Lake (2021)

PC / Xbox One / Xbox Series X/S / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Google Stadia / Nintendo Switch
Adventure

Ontwikkeld door Gamious
Uitgegeven door Gamious en Whitethorn

Het is 1 september, 1986. Je neemt de rol aan van Meredith Weiss, die vertrekt uit de grote stad om tijdelijk terug te keren naar haar rustige geboortedorp. Eenmaal terug neemt ze de drukke baan van haar vader over: de lokale postbode. Gedurende haar verblijf van twee weken komt ze allerlei bekende gezichten tegen, evenals nieuwe gezichten. Als Meredith krijg jij de keuze met wie om te gaan, met wie vrienden te worden of zelfs met wie een relatie te beginnen. Wat je ook doet, aan het einde van haar verblijf moet ze de vraag stellen: blijft ze hier of gaat ze terug naar de grote stad?

avatar van legian
Lake weet werken vooral erg relaxed aan te laten voelen. Het rondrijden om de post te bezorgen, en gaandeweg wat verschillende mensen te leren kennen, is vooral erg idyllisch. Je ontmoet zowel oude bekende gezichten als nieuwe en bouwt nieuwe banden met de mensen op. Ondertussen is wel duidelijk dat er een keus gemaakt moet worden over hoe je verder wilt met het leven. Een keus die in een game altijd makkelijker te maken is dan in de realiteit. Maar tegelijkertijd ook een keus die erg herkenbaar is.

En juist dat laatste maakt dat Lake voor mij het zo goed doet. Ik kan me daar steeds beter in herkennen namelijk. De groeiende druk en zorgen van het leven, niets daarvan is te merken in het rustige dorpje rondom het meer. Hoe mooi het ook is, helaas is het vooral een utopie. Iets waar dit soort games erg mooi op inspringen.

Des-al-wel-te-plus brengt dit uitstapje een aantal leuke momenten en slaagt het uitermate goed in zijn rustgevende doel. De pop-in en kleine stotteringen zo af en toe kan ik dan nog wel doorheen kijken. Zelfs het langzame lopen stoort me niet. Het is vooral een leuke kleine vakantie.

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Gisteravond de aftiteling zien rollen. Wat was dit een heerlijke game zeg. Het slaperige stadje Providence Oaks en haar omgeving zijn prachtig tot leven gebracht met lekkere laidback folk-country muziek en fijne geloofwaardige karakters.

Het spel gaat om de keuze van living in the fast lane, hard werken in de grote stad, veel geld en glamour, of laidback leven in een slaperig stadje met een monotone maar dankbare baan en veel tijd en aandacht voor menselijk contact.

Hoe dit als narratief en flow wordt neergezet kwam op mij erg geloofwaardig en authentiek over. Erg van de 6 à 7 uur die ik met deze game heb doorgebracht genoten.

avatar van Finidi
Ik begon deze game vorige week, aan het begin van mijn twee weken verlof. Puur toevallig blijkt dat ook het uitgangspunt van de game te zijn: de hoofdpersoon gaat er twee weken tussenuit om dan te tijdelijk het werk van haar gepensioneerde vader over te nemen door post te bezorgen. Nou, dan doe ik virtueel mee.

Zoals bovenstaande berichten ook al schetsen, is het een lekker relaxende game, beetje rondrijden in een idyllisch stadje in de VS. Het had me wel een iets te hoog 80s Amerika nostalgie, waarbij het ook uitermate duidelijk was dat dit van niet-Amerikaanse developers was (blijkbaar Nederlands, niet verrassend). En de radio had te weinig songs.

Maar goed, verder prima vermaakt met dit conflictloos rustgevend tussendoortje