menu

Mario Party Superstars (2021)

mijn stem
3,61 (19)
19 stemmen

Nintendo Switch
Party / Board
single player / multi player / online

Ontwikkeld door Nintendo
Uitgegeven door Nintendo

Mario Party is terug met vijf klassieke borden uit de Mario Party-games voor de Nintendo 64. Op het bord Peach' verjaardagstaart uit het oorspronkelijke Mario Party wordt de strijd om de meeste sterren (en het saboteren van je tegenstanders) een plakkerige boel. Houd op het bord Ruimtestation de timer in de gaten om niet door Bowsers muntenstraal te worden geraakt en munten te verliezen. In Mario Party kan het tij snel keren, dus feestgangers kunnen maar beter op hun hoede blijven. Deze en alle andere spelstanden kunnen ook online worden gespeeld.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=lTiFERyYlPY

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Manny Calavera
3,5
legian schreef:
(quote)


Het is alsof je zegt: Hey Nintento luister, wat jullie doen is echt schandalig en ik ga overal rondvertellen hoe schandalig ik het vind, maar hier heb je wel mijn geld ervoor. Waarom dan vertellen dat het schandalig is?


Ik vind je toon wat storend hier, maar goed.

Je punt is wel gemaakt. De kwaliteit van deze komende game staat los van hun handelswijze. Was ook al met Mario 3D All-Stars vorig jaar. Lui pakketje, maar wel een mooi pakketje als je de inhoud wel kunt waarderen. Ik wilde Sunshine opnieuw spelen en mijn 1e keer Galaxy spelen. Dat is dan veel belangrijker dan dat Nintendo meer uit dat pakket had kunnen halen.

avatar van legian
Manny Calavera schreef:
(quote)


Ik vind je toon wat storend hier, maar goed.

Excuus, het is niet mijn bedoeling om hier negativiteit te verspreiden of mensen aan te vallen.

Het is meer dat ik het fascinerend vind hoe jullie het voor jezelf 'goedpraten' om het spel te kopen. Ondanks de klachten. Dat ik dat hypocriet vind valt hier volgens mij niet geheel goed. Wat vervolgens een vrij nutteloze reeks van berichten oplevert.

Ga hier vooral plezier mee hebben, dat is het doel ervan tenslotte. Dat de uitgave beter had gekund zijn we het verder wel over eens.

avatar van Princess Piranha
4,0
Haha oh ik zou mijzelf best als hypocriet omschrijven als het om Nintendo gaat hoor.

Super Mario Party kan ik een hele rant over houden wat er tegenvalt. Maar uiteindelijk geef ik het alsnog 3 sterren hier als score, omdat ik er wel veel lol aan heb gehad (in de korte tijd dat ik het heb gespeeld).

Voor dit volgende deel is het zoals hierboven al wordt uitgelegd, iedereen voelt dat er gewoon nog nét wat meer bij had gemogen. Het is immers een ode en viering van oude borden en toffe mini-games. Dan wil je gewoon er helemaal voor gaan, nu voelt dat niet als bereikt. Zeker als je nog de huivering meerekent dat we lichtelijk zenuwachtig zijn voor een herhaling zoals bij Super Mario Party. Maar van wat we al wel zien, daar zijn we enthousiast over! En als ik alle lijstjes kijk wat er in dit deel zit en de gameplay van Treehouse Live, dan lijkt het toch echt wel goed te komen nu.

avatar van Fonzzz002
4,0
Fonzzz002 (crew)
Mij maken die 5 borden ipv 8 nou ook weer niet zoveel uit . Verre van een dealbreaker iig. Ik denk ook niet dat stoppen met deze games aanschaffen ervoor zou zorgen dat er opeens een vervolg verschijnt die nog harder zijn best doet. Het zou fijn zijn als dat gebeurd, daar niet van, maar de kans is groter dat ze dan helemaal stoppen met deze reeks bij gebrek aan belangstelling of nog minder tijd en geld erin steken. In mijn ervaring spraken recensies juist meer dan verkoopcijfers (zoals bij Resident Evil 6 of Assassin's Creed Syndicate, die wel goed verkochten maar menig verandering brachten in de vervolgen voor het kritiek dat zij kregen), al is dat verre van alle keren het geval.

avatar van Banjo
4,0
ik heb hier toch echt zin in mijn eerste Mario Party met een online multiplayer (hopelijk niet te veel Japanners die lui winnen altijd) en je kan sterren winnen en verzamelen dat zal wel een verslavende werking hebben.

avatar van Manny Calavera
3,5
Same, hoop 'm vrijdag binnen te krijgen.

4,0
Me three.

Had zaterdag al afgesproken met een vriend om samen te spelen. Helaas ben ik verhinderd geraakt maar dankzij de online feature kunnen we die avond toch een potje spelen.

avatar van Manny Calavera
3,5
Mario Party Superstars: The Final Preview - YouTube

Ik krijg er toch wel erg veel zin in. In mijn voordeel spreekt dat ik bijna alle Mario Party games niet heb gespeeld, dus praktisch alles is nieuw voor me.

Wat ik me wel afvraag is of je dit ook kunt spelen met Gamecube controllers. Ik wil dit graag eens met 3 vrienden spelen, maar heb uiteraard geen 4 pro controllers of 4 joycons.

avatar van Banjo
4,0
Mario Party Superstars Review - Schot net naast de roos - nl.ign.com
Een 8

Mario Party Superstars Review – Hét bordspel van het jaar? - XGN.nl
Een 8.5


Tja waar wij het ook al over hadden "wat te weinig speelborden en hopen op meer DLC"...
Maar wel met dik 100 mini games nou het word gewoon weer fun time op de bank of gelijk via het internet.

avatar van Manny Calavera
3,5
Mario Party Superstars bewijst dat oude liefde niet roest | Review | Gamer.nl

7,5/10

De conclusie is vooral dat deze versie een hoop onzinnige tijdverspilling eruit laat en de focus op het bord en de minigames legt. En dat bevalt me wel, want ook al is Mario Party Superstars echt wel leuk, het duurt vaak allemaal wel lang terwijl we dit spelen voor de minigames.

Mario Party Superstars Review - YouTube

En een 8/10.

avatar van -marco-
3,5
Als je deze speelt realiseer je hoe “slecht” Super Mario Party was.

Leukere borden, simplistisch (geen gimmicks) en snelheid komt de game ten goede!!

avatar van Manny Calavera
3,5
-marco- schreef:
Als je deze speelt realiseer je hoe “slecht” Super Mario Party was.

Leukere borden, simplistisch (geen gimmicks) en snelheid komt de game ten goede!!


Gelukkig zet je het tussen haakjes, want SMP was toch gewoon een toffe game? Niet perfect en inderdaad wel te langdradig per potje. Ik zou dan eerder stellen dat ''als je deze speelt realiseer je hoe fijn old school Mario Party was''.

avatar van Fonzzz002
4,0
Fonzzz002 (crew)
Er waren indd gimmick in Super Mario Party die minder goed werkte dan andere delen. Bv het dobbelsteen systeem maakte je nogal beperkt in het aantal vakjes dat je kon lopen, of het allies systeem kon spelers oneerlijk veel hulp geven. Geinig als experiment en de game was leuk om te doen, maar het hoefde niet terug te komen.

Ik heb gisteren een paar potjes en online modes gedaan. Eerste indruk is positief! Alles ziet er verfijnd, kleurrijk en prettig uit. Bestuurt goed en het tempo word er hard ingehouden, waardoor je zelfs in 1 player mode redelijk veel te doen krijgt in een korte tijd. Wel stoor ik me aan hoe belachelijk veel geld je krijgt. Minigames geven je soms 2x meer dan je eigenlijk hoort te krijgen, er zijn redelijk wat "lucky spaces" toegevoegd die je extra geld geven, 'straffen' zoals Chance time / Bowser spaces / Battle minigames zijn opmerkelijk milder en Golden Pipes zijn makkelijk om aan te komen. Het was gewoon een betere strategie om steeds Golden Pipes te kopen en langs de Boo gaan om sterren te jatten dan om daadwerkelijk naar de ster te lopen. In de oude Mario Party was het echt een big deal om een lamp te kunnen kopen (die je naar de ster bracht), of een ster te kunnen jatten (wat 50 muntjes kost), maar hier hadden alle 4 spelers rond de 10 beurten boven de 100 muntjes. Jammer dat ze de oldskool moeilijkheid niet hebben teruggebracht. Maar het is ook niet zo belachelijk vergevend als de andere recente delen. Degene die het beste presteert in minigames en de juiste keuzes op het bord maakt heeft gemiddeld nog steeds de grootste kans om te winnen, ipv dat geluk 90% in beslag neemt.

Van wat ik aan Online mode heb gezien werkt soepel. Geen last gehad van lag of andere gekkigheid. De verschillende online modes zagen er ook aardig uitgebreid uit. Vind Survival mode vooral een leuke nieuwe toevoeging, waarbij je een reeks aan minigames tegen andere spelers moet winnen voor een high score. Verlies je 1x, dan stopt de teller. Het is heel makkelijk om te verliezen, waardoor de zenuwen hoog zijn wanneer je op het punt staat de high score te verbeteren. Ben benieuwd hoe deze game op lang termijn gaat uitpakken.

avatar van -marco-
3,5
Manny Calavera schreef:
(quote)


Gelukkig zet je het tussen haakjes, want SMP was toch gewoon een toffe game? Niet perfect en inderdaad wel te langdradig per potje. Ik zou dan eerder stellen dat ''als je deze speelt realiseer je hoe fijn old school Mario Party was''.


Vond geen van de borden echt leuk in Super Mario Party echt leuk. Het is dat ik er lol aan heb beleeft met mijn dochter. Maar vond hem niet best hoor.

avatar van nintendo
Ik hoop dat je deze mario party online kunt met andere 3 over de hele wereld op een bord, en niet alleen mini games online met vrienden (zoals die uit 2018) dat zou een verbetering zijn!

avatar van Banjo
4,0
Hey dit is een mooie manier om trailers te bekijken!

Maar ik ben behoorlijk gevoelig voor dit soort spellen ik voel al heel snel de warmte van dit feest.
Ik vind het echt leuk om ongecompliceerd op een digitaal spel bord te spelen in die typische Nintendo stijl. Misschien dat het kritische nog komt maar tot nu vind ik het heel leuk in m'n eentje, of met z'n 4en op de bank of online.

All Seeing Fish
Hoop al jaren om een best of Mario Party en nu eindelijk is deze uitgekomen, omdat ik zelf niet bekend ben met de N64 delen zelf had ik meer de Gamecube versies in gedachten.

Deze best of remake is op een paar minigames na een totaal nieuwe game voor mij en totaal in de klassieke speelstijl, en wat kijk ik daar naar uit na de laatse drie delen eindelijk

avatar van Fonzzz002
4,0
Fonzzz002 (crew)
nintendo schreef:
Ik hoop dat je deze mario party online kunt met andere 3 over de hele wereld op een bord, en niet alleen mini games online met vrienden (zoals die uit 2018) dat zou een verbetering zijn!


Dat kun je zeker. De kans is wel groot dat je lag gaat krijgen en tegenstanders hebt die regelmatig 10-20 tellen nodig hebben voor ze iets doen.

avatar van Banjo
4,0
Fonzzz002 schreef:
De kans is wel groot dat je lag gaat krijgen en tegenstanders hebt die regelmatig 10-20 tellen nodig hebben voor ze iets doen.


Hmm nee daar heb ik maar heel zelden last van het is meer dat de tegenstander staat te slapen, maar dan nog werkt het allemaal zeer soepel en vind ik het ook wel verslavend om regelmatig even een potje online te spelen. Hopelijk komen ze rond de feestdagen nog met gratis extra borden en spelfiguren erbij... de kers op de party taart!.

avatar van Banjo
4,0
Hey Fonzzz002 voeg mij anders even toe misschien kunnen we even een paar potjes spelen.

SW-4567-5300-79067

avatar van Fonzzz002
4,0
Fonzzz002 (crew)
Een leuke compilatie van N64 borden en voorgaande minigames. Een goede Mario Party game is een perfecte mix van vaardigheden, strategie, gokken, geluk, pech, samenwerken en elkaar dwarsbomen. Dit deel heeft hier voldoende van om voor allerlei leuke potjes en lachbuien te zorgen. Buiten online te hebben gedaan heb ik ook meerdere streams en let’s play’s bekeken en kwam ik niet meer bij van het lachen, op bepaalde punten.

Ze hebben 5 oude borden teruggebracht en deze een moderne draai gegeven. Grafisch zijn ze kleurrijk en prettig om naar te kijken en er zijn nieuwe versies van de oude deuntjes, maar wie graag de nostalgische muziek hoort kan deze ook aanzetten. Ik vind het vooral fijn hoe ze nu allerlei manieren bedachten om het spel soepeler te laten verlopen. Personages rennen over het veld, tekst kun je doorheen vliegen, je kunt nu direct een minigame oefenen voordat je begint en minigames van de CPU wordt geheel overgeslagen. Zelfs de lamp, het beste item van de oude games, heeft de fijne upgrade gehad naar een gouden pijp die je in 1x naar de ster brengt zonder een vervelende cutscene. Allerlei slice of life verbeteringen.

Online mode werkt meestal soepel. Soms last van lag en soms tegenstanders die nogal hun tijd nemen, maar het merendeel had ik het gewoon naar mijn zin. Het enige gemis, waar de game verder weinig aan kan doen, is dat ik zelden mensen vind die 20+ rondes met classic bonus stars willen doen. Het is mij meerdere keren gebeurd dat ik één tegenstander en 2 CPU’s had. En dan maar hopen dat die tegenstander niet halverwege ragequit .

Mij had het gaaf geleken als ze 100% oldskool werden door ook de oude moeilijkheid mee te nemen. Dit hebben ze echter niet gedaan: levels zitten vol met lucky spaces die je extra geld of items geven, straffen zijn milder, bonussen zijn groter en items zijn goedkoper. Er waren momenten dat het haast nuttiger was om steeds naar de Boo te gaan om sterren te jatten, of naar de item store om Golden Pipes te kopen, dan daadwerkelijk naar de ster te lopen. Daarentegen, dit hangt van het bord af. In het ruimte level of het spooklevel was dit een prima techniek, maar bij het taart level of Yoshi’s eiland kon je hier niets mee doen. Daarom was het leuk om regelmatig borden af te wisselen, zodat daarmee de techniek ook wisselde.

Het merendeel van de minigames zijn leuk gekozen. Free for all heeft een toffe selectie aan klassiekers (face lift, hot rope jump, bumber balloon cars, shell shocked, crazy cutters, chip shot challenge, booksquirm) en 2 V 2 zit erg leuk in elkaar (handcar havoc, cake factory, speed hockey, ice hockey, volleyball, shell soccer). De coin minigames vond ik minder (nooit echt van gehouden) en de 1 V 3 selectie is gewoon bagger. Touwtrekken? Die stomme piranha water geven door op een wolk te button mashen? Rollen in die ton? Zoek “worst mario party minigames of alltime” op en er is een redelijke kans dat deze minigames verschijnen. Daar waren veel betere opties voor. Lulligste is dat ik regelmatig 1 V 3 games heb, maar zelden 2 v 2.

Momenteel is er niet veel dat je aanmoedigt om regelmatig terug te komen. Geen verborgen borden, unlockable characters of single player modes. Maar puur met het plezier van spelen heb ik redelijk wat uur eruit gehaald. Indien er DLC komt voor een prima prijs dan zeg ik daar zeker geen nee tegen.

3,5*

avatar van Princess Piranha
4,0
Fonzzz002 schreef:
Lulligste is dat ik regelmatig 1 V 3 games heb, maar zelden 2 v 2.

Hier hetzelfde! Ik dacht dat ik gewoon heel veel pech had, maar het is toch wel erg opvallend.

All Seeing Fish
Ik heb nu de eerste drie borden gedaan en ben tevreden met de game maar mijn voorkeur gaat toch uit naar de Gamecube delen misschien dat deze nog als dlc komen of misschien in een volgend deel

All Seeing Fish
All Seeing Fish schreef:
Ik heb nu de eerste drie borden gedaan en ben tevreden met de game de beste in jaren maar mijn voorkeur gaat toch uit naar de Gamecube delen misschien dat deze nog als dlc komen of misschien in een volgend deel

avatar van Banjo
4,0
Een kleine 50 uur gespeeld en ik vind deze Mario Party nog even leuk als toen in het begin, die online multiplayer die maakt het gewoon. Als ik niet kan slapen dan ga ik naar beneden en speel altijd deze game het is super geschikt voor slechte slapers!. Omdat dit spel je makkelijk afleid en de gameplay is vaak rustig graag nog wat gratis contend er bij Nintendo! dan komt er nog een halve ster bij..

avatar van Banjo
4,0
Mario Party Superstars krijgt mogelijk dlc | Power Unlimited - pu.nl


Dit zou best eens kunnen want donderdag is het Mario dag dan komt het een of andere..

avatar van Manny Calavera
3,5
Zo, laat ik half maart ook maar eens mijn eerste cijfer van dit jaar uitdelen. Mario Party Superstars dus. Ik vermaak me er prima mee, maar ik vind dit wel een beetje ordinaire geldklopperij omdat in 2018 nog Super Mario Party verscheen en die liep niet over van content. Dan was het netjes geweest als daar goedkope DLC voor zou komen, maar Nintendo koos om eind vorig jaar Superstars uit te brengen, een collectie van ruim 20 jaar Mario Party samengevoegd en opgepoetst. En ja, dat is leuk voor zowel de oude garde die alles heeft gespeeld als voor nieuwkomers of voor mensen daar tussenin zoals mij, want ik heb de meeste delen geskipt door de jaren heen.

Vergeleken met SMP is het hier allemaal wat sneller, met minder vertragingen en onnodige dingen om naar te kijken, al moet ik zeggen dat een potje met 15 beurten nog zo 60-70 minuten kost, vrij lang. Maar het speelt wel lekkerder weg. De mini-games spelen blijft natuurlijk het leukste en de grootste verbetering vergeleken met de vorige game is dat je nu niet meer hoeft rond te zwaaien met je joycons, maar dat gewoon ouderwets spelen weer de hoofdmoot is. Ook werkt mijn pro-controller gelukkig ook, dat vind ik een groot verschil. Wel jammer dat bv de Gamecube controllers weer niet werken, voor als je dit met een groep thuis wil spelen.

Ik heb dit diverse malen met een groep vrienden gespeeld, maar ook online en beiden werkt prima en levert gewoon veel fun op. Niet elke mini-game is leuk maar om een groot aantal valt wel echt te lachen en daagt je ook best uit. De levels zijn gevarieerd en kleurrijk en verder is het allemaal niet zo anders als de andere delen. Dat is positief, maar ook negatief want het voelt allemaal wel een beetje lui aan. Buiten dat is dit gewoon een solide voldoende. Prima spel om zo nu en dan eens op te starten.

3,5*

avatar van Dudady
4,5
Ik heb er zo'n 80+ uren opzitten en ik heb echt dikke fun met deze game. Dit is mijn eerste Mario party, dus ik kan geen vergelijkingen maken met de eerdere versies. Ik denk dat ik mede daarom er veel plezier uithaal omdat het concept nieuw is voor mij. Als ik Mario Party Superstars speel, is dit met mijn vriendin of met familie en het is elke keer weer echt lachen en geen enkel potje is hetzelfde terwijl de competitie wel echt aanwezig is. Vooral de minigames zijn echt hilarisch en doen mij enigszins wel denken aan Squid Game. Af en toe speel ik het ook weleens alleen of online, maar het samenzijn en de gezelligheid om het spel heen zorgen juist voor de fijne herinneringen die ik heb aan deze game.

2,5
geplaatst:
Echt beduidend slechter dan Super Mario Party uit 2018.

avatar van Manny Calavera
3,5
geplaatst:
MDRAIJER schreef:
Echt beduidend slechter dan Super Mario Party uit 2018.


Waarom?

2,5
geplaatst:
Manny Calavera schreef:
(quote)


Waarom?


De maps waar je op kan spelen zijn minder leuk. Het feit dat je geen Allies meer hebt is jammer. Het gebruik van je eigen dobbelsteen per karakter bestaat niet meer. En de games zoals raften en dat ritmische is veel leuker dan wat je bij deze game kan doen.

Toegegeven: Een stukje nostalgie zal ook meespelen.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:46 uur

geplaatst: vandaag om 21:46 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.