Final Fantasy X (2001)

Alternatieve titels: Final Fantasy X HD Remaster | Final Fantasy X International

PlayStation 2 / PlayStation Vita / PlayStation 3 / PlayStation 4 / PC / Nintendo Switch / Xbox One

Ontwikkeld door Square
Uitgegeven door Square en Square Enix

De magische wereld van Spira wordt bedreigd door Sin, een kwaadaardig wezen die zorgt voor verwoesting, angst en ondergang. Sluit je aan bij Tidus, een heldhaftig Blitzball-speler, en Yuna, een dapper meisje en ervaren in de oude kunst van het oproepen, in hun heldhaftige strijd om de aartsvijand van Spira te verslaan. Alleen de laatste oproep kan Sin verslaan en de vrede herstellen in Spira.

avatar van Bahamut Zero
Metalfist schreef:
Eindelijk heb ik de film van dit spel. Nu nog eens tijd vinden om hem te zien... 8 uur

Waar heb je die vandaan

avatar van Metalfist
Geleend van een maat van in mijn klas. Die heeft hem hier in Antwerpen gekocht.

avatar van ReMyTje86
Op zicht was het best een aardig spel maar, ik de klasieke fina fantasy toch beter, betere verhaal lijn, betere combat, en geen Yuna dat hele dag zit te mouwen om kop.

avatar van ReMyTje86
ReMyTje86 schreef:

Op zicht was het best een aardig spel maar, ik vind de klassieke final fantasy's toch beter, betere verhaal lijn, betere combat, en geen Yuna dat hele dag zit te mouwen aan mij kop. Ik typ iets beter als er licht aan staat

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Dat krijg je als je op zicht typt.

Ha ha!

avatar van Donkerwoud
Voor mij de onovertroffen Final Fantasy op de PS2. Vooral de sfeer spreekt enorm aan, maar ook heerlijke graphics en een lekkere gameplay.

SvV_Ying
Beste FF van de reeks vind ik. Geweldig, heb hier veel plezier aan beleefd. Leefde echt mee met de personages, kon dit spel eindeloos spelen. Dikke 5 sterren

Ik ben nog nooit zo opgezogen in een game als deze. Super personage's, goede gameplay, heerlijke graphics en muziek maar vooral het geweldige epische verhaal! Fantastisch, het maakte alles compleet. Sin, de beste belichaaming van 'evilness' ooit. Seymour is ook nog eens mijn favo badguy. Dit is 'de wereld redden' in haar puurste vorm!
Heb alles meegemaakt. De lol met Tidus en Wakka, de romantiek met Yuna, de spanning me de bossfights, verbijstering bij plotwendingen, na 70 uur janken op het eind. Wat een game-ervaring. No.1 op mijn lijst

avatar van ps3me
waar gaat heel final fantasy over, zit eraan te denken om het ook te kopen.
Weet alleen niet wat het spel inhoud.

avatar van Naomi Watts
Elk deel is een stand alone. Elke game heeft zijn eigen verhaal en eigen universum. Je hebt dus geen voorgeschiedenis nodig.

avatar van Marcellussss
Behalve X-2. Nou ja, ik kan me voorstellen dat je dat niets vind als je X niet hebt gespeeld. Verder is het ook leuker als je een aantal vorige delen hebt gespeeld (soms een aantal verwijzingen en links), maar absoluut geen vereiste.

avatar van Marcellussss
Wat een geweldige storyline kent deze game. Elke keer bij het zien van het einde kan ik het niet helpen, en springen tranen in mijn ogen. Subliem. Nooit gedacht dat ik zoiets zou ervaren bij een game, tot nu toe is alleen FF X daartoe in staat geweest (hoewel FF VII ook erg in de buurt kwam).

Ik vind dit spel zo goed, dat ik er wel 5 sterren voor moet geven. De verhaallijn is orgineel en goed bedacht, en je kan ondertussen ook nog vrij rondlopen en doen wat je wilt. Ik vind dit de beste RPG die niet online is. Ik vind dit persoonlijk ook de beste van de Final Fantasy series, hoewel VIII ook dichtbij komt. 5 Sterren.

avatar van Starmaster501
Ik ben al dood gegaan nadat je die 3 wezentjes onderwater moet verslaan wanneer sin je heeft opgezogen.
heb daarna niet verder gespeeld

avatar van Marcellussss
Dat beest dat je verstenigd? Gewoon zorgen dat je stoneproof bent, dan is het een kwestie van aanvallen en helen.

avatar van Starmaster501
Marcellussss schreef:

nee in het begin ja. wanneer tijdens dat blitzspel de stad word vernietigd. wod later die stad opgezogen. door dat wezen. als je bent opgezogen ben je in de toekomst en zwem je in het water. even laterr kom je 3 wezentjes tegen onderwater maar ik ging al snel dood door de gevechten in de stad

avatar van Marcellussss
Ik ben bang dat dit spel dan niets voor je is. In het begin heb je eigenlijk amper een tactiek nodig, terwijl je later op het spel vijanden tegen zult komen die je maar op enkele manieren kan verslaan. Probeer het eens met een walkthrough ernaast.

avatar van Marcellussss
Voor mensen die ook niet gezegend zijn met de bonus-dvd:

Deel 1
Deel 2
Deel 3

Adrenal
Speel dit heel graag, maar alleen in de vakanties. Dan heb je veel tijd en kan je uren door spelen. Leuk . Vandaag heb ik weer een paar uur gespeeld en het was weer leuk. Zit nu bij de derde Seymour (bij Mt. Gagazet), moeilijke baas is dat. Ook vind ik het verhaal goed. Soms duurt het wel wat te lang voordat je je spel kan opslaan.

feeder
Adrenal schreef:

Vergeleken met de andere Final Fantasy's vind ik het nog heel goed meevallen hoelang het duurt vooraleer je kan saven. Maar je hebt wel gelijk dat dit spel ideaal is in vakanties

avatar van Rujar
Ik heb dit spel een week lang 10 uur per dag gespeeld. Lag ziek op bed Met dit soort spellen is een uurtje gamen helemaal niks.

avatar van Marcellussss
Erg herkenbaar. Was 3 daagjes terug ook behoorlijk ziek, toen maar eens opnieuw begonnen.

geweldig rpg game,wat een verhaal en gave tussen filmpjes.
leuke vecht modes met ieder z'n eigen kwaliteiten.

heb wel op internet gezocht toen ik hem voor de tweede keer wou uitspelen waar alles lach verborgen en hoe ik moest upgraden(wapens enz.)

sandansyl schreef:

Doe ik nu ook. Wordt meteen een stuk makkelijker. Was toen stukken verder op het Sphere Grid, maar desondanks toch veel langer bezig. Dit keer ook maar eens de Dark Aeons en de Monster Arena uitspelen.

avatar van Jer0en
Oeh wat ben ik verslaafd geweest aan deeltje 10. Ik heb me een partij lopen trainen om een poging te doen de Dark Aeons te verslaan. Tot irritatie aantoe de Chocobo race gespeeld om een item te krijgen waarmee het sterkste wapen voor één van je characters kan maken. Monster verzamelen voor in de monster arena. Wat was deze game uitgebreid en leuk om te spelen. Ik heb me geen moment verveeld. De main story had een verhaal die prima in elkaar stak met party members die stuk voor stuk orgineel waren. (Riku vond ik als enige ontzettend irritant). Tidus als echt een rookie main character en die ook echt zo overkwam was een geweldige zet. Waarom altijd stoere helden zoals Cloud en Squall. Het gebeurt ook zo vaak in rpg's dat een character onervaren moet uitstralen maar dat ik al vrij snel het idee krijg van niet. Met Tidus had ik dit gewoon niet. De manier van vechten, losjes een zwaard in hand houdend, zijn houding en de bijdehante opmerkingen. Final Fantasy X had natuurlijk weer een boel mini games waarvan Blitzball wel de meest prominente was. Helaas vond ik Blitzball saai en onintressant om te spelen. Ik heb me er toe aangezet om alle overdrives te halen voor Wakka, maar meer dan dat ook niet.
De soundtrack van dit deel is ook van erg goede kwaliteit. Iets dat je wel mag verwachten van een Final Fantasy game. Lekker vernieuwend was het grid systeem en ik kon het zeker wel waarderen. Het geeft eens een nieuwe draai aan het anders altijd maar levelen. Geweldige game en een geweldig Final Fantasy deel.

avatar van final fantasy
dit moet de beste game zijn die ik ooit heb gespeeld! wat een vecht systeem het verhaal!! en eigenlijk alles wel alleen heb ik dan weer klein beetje moeite om met die rookies te spelen. speel liever een character zoals cloud en squall!

final fantasy schreef:

Auron

avatar van Kingkelle
Idd een van de mooiste FFs uit de serie.
Het verhaal is echt heel erg meeslepend, en de characters zijn ook echt goed gedaan, al zijn sommige wat minder idd
Maar ook de omgeving en de graphics zijn erg mooi.

avatar van Marcellussss
Snap dat gezeur over die characters nooit zo - vind de diversiteit erg goed werken. Wellicht is Rikku wat vlak, maar voegt imo een fijne portie vrolijkheid toe.