Stray Blade (2023)

PC / PlayStation 5 / Xbox Series X/S
Action / RPG

Ontwikkeld door Point Blank
Uitgegeven door 505

Bewijs jezelf in deze actie-RPG en krijg heftige gevechtstechnieken onder de knie terwijl je oude ruïnes van een mysterieuze beschaving verkent. In legenden wordt gesproken over Acrea, de Verloren Vallei. Op deze woeste en overgroeide plek heersen onmiskenbare krachten. Je hebt dit vergeten land gevonden, maar bent gestorven. De tijd verstrijkt en je wordt op miraculeuze wijze weer tot leven gebracht. De prijs die je moet betalen is dat je aan dit land gebonden bent.

avatar van JacoBaco
Deze game scoort erg matig, maar ik heb mij er prima mee vermaakt. Het is een (Indie) Soulslike die je op very easy kunt spelen. Beetje vreemd is dat, want in de kern is een souls/soulslike game erg uitdagend. Kritiek op de game is het level design en de combat. Het level design wordt op een gegeven moment wel wat onoverzichtelijk ja. De combat is idd erg simpel en je moet het doen met verschillende melee wapens. Afstandswapens zijn er zo goed als niet. De tegenstanders kunnen op een hogere moeilijkheid wel wat frustrerend zijn en dan merk je wel dat de combat niet zo goed is uitgewerkt. Maar zoals ik zei, op very easy zal er weinig uitdaging zijn, en dat hoeft niet ten kosten te gaan van de fun. Visueel voelt het als een Playstation 3 game en het beweegt lekker soepel allemaal. Gelukkig, want ik kan altijd slecht tegen dat houterige