Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge (2022)

Nintendo Switch / PC / PlayStation 4 / Xbox One / PlayStation 5 / Android / Apple iOS
single player / multi player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Tribute
Uitgegeven door DotEmu en Netflix

Deze game is een side-scrolling beat-em-up. In Teenage Mutant Ninja Turtles Revenge vallen Bebop en Rocksteady Channel 6 aan en stelen ze supergare apparaten om Krang en Shredders nieuwste gestoorde plan te ondersteunen. In Shredder's Revenge gaan de Turtles de strijd aan op een groot aantal tijdloze TMNT-locaties om dit plan te dwarsbomen. Van Manhattan en Coney Island tot stadsdaken en vochtige riolen: help het angstaanjagende viertal om Foot Soldiers, Triceraton Warriors en Rock Troops af te troeven, helemaal tot in Dimensie X!

avatar van -marco-
Kan echt uitkijken hiernaar. Side scrolling beat-em-up Kom maar door!!

Release: early summer 2022

Nou, dat is het nu zo ongeveer wel. Wat vreemd dat de datum nog altijd niet bekend is.

Ik heb hier echt enorm veel zin in. Vroeger veel Turtles games gespeeld in de C64, NES, SNES periode. Ik heb zo'n gevoel dat dit erg vermakelijk gaat worden. Een hit zal het denk ik niet zijn onder jongere gamers die dit maar een lelijke pixelbende gaan vinden.

16 juni al. Net aangekondigd op summer game fest

16 juni al. Net aangekondigd op summer game fest

Is er een fysieke release? Ben ook benieuwd naar de prijs.

Manny Calavera schreef:

Is er een fysieke release? Ben ook benieuwd naar de prijs.

Fysieke releases zijn al even geleden aangekondigd

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge (Switch) – Limited Run Games - limitedrungames.com

Fysieke releases zijn al even geleden aangekondigd

Maar wel via Limited Run. Dus dat wordt binnen een half jaar tot een jaar. Wel weer een nadeel. Want eerlijk gezegd weet ik niet of ik hier echt mee wil wachten. De 16de is volgende week dus een nieuwe Turtles beat 'm up zie ik ook wel erg zitten.

Nu nog die hele collectie erbij en ik ben helemaal tevreden. Ik vind qua releases 2022 wel een sterk jaar. (en dan heb ik al die 'West' games, Elden Ring of die laatste Vampire game nog niet eens in huis).

Lees net dat ie day one op game pass komt!!! Joehoe

Hmm....da's wel weer interessant. Even kijken of ik me kan bedwingen en de game niet eerst via Gamepass speel en later op de Switch haal of fysiek of in een sale. Dit soort spellen speel ik toch wel decennia lang (getuige Final Fight, Golden Axe, Double Dragon 2 NES en Streets of Rage 2).

Lees net dat ie day one op game pass komt!!! Joehoe

Geweldig. Dan ga ik het zeker spelen. Denk dat Microsoft hier veel gamers (die wat ouder zijn) een plezier mee doet.

Het wordt via Gamepass dus, ik heb me samen met een vriend een fysieke copy via Limited Run Games besteld. Wel weer even wachten maar goed - dat mag de pret niet drukken. Is iets wat ik wellicht nog wel jaren speel. Nu nog even wachten op de Turtles collectie met alle klassiekers erop (die zou tenslotte ook deze zomer uitkomen) en dan ben ik helemaal gesettled. Ze behoren niet zonder reden tot de betere beat 'm ups uit het 8 en 16-bit era, en deze nieuwe lijkt me gewoon heel erg getrouw te zijn hieraan.

En nou maar weer met de duimen draaien tot iemand eens hetzelfde doet met mijn persoonlijk favoriete franchise. Golden Axe. Streets of Rage kon, dus ik ben nog steeds van mening dat Golden Age absoluut een zelfde behandeling verdient.

Ben benieuwd naar de speelduur van deze game. Vroeger leken de games enorm, maar bleek het maar 3 uurtjes te zijn ofzo. Je ging alleen vaak dood.

En er komt inderdaad een pakketje met de klassieke Turtles games. Weinig meer van gehoord. Volgens mij ligt de focus eerst op deze nieuwe game. Maar ik ben ook benieuwd wanneer dat andere pakket verschijnt.

Manny Calavera schreef:

De speelduur schijnt ongeveer 2.5 uur te zijn.

De cowabunga collection staat zogenaamt op 31 december maar wordt waarschijnlijk wat eerder.

theo79 schreef:

Doen ze altijd bij gebrek aan een datum. Het laatste nieuws was echter dat deze ook nog in de zomer zou droppen. Wat me vrij logisch lijkt met de release van een nieuwe Turtles game. Ik hoop hem ergens volgende maand toch wel te kunnen spelen. Deze vanavond maar even downloaden met gamepass?

avatar van Yestsida
Net mijn eerste speelsessie achter de rug, in één ruk uitgespeeld op de Switch op de makkelijkste moeilijkheidsgraad (Chill) met Leonardo. Een aantal keren doodgegaan maar op het einde van een level had ik steeds nog wel wat levens over, goede moeilijkheidsgraad om mee te beginnen en om het spel te leren kennen.

Je bent inderdaad met de story mode wel een 2,5 uurtjes zoet schat ik. De game telt 16 levels (met steeds op het einde een baasgevecht) en ze zijn allen geweldig vormgegeven! Positief verrast ook door de gevarieerde vijandtypes. Er zitten ook wat challenges, collectables en algemene diepgang in de combat in om de game net die extra laag van diepgang te geven.
Nu de game nog uitspelen met de overige 5 karakters of ja, 6... want als je het uitgespeeld hebt krijg je Casey Jones bij.

Ik kan niet wachten om de game uit te testen met de kids en/of wat vrienden hier thuis!

Tot nu toe is het enige minpunt dat ik kan bedenken de vliegende vijanden (waaronder 2 bazen), die zijn verdomd lastig om te raken!

Sinner schreef:

Dat zou mooi zijn als we volgende maand al de turtle collectie kunnen spelen. Ik kijk er vooral naar uit om Tournament fighters online te kunnen gaan spelen tegen andere mensen.

Shredder's revenge wil ik graag fysiek hebben, en dat duurt geloof ik nog een maandje voordat die uitkomt.

Ik lees dat er 2 modus in de game zitten. Shedder's Revenge is de normale campaign, maar wel met een map waar je levels kunt selecteren en de Arcade Mode, waar je alles achter elkaar speelt met maar gelimiteerde levens en geen save-optie. Grappig dat ze dat old-school gevoel dus ook weer erin hebben gestopt. Kan me nog wel herinneren hoe blij als ik als kind was toen ik Turtles uit had gespeeld na vele pogingen. Maar ik ga deze game denk ik wel op de moderne manier spelen, ben denk ik niet meer zo gezellig als ik na anderhalf uur spelen plotseling dood ga en opnieuw moet beginnen.

Heb hem gisteren nog eventjes gespeeld via GamePass. Doet en voelt lekker ouderwets aan tot nog toe. Zonder daarbij de hoogtes van een Streets of Rage 4 te bereiken. Maar goed, ik heb dan ook nog niet veel tijd erin steken. Wel weer een leuke aanvulling op de rits Beat 'm ups van de laatste jaren en denkelijk ook wel een van de leukere.

Hoewel ik twijfel om er nu al te veel tijd in te steken ivm die physical edition.

Is dit spel in je eentje spelen wel zo leuk?.

avatar van mrdig
Eergisteren dan ook eindelijk via Gamepass gespeeld en ja dit is een prachtige ode aan de oude 16bit Turtles games. Prachtige pixel art en speelt erg lekker. De intro (van de originele cartoon als ik me niet vergis) is ook prachtig, nostalgie-vibes to the max!

En banjo in m'n eentje tot nu toe prima vermaakt tot stage 7.

Sinner fysieke xbox editie ook besteld, wellicht laat ik hem wel sealed en speel ik hem gewoon alleen via gamepass

Sinner schreef:
Die kun je dan mooi in de verpakking houden, tiens.

Ik lees dat je deze game tot max 6 personen samen kan spelen, maar geldt dit ook offline of is dit alleen online? Kan je ook met een aantal vrienden naast je op de bank zit op die manier spelen? Of is er dan alleen een 1-speler stand?

avatar van Yestsida
Manny Calavera schreef:

Je kan zowel offline als online met 6 personen samen spelen! Offline heb ik de kans nog niet gehad maar heb al wel een potje met 5 andere personen (random personen) online gespeeld, chaotisch maar ook wel heel leuk!

Grovonion schreef:
Die kun je dan mooi in de verpakking houden, tiens.

Zo werkt dat niet man. Ik heb Gamepass maar 3 maand, en iets als Turtles Shredders Revenge is toch echt wel een spel dat regelmatig uit de kast wordt getrokken ala Final Fight of Golden Axe. Ook 30 jaar na dato. De fun ligt hier niet in het even uitspelen maar in het lekker co-oppen terwijl je lekker wegkletst ondertussen.

Ik ga de game binnenkort 1x spelen en that's it. Is voor mij juist geen game om maanden te spelen. Maar ik kijk wel uit naar deze nostalgietrip.

avatar van Fonzzz002
Fonzzz002 (crew)
Kort, maar krachtig. Je speelt makkelijk in een avond heel het spel uit, inclusief "bonus missies", maar het is zo dusdanig leuk om te doen dat de korte speelduur geen hinder vormt. Grafisch is het werkelijk prachtig! De pixelart is leuk uitgedacht en prettig om naar te kijken. Animaties zijn vloeiend, werelden gedetailleerd en muziek energiek. Qua presentatie een dik duimpje omhoog.

Normaal gesproken vind ik beat em ups wat mediocre (zelfs Streets Of Rage 4 wilde niet klikken), maar deze lag fijn in de vingers. De hit detection werkt soepel: als ik een vijand probeerde te meppen dan hoefde ik niet pixel-perfect op een lijn te staan om hem te raken, als ik maar dichtbij genoeg stond. Special attacks kun je doen met een meter die opbouwt als je aanvallen raakt of taunt, wat een stuk fijner werkt dan als special attacks health van je afhalen oid. Hierdoor was het satisfying om special attacks te bewaren voor het juiste moment om een groep vijanden in 1x te verslaan.

Daarnaast heeft deze game een dodge knop die je tijdelijk onschadelijk maakt. Dit was zo’n handige move om aanvallen te ontwijken, of vlug uit de knel te duiken, dat ik het constant bleef gebruiken. Combineer dit met een leuke selectie van 7 speelbare personages (waarvan 6 tegelijkertijd gekozen kunnen worden) en deze game bied een leuke tijd. Zelfs Splinter krijg eindelijk een spotlight (na een zijpersonage te zijn geweest in de meeste andere TMNT games).

Ik heb de game in mijn uppie gedaan en dit ontnam niet het plezier. Wel merkte ik dat trophies halen als 1 speler niet leuk is, waardoor ik daar voorlopig mee gestopt ben. Je zou de game zo’n 7 keer moeten uitspelen om alle characters max level te krijgen, terwijl met multiplayer dit process veel sneller gaat.
Als je niet houd van trophies, maar alsnog zoekt naar een extra uitdaging om meer uit de game te halen, dan zou je Arcade kunnen proberen waarin je heel de game met gelimiteerde levens en continues moet halen. Of je zou de optionele level missies kunnen proberen waarin je bv een level moet halen zonder geraakt te worden, niet in meer dan 2 vallen trappen of zonder specials te gebruiken etc. Niet veel, maar voor een korte game zijn deze toevoegingen welkom.

Niet alle populaire games die uitkomen moeten AAA, 50+ uur mega multiplayer ervaringen te zijn. Soms is een tof spel spel dat je in een weekend uit hebt ook welkom.

Fonzzz002 schreef:

Nou, niet soms, ik heb dat geregeld bij singleplayer games. Ik speel nu af en toe AC Valhalla, maar zo'n speelduur slaat nergens op. Doe mij maar gewoon net als vroeger dat de meeste games max 20 uur duren en soms maar de helft. Dan heb je afwisseling en de bevrediging van iets uitspelen. Verheug me dan ook binnenkort op deze Turtles.

Goede review ook.

avatar van mrdig
De game inmiddels ook 1x helemaal doorlopen met 1 karakter, je bent er inderdaad redelijk snel doorheen en dat is prima. Ik heb echter nog niet meteen zin om de game nog 6x te doorlopen met alle andere karakters (voor de achievements zou ik dat dan doen) waar ik dat bij een Streets of Rage 4 wel had. Maar dat gaat zeker nog wel een keer gebeuren.

Met zijn 2'en of meer spelen is wel leuker, daarom ook enkele levels mijn zoon gedaan maar die had het na 3 levels wel weer gezien haha. Geeft al weer aan dat dit is voor mensen die iets met Turtles hebben en 2d brawlers als Double Dragen, Golden Axe, Streets of Rage etc...

Voor Gamepass is dit een no brainer, gewoon ff spelen, voor andere platformen zou ik zeggen koop dit alleen als je er iets mee hebt.

Soms heb je van die games die je helemaal vrolijk maken tijdens het spelen. Shedder's Revenge is zo'n game. Vanavond met een paar vrienden uitgespeeld in co-op en het was awesome. Of gewoon Cowabunga dude! Als je opgegroeid bent met deze side scrolling beat 'm ups dan is dit een feest van herkenning om te spelen. Alle gameplayelementen van toen zijn weer terug. Ik was als kind in de early 90's een grote Turtles fan, net als bijna elk kind uit die tijd en de games van toen waren zo fijn. Ik ga ook zeker later dit jaar het pakketje kopen met alle Turtles game, can't wait. Maar nu is er al het ultieme eerbetoon aan die tijd met Shredder's Revenge.

De game duurt niet zo lang, maar wel lang genoeg voor een avondje plezier want als je een beetje kan gamen ben je er met een 2,5 uur wel doorheen. Dat was voor mij ook voldoende om het fris en funny te houden. Zo'n game hoeft van mij geen 10 uur te duren. Het gaat vooral om het retro-gevoel en dat is zo aanwezig. Ik was eigenlijk al verkocht toen ze aan het begin de themesong van de cartoon lieten horen. Maar alles ademt een fantastisch eerbetoon uit, van het hoofdmenu tot het bovenaanzicht van de hoofdmap waar je weer doorheen kan rijden tot de levels die vol knipogen naar de oude games en cartoons zitten. Elke Turtle heeft zijn eigen krachten en speciale moves, maar uiteindelijk doe je wel allemaal hetzelfde. Rammen en beuken op Foot Soldiers, robots en klassieke levelbosses, precies zoals je een jaar of 30 terug al deed. Eigenlijk werk je meestal gewoon toe naar het gebruik van je speciale movie, die krachtig en effectief is. Zeker bij de latere levelbosses heb je wel je vaardigheden nodig, die zijn uitdagend genoeg. Best leuk om hun patronen te ontdekken en ze dan een pak rammel te geven.

De pixelart look is gewoon tof en heeft ook anno nu nog bestaansrecht, al denk ik dat je dit tijdperk wel meegemaakt moet hebben om er volledig van te genieten. En het is een titel op Gamepass hé, dus ook mensen die twijfelen kunnen dit al vrij makkelijk en goedkoop spelen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet snel nog eens ga spelen, hoogstens als er nog eens een keer vrienden dit willen doen want alleen lijkt me dit een stuk minder leuk, maar het neemt niks weg van het hele fijne avondje gamen dat ik hiermee had.

Ik heb 2 keuzes voor de fysieke Nintendo Switch, Teenage Mutant Ninja Turtles Shredder's Revenge en de Teenage Mutant Ninja Turtles Shredder's Revenge (Limited Run Games) nou heb ik hem al digitaal maar ik wil hem ook fysiek welke raden jullie me aan?.

Banjo schreef:

Ik vraag me af of er een verschil tussen die 2 zit?! Vaak heb je bij Limited Run Games wel (duurdere) collector edities van bepaalde games, maar dat haal ik er hier zo gauw niet uit. Overigens is die bij Limited Run Games volgens mij inmiddels uitverkocht. 1 voordeel voor jou....dat maakt de keuze alweer een stuk makkelijker.