Planet of Lana (2023)

PC / Xbox One / Xbox Series X/S / Nintendo Switch / PlayStation 4 / PlayStation 5
Puzzle / Adventure

Ontwikkeld door Wishfully
Uitgegeven door Thunderful

Een jong meisje en haar trouwe metgezel beginnen aan een reddingsmissie door een kleurrijke wereld vol koude machines en onbekende wezens. Planet of Lana is een filmisch puzzelavontuur omlijst door een epische sci-fi-saga die zich uitstrekt over eeuwen en sterrenstelsels.

avatar van John Milton
Erg enthousiast van deze trailer. Sucker for handpainted games...

En mijn eerste toevoeging is een feit, woohoo!

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Vind dit er ook heel tof uitzien, jammer genoeg nog niet voor PS4/5 of Switch aangekondigd (mijn current weapons of choice)

avatar van mrdig
Ja prachtig dit! Deze gaat gespeeld worden hier

avatar van legian
Inderdaad een mooie stijl dit, ben benieuwd naar wat gameplay hiervan.

All Seeing Fish
centurion81 schreef:

Zeker hier haal ik de Xbox voor van zolder.

avatar van legian
En de trend zet zich door, ook deze is uitgesteld naar spring 2023.
Planet of Lana confirmed for Xbox Game Pass, delayed to 2023 - trueachievements.com

avatar van mrdig
1e reviews druppelen binnen en het lijkt er sterk op deze game haar verwachtingen helemaal waar maakt. Zin in!

avatar van legian
Veel hoge cijfers wat ik zo zie, binnenkort maar eens een poging wagen.

avatar van mrdig
Iets van 6 chapters gespeeld en ja dit is een beauty, ik zie het als een mix van another world, flashback, prince of persia, heart of darkness etc. Speelt goed, ziet er prachtig uit, soundtrack ook subliem. Puzzels zijn wel wat simpel tot dusver maar dat mag de pret niet drukken.

In totaal zijn er 13 chapters begreep ik dus nog eventjes te gaan. In totaal ben je er 4 a 5 uur mee bezig. Voor een dergelijke game ideaal wat mij betreft.

avatar van legian
Ik ben er 5 uur mee bezig geweest volgens True achievements. Best een vermakelijk puzzelspelletje, maar echt bijzonder wordt het nergens. Verhaal is simpel en mooi gedaan maar weet geen indruk achter te laten. De puzzels zijn vermakelijk maar missen toch wat uitdaging, je vliegt er erg snel doorheen. Het zijn vooral de schilderij achtige vergezichten die af en toe langskomen die een indruk weten achter te laten. En de soundtrack doet me soms aan de avontuurlijke John Williams denken wat ook wel fijn is.

Prima spel verder en een perfect tussendoortje. Maar de hoge cijfers en sterke reviews kan ik niet echt begrijpen.

legian schreef:
Maar de hoge cijfers en sterke reviews kan ik niet echt begrijpen.

Nou ik wel! Ik vind het een beauty van een game, sfeervol, mooie soundtrack en het heeft iets magisch zoals games als Another World, Heart of Darkness en recentere titels als Limbo & Inside dat ook hebben. Nu heb ik ook simpelweg een zwak voor dat soort 2d puzzle/actie platformers.

Naar het einde toe ook ineens wat andere type levels met wat meer actie/achtervolgingen/snelheid, erg mooi gedaan. Was ook wel nodig die afwisseling want de puzzels werden op den duur wel wat mwao/eentonig.

Simpelweg van genoten en ik geef het een dikke 8 dus 4.5*

avatar van Banjo
All Seeing Fish schreef:

Zeker hier haal ik de Xbox voor van zolder.

Misschien wel... maar we zullen het nooit zeker weten want je bent geen lid meer

Voor de juiste prijs haal ik dit spel wel binnen voor op m'n Switch maar ik twijfel nog wel een beetje. Misschien is het net wat te saai als ik de filmpjes zo zie.. Maar ik ben wel fan van Limbo, Inside en Gris bijvoorbeeld.

Je word ook wel doodgegooid met dit soort games tegenwoordig. Ik vermoed dat ik deze ook in mijn backlog heb staan. Maar om eerlijk te zijn hebben:

Little Orpheus en One Last Breath net wat voorrang in dit genre.

avatar van Banjo
Sinner schreef:
Je word ook wel doodgegooid met dit soort games tegenwoordig.

Ja misschien is dat het ook wel.. hopelijk is het dat ik Pepper Grinder (2024) - GamesMeter.nl eerder haal. Maar deze laat ik ook niet los hoor..