Grindstone (2019)

Apple iOS / Macintosh / Nintendo Switch / PC
Puzzle

Ontwikkeld door Capybara
Uitgegeven door Capybara en iam8bit

Sla engerds in elkaar om hoge combos te krijgen en waardevolle Grindstones te bemachtigen. Ontwikkel nieuwe middelen om alle kwaden te overwinnen, obstakels te trotseren of de bazen uit te schakelen. Doe dit en je zal de Grindstone berg overheersen!

Aangename game, deze, ideaal voor tussendoor. Een soort candy-crush maar voor de echte gamer, of zo. Hoewel het geen match-3 game principe is lijkt het er wel een beetje op, is echter veel taktischer uitgewerkt.
Ik heb me er vandaag een uur mee geamuseerd en denk dat ik 'm nog wel vaker eens ga opstarten.

Leek me inderdaad ook al leuk. Staat al een tijdje op mijn wishlist. Denk echter niet dat het een aankoop voor deze week wordt. Heb al twee mogelijke kandidaten. Eens ooit voorbij zien komen op youtube lijst met puzzel games voor de Switch waar ze redelijk lovend voor het spel waren en het trok me ook wel meteen.

Vandaag dus ook aangeschaft en uitgeprobeerd en inderdaad. Gewoon een heerlijk luchtig spel waar dat je de basisprincipes netjes aangeleerd krijgt maar waar het duidelijk is dat er verder in het spel toch best wel wat uitdaging in zal zitten.

Het koddige sfeertje is meteen een voltreffer, en zelfs op het begin al zo lang mogelijke kettingen maken om te vernietigen is al meteen leuk. Echt zoiets van simpel concept, maar prima uitgewerkt en met een leuke presentatie op de koop toe.

Tot nog toe geen spijt van.

Overigens helemaal geen spijt van nu, een paar dagen verder. Wat een hartstikke leuk spel, zowel qua concept als qua vormgeving en presentatie. Iedere paar levels krijg je weer eens iets nieuws gepresenteerd, de moeilijkheidsgraad loopt netjes op, zodat je toch regelmatig even moet nadenken over de routes die je moet nemen, en qua presentatie (de tavern en ander karakters) is het oprecht leuk.

Toch wel een van de leukere puzzelgames sinds Puzzelquest en Might and Magic Clash of Heroes.

Net even een update uitgevoerd, daarna een potje gespeeld om rap te merken dat ik plots slechts aan level 19 zit. En dat terwijl ik voor de update rond level 50 mijn opwachting aan het doen was. Da's wel even een domper op de vreugde. Een uur of 3 spelvooruitgang naar de vaantjes. Geen drama bij dit soort van spel, maar toch enorm slordig.

Grovonion schreef:

Vreemd, en erg vervelend. Heb ook een update gehad, maar nergens last van gehad. Nu moet ik echter wel vermelden dat ik pas rond 16-17 zat op dat moment.