreng. Squall geeft een gefundeerde argumentering. Dat jij daar niet toe bereid bent fine by me maar je mening heeft daardoor geen enkele waarde. Dat je je zo opstelt in een discussiepunt is dan erg jammer maar dan weet ik het voor de volgende keer dat ik bij jou niet aan moet kloppen voor een interactieve discussie.
Back on topic maar weer.

Zoals jullie zien ziet het er uitstekend uit op de PC, en het loopt als een trein.
Na het spelen van FFVII en FFXII ben ik nog steeds niet overtuigd van de serie. Dit deel lijkt daar verandering in te gaan brengen, na een uurtje of 2 spelen ben ik toch erg onder de indruk, origineel verhaal tot nu to (veeel beter dan FFXII) en mooi uitgewerkt.
Het zal wel even duren voor ik er doorheen ben.
YouTube - At Zanarkand - Tour de Japon
...overigens ook één van de mooiste soundtracks ooit vind ik. To Zanarkand vind ik nog steeds bloestollend mooi. Met name in deze versie waar het met een volledig orkest wordt gespeeld:
YouTube - At Zanarkand - Tour de Japon
Ja, die is egt erg mooi. Veel mooier dan het gewone to zanarkand.
...overigens ook één van de mooiste soundtracks ooit vind ik. To Zanarkand vind ik nog steeds bloedstollend mooi. Met name in deze versie waar het met een volledig orkest wordt gespeeld:
YouTube - At Zanarkand - Tour de Japon
Schitterend, jammergenoeg komt het in de game zelf niet uit de verf, onvergefelijk aangezien het een DVD formaat game betreft en andere games destijds allang ochestrale soundtracks hadden.
Desalnietemin kom ik er langzaam maar zeker doorheen. Binnenkort review.
Het zal wel even duren voor ik er doorheen ben.
Dit is dan ook het beste deel uit de reeks. FFVII wordt met name vereerd door nostalgie en de ongelofelijke hoeveelheid mogelijkheden. Desondanks is het verhaal lang niet zo sterk als in deze FF, waar characters tot leven komen en een stuk minder vlak zijn. Deels komt dat door de voice-actors (de engelse zijn niet eens zó vreselijk eigenlijk) en de graphics, maar met name doordat ze elk hun eigen (goedgeschreven!) verhaal hebben. Hetzelfde geldt voor het verhaal in zijn totaliteit - een stuk beter doordacht allemaal.
In Europa/Amerika is FFVII de classic, maar in Japan is dat FFX. En gelijk hebben ze.

En FFXII is de dood van FF, imo.

Wat ik wel jammer vind is dat ik gewoon tering chagerijnig word van het gevechtsliedje en dat ik vaak niet weet wat ik aanmoet met het level up systeem
Mjaa, ik blijf wel gelukkig objectief, dus ik geef deze game 4 dikke sterren!
**** 4

Verder een erg goed spel, erg lang en behoorlijk uitdagend.