Grand Theft Auto: Liberty City Stories (2005)

Alternatieve titel: GTA: Liberty City Stories

PlayStation Portable / PlayStation 2 / PlayStation 3 / Apple iOS / Android
single player / multi player (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Rockstar
Uitgegeven door Rockstar

Toni Cipriani was ooit een veelbelovend lid van de criminele Leone familie, maar hij moest onderduiken nadat hij een van de kopstukken had omgelegd. Nu is hij terug en wordt het tijd om de orde op zaken te stellen. De straten van Liberty City zijn één grote chaos. Bendes Maffiosi staan elkaar naar het leven, terwijl de stad ten onder gaat aan een vloedgolf van politieke corruptie, georganiseerde misdaad, drugshandel en vakbondstakingen. Niemand is te vertrouwen en Toni moet proberen orde te scheppen in de chaotische onderwereld. Hij wordt in zijn pogingen om de stad onder heerschappij van de Leones te brengen, gedwarsboomd door gestoorde huurmoordenaars, gewetenloze zakenlieden, cynische politici en zelfs zijn eigen moeder. Toni moet vechten om te overleven in dit avontuur dat Liberty City zal laten schudden op zijn grondvesten. Hij moet alles doen wat nodig is om zijn plaats in de heerschappij van de Leone familie veilig te stellen, in een stad die op de rand van de afgrond balanceert.

avatar van gamer for life
leuke game , maar kan totaal niet tippen aan gta san andreas , vice city en gta3 . maar toch vondt ik deze game redelijk vermakkelijk . maar veel nieuw was er niet , men zou verwachten na san andreas meer dingen in de game te stoppen om te doen , maar dat deden ze spijtig genoeg niet . verhaal was ook niet echt om wow op te zeggen , maar uiteindelijk vondt ik deze game toch wel redelijk goed , geen topper en een van de mindere in de serie , maar toch .

avatar van .C.J.
paulisdik schreef:
Het enigste wat ik erg beroerd in het spel vind is die rot muziek!!!!
inderdaad..

avatar van .C.J.
toch best grappig spel..

avatar van cihanx70
had meer verwacht maarja leuk voor een keer heeft weinig cheats

Dit is de eerste game die ik haalde toen ik ook tegelijk mijn PSP ging kopen. Deze game mist in mijn ogen vernieuwing, maar qua graphics en gameplay is dit een van de betere spellen op de PSP. Ik had graag gezien dat er nieuwe dingen in GTA Liberty City Stories werden gestopt, maar helaas hebben ze dat niet gedaan. Toch heb ik hier mij een langere tijd mee vermaakt.

avatar van kiekena
slecht deel van de serie. ik had binnen een week alweer de verhaallijn uitgespeeld. tony is ook zo'n saai personage. waarom heeft rockstar niet een ander personage gebruikt, Lance vance bijvoorbeeld. ik vind de missies ook veel te kort en het is jammer dat je niet in een helicopter kan of in het vliegtuig.
het is ook stom dat je gelijk verdrinkt als je in het water valt.

1,5
Niks vergelijken bij Vice City voor PSP.

Dr. Salvador
kiekena schreef:
het is ook stom dat je gelijk verdrinkt als je in het water valt.

Vind ik ook ja.

Na SA de minste in de serie.

Dr. Salvador
paulisdik schreef:
Het enigste wat ik erg beroerd in het spel vind is die rot muziek!!!!

Laat dat nou een van de weinige pluspunten zijn, vooral juist ( eigenlijk alleen maar ) de Opera zender draaide ik alleen af.

GTA 3 is oud, dit spel is veel beter..

avatar van JustMike
oud is niet altijd fout. GTA 3 is erg goed hoor, en dit spel nog niet gespeeld

Leuke game, maar had nog veel leuker kunnen zijn...

Het concept dat je enorm veel vrijheid hebt als maffialid en even alles kan doen wat je wil blijft leuk, daardoor is dit nog altijd een zeer vermakelijk spel. Je kruipt in de huid van een autoverkoper, neemt een kijkje op het vliegveld of je neemt deel aan een autorace. Ondanks deze acties, vind ik toch dat het nog veel uitgebreider kon.

Door de drie verschillende eilanden kun je tijdens het spelen behoorlijk lang nieuwe dingen ontdekken. Ook de 'hidden packages' vind ik een pluspunt. Drie eilanden betekent ook veel gebouwen, en hier gaat het spel de mist in: er zijn amper gebouwen waar je binnenkunt. Bovendien zien veel gebouwen er erg belabberd uit. Het hoofdpersonage (Toni Cipriani) moest veel persoonlijker gemaakt worden (verder dan 'een nieuwe outfit voor Toni' gaat het niet).

Waar ik me vooral aan ergerde was het autoverkeer. Enorm veel technische fouten, andere auto's rijden te traag en wisselen constant van rijstrook. Verder vind ik de radiozenders te beperkt en de missies zijn te vaak van dezelfde stijl. Toch is het wel comfortabel rijden met de vele verschillende auto's, maar door de vele foutjes (soms grote, soms details) is het onmogelijk om dit een uitstekend spel te noemen.

avatar van wolff
matige game, je kunt als in gta 3 niet bukken (ja het is een soort verleden van gta 3) maar ik snap niet waarom ze die belangrijk feature weg hebben gehaalt. Ook je karakter vind ik niet boeiend.

avatar van creepy_one
.C.J. schreef:
inderdaad..

niet elke die van "head radio zijn wel leuk

avatar van creepy_one
maar die graphics van die tijd had ik toch wel meer kunnen verwachten

Goede game ! maar overschat vergeleken met San Andreas..San Andreas is in mijn ogen de beste GTA game mede door het uitgebreide beeldgeving van de Gang Cultuur, de verhalen in dit game zien we al in amerikaanse maffia films waar de italianen helemaal geromantisseerd worden en ik denk ook dat mensen San Andreas minder vinden omdat in San Andreas Afro Amerikanen het meest in voor komen.

kingsnake77
Erg slechte game. Na het hebben gespeeld van de andere GTA's, valt deze erg tegen. De missies zijn te kort, nergens word je in het verhaal meegetrokken en het besturen van de auto's gaat wel erg slecht.

Ik vind het erg rot dat je niet kan bukken en zwemmen. Deze game komt uit na GTA San Andreas maar mist alle nieuwe features.

avatar van Evil Eye
Voor de PSP vond ik dit toch een aardige game, het was vrij gaaf om op reis even alsnog te kunnen GTAen op dat kleine dingetje. Uiteraard is het geen San Andreas, het is dan ook geen volwaardige console game. Lekker spelletje voor af en toe tussendoor, wel overtroffen door Vice City Stories.

avatar van Confusie
Platforms toegevoegd. Zelf namelijk erg vermaakt hiermee op de eipet waar hij recentelijk onder andere voor is uitgekomen.

Had deze nog nooit echt gespeeld, dus een erg leuke en frisse manier om het Liberty City van weleer weer eens te bezoeken.

Verder vrijwel alle GTA's gespeeld en wat mij opvalt is dat deze nog best een aantal leuke inventieve missies tevoorschijn weet te toveren.

Geinige rol bovendien voor Salvatore Leone, en daarnaast ben ik best te spreken over de soundtrack.

Net als bij GTA 3 veelal onbekende nummers die Rockstar speciaal voor de game liet maken maar zitten toch een paar hele leuke tussen.

Ja leuk, heerlijke nostalgie. Wilde al tijden GTA 3 weer eens herspelen maar aangezien ik die destijds al een keer of tien heb doorlopen ken ik die nog steeds wel redelijk van voor naar achter.

Dit is dus een hele leuke manier om mij toch weer eens in die bepaalde wereld onder te dompelen met toch een verfrissend tintje.

Nu maar hopen dat ze Vice City Stories ook gaan uitbrengen, dan is het cirkeltje helemaal rond.

avatar van wolff
Herspeeld, speelde het vroeger bij een vriend waardoor ik het niet helemaal had gezien en snapte.

Hoofdpersonage mocht wel wat meer muziek in, en de missies wat complexer (dit deed VCS wat beter). Wel vond ik personages zoals Donald Love, Vincenzo, Ma en Joseph erg grappig. Kwam veel zwarte humor bij kijken wat ik erg leuk vond (kannibalisme, overdreven gore pooier, je moeder die huurmoordernaars achter je aan stuurt etc.) hier kon ik erg van genieten. Deze game vond ik daarom leuker qua personages dan VCS . De verouderde besturing is wat frustrerend en het heeft niet echt veel replay value maarja deze game was op maat gesteld voor een PSP, waar het freeroamen en schieten vast meerzeggend is.

Nu na jaren eindelijk VCS en LCS van begin tot eind ervaren en gezien wat ik gemist heb met een xbox 360 controller en PS2 emulator

avatar van Duke Nukem
Dit spel is toch een verbetering ten opzichte van GTA III door het toevoegen van motoren, enkele grafische verbeteringen, betere controls voor het schieten en vuistgevechten, en door net als in GTA San Andreas een derde persoonscamera te gebruiken om rond te kijken. Je kunt nu ook klimmen, maar zwemmen is nog steeds niet mogelijk. Een leuke toevoeging dus, dat zeker een plaatsje verdient in de verzameling van elke GTA-fan. Toch is dit spel nog steeds minderwaardig aan GTA Vice City en GTA San Andreas.