Uitermate boeiende game die me erg heeft vermaakt met een pakkend verhaal en morele keuzes die je moet maken.
De game voelt voor mij een beetje als een mix tussen Firewatch en Life is Strange als je kijkt naar de visuele stijl en de gameplay. Wat hier sterk is, is dat jouw keuzes van grote invloed zijn op hoe het verhaal verloopt. Je volgt in de game meerdere tieners die je de grens voorbij moet laten komen in een land dat bestuurd wordt door de dictator Tyrak, in de periode rondom verkiezingen. Je bent zo'n beetje een uur per verhaal kwijt en afhankelijk van of de tieners het halen krijg je nog een x-aantal versies. Ik kwam tot acht episodes en de eindclash. Wel jammer dat de finale een beetje een afknapper is, want er zijn eigenlijk maar drie eindes en dat voelt wel wat karig met de vele keuzes die je hebt gemaakt. Mijn einde was nog een trieste ook, want Fanny schoot John dood. Alex maakte geen bom en Zoë sterft ook nog eens in de strijd tegen de mannen van Tyrak. Wel valt voor hem het doek en Flores wint de verkiezingen. Ik had toch graag een happy end willen zien tussen John en Fanny.
Wat ik mooi aan de game vind is de sfeer. Het mag dan wel zijn gebaseerd op een fictief land, maar we weten allemaal dat de westkant van Amerika visueel de inspiratie was gezien de vele diners, tankstations, motels, bossen etc in de middle of knowhere gebieden. De game heeft een mooie tekenstijl en ondanks dat je vrijwel geen bewegingsvrijheid hebt (alles is duidelijk gekaderd) zijn de ruime omgevingen mooi om te zien. Jammer dat ze wat minder moeite in de karaktermodellen hebben gestopt, die soms erg blokkerig ogen. Het is duidelijk een indiegame, maar wel eentje die de tekortkomingen aardig weet te verbergen. Wat je ziet is kleurrijk en mooi en de soundtrack is ook absoluut sfeerverhogend. Wat ik al zei, dit doet natuurlijk wel erg aan Life is Strange denken. De karakters die je ontmoet zijn niet allemaal even interessant, maar een aantal toch zeker wel. Je komt de meeste van hen in flink wat chapters tegen en langzaamaan snap je wie ze zijn, wat hun verleden is, waar ze voor staan en welke keuzes ze zouden maken. Ik had het meeste met Fanny en John, maar het duo Mitch & Stan vond ik weer geestig.
Dus ja, dit is vrij goed. Prima ook dat dit soort titels op Gamepass staan, want zo krijgt een game als deze de aandacht die het anders vermoedelijk niet had gekregen. Ik heb me er dik tien uur prima mee vermaakt. Het is niet perfect, maar wel goed. Eigenlijk 3,5 ster, maar ik geef toch nog iets meer vanwege de hele fijne vibe van de game. Over een tijdje ook maar eens Road 96: Mile 0 spelen, de prequel. Ik wil toch wel meer van deze wereld zien.