Tchia (2023)

PC / PlayStation 4 / PlayStation 5

Ontwikkeld door Awaceb
Uitgegeven door Awaceb

Tchia is een tropisch open world adventure, in een wereld geïnspireerd op Nieuw Caledonië. Klim, glijd, zwem en zeil met je boot rond een prachtige archipel in deze physics-driven sandbox. Gebruik Tchia's Soul Jumping-vaardigheid om de controle te krijgen over elk dier of object, en jam op je volledig bespeelbare Ukelele.

centurion81 (moderator)
21 maart direct op PS Plus Extra!

avatar van brawljeff
geplaatst:
Zojuist alvast ruim een uur in deze game gestoken. Ik heb Tchia pas enkele dagen geleden ontdekt, maar was gelijk enthousiast over de visuals en gameplay in de trailers. Toch vond ik het eerste half uur spelen vooral tegenvallen. De wereld oogde minder levendig dan ik had gehoopt en de gameplay was wat aan de saaie kant. Pas na ongeveer drie kwartier spelen komt de game echt los, dus heel benieuwd hoe dit verder gaat.

De game doet vooral denken aan Zelda Windwaker (vanwege de sfeer en setting), Breath of the Wild (klimmen en vliegen op basis van stemina) en Mario Odyssey (transformatie gimmick). Ik speel dit op de PS5, maar Tchia ademt Nintendo. Binnenkort verder spelen!

geplaatst:
Ook aan begonnen gisteren, voelt voor mij echt als een lekkere vakantie tis wat minder mysterieus en moeilijk dan een Zelda game, meer beetje chillen

avatar van Confusie
geplaatst:
Lijkt vooral aan elkaar te hangen van fetch quests maar wel een charmant spelletje tot zo ver best een joy om te playen.

Als deze relax stijl je kan smaken Windbound wellicht ook een aanrader tapt uit een vergelijkbaar Wind Waker vaatje.

geplaatst:
Nu aantal uren gespeeld. De sfeer is super, er is op zich veel te doen, maar ik mis een beetje sense of purpose en urgency....De dingen die je verzamelt en completeert voegen niet echt heel veel toe aan de gameplay. Daarnaast ligt het allemaal gewoon voor het grijpen, gloeiend in het landschap.Anders dan bij bv een Breath of the Wild of Assassin's Creed ben ik dan ook vrij snel zat van dingen verzamelen.

Vanaf vandaag maar gewoon gericht puur de campaign spelen, kijken hoe dat bevalt, wellicht dat ik nog tegen een difficulty spike aanloop die me motiveert om toch meer stamina-fruit te zoeken en op te eten

geplaatst:
Zonde ! Leek mij de ideale exploring game. Maar als dat onderdeel niet lekker werkt dan vraag ik mij af of de campaign onderscheidend genoeg is.

Merijn82 schreef:

Even doorspelen heeft mijn mening toch weer doen veranderen tis geen BOTW maar er valt wel veelmte doen en te ontdekken, als je het een kans gaat geven, speel dan iig even door de eerste 3 uren heen voor je je mening vormt zou ik zeggen

geplaatst:
Ik ben er doorheen Een hele charmante indiegame die veel leentjebuur speelt bij grote AAA titels. Waar de game hier en daar tekort schiet in polish of gameplay, maakt het dit goeddeels goed met sfeer, muziek, graphics en vele dingen die je kunt doen.

De game is gemaakt door mensen uit Nieuw Caledonië en speelt ook in Nieuw Caledonië. Een plek die ik zeker ooit graag zou willen bezoeken

Heb er van genoten, heb de game gespeeld als een soort collectathon, een combi van sidequests doen en dingen verzamelen. Toen ik voor mijn gevoel daar wel klaar mee was ben ik het verhaal helemaal door gaan spelen en dan blijkt dat de game eigenlijk erg kort is (minder dan 10 uur gok ik).

Als je van charmante, vriendelijke open werelden houdt en niet op zoek bent naar teveel uitdaging maar gewoon vermaakt wil worden, dan word je met Tchia prima bediend. 30 euro is wat veel denk ik, maar hij staat op PS Plus Extra en voor 15 euro of minder in een sale heb je denk ik ook prima waar voor je geld