Battlefield 2042 (2021)
PC / Xbox One / Xbox Series X/S / PlayStation 4 / PlayStation 5
multi player / online
Ontwikkeld door Digital Illusions
Uitgegeven door Electronic Arts
Battlefield 2042 is een first-person shooter waarin je terugkeert naar grootschalige oorlogsvoering. In een wereld uit de nabije toekomst die is getransformeerd door wanorde passen jij en je squad zich aan met een geavanceerd arsenaal om te winnen op dynamische en veranderende strijdvelden.

Battlefield 2042 drops single-player campaign in favour of evolving multiplayer narrative - VG247
Dat wordt skippen dus voor mij
Echt schandalig vind ik dat om SP te skippen. Deed COD een paar jaar terug ook, waren gamers ook pissig over.
Zelf vind ik PvP vreselijk dus dit is niks voor mij, maar af en toe een Call of Duty / Battlefield Single Player vermaak ik me prima mee. Black Ops Cold War single player ook dikke prima bijv.
Ze zouden dan ook gewoon stand alone single player versies moeten uitbrengen om de 1 a 2 jaar, en dan beter geprijst.
Veruit de meeste mensen spelen deze games toch voor de multiplayer lijkt me? SP voelt in dit soort games altijd toch meer aan als een verplicht nummertje vind ik.
Niet iedereen. Ik speel shooters voor een singleplayer ervaring. De rest boeit me vrij weinig. Snap er niks van dat mensen Cod online leuk vinden.
Ik speel van dit soort shooters ook altijd alleen de single player campaigns

Idem. Ik speel COD games ook enkel voor de singleplayer. Eigenlijk speel ik bijna alles wel in mijn eentje. Ik snap echter wel de lol van MP in shooters e.d, alleen verdoe ik daar mijn tijd niet mee omdat ik erg matig ben en ook niet zonodig de beste wil zijn.
Maar ik moet toegeven dat ik met bvb een For Honor en Star Wars Battlefront 2 toch wel eat lol heb beleefd. Zelfs op mijn middelmatig niveau.
Gamen is erg competitief geworden en als je competitief bent ingesteld, je houdt van Shooters, je bent er goed in en je vindt het gezellig om samen met vrienden een potje MP/Battle Royale te doen dan snap ik waarom bijvoorbeeld Warzone door 50 miljoen mensen gespeeld wordt. Nee sorry ik overdrijf, het zijn 100 miljoen spelers.
En als je echt goed bent dan kan je een Youtube kanaal beginnen en gaan streamen. Daar zijn al heel veel gamers stinkend rijk van geworden.
Ik snap overigens wel dat als je er slecht of matig in bent de lol er snel vanaf kan zijn. Mijn K/D is echt niet zo best. 0.90. En er zijn frustratie momentjes, maar de lol blijft domineren.
Maar nog steeds heb ik hem in pre-order voor ps5 staan en ben er zeer benieuwd naar.
Ik zag via recente gameplay video's zelfs maps uit bad company 2 en ja dat vind ik ook direct de beste uit de serie.
Wel blij mee dat er oudere maps in voorkomen. Met COD Vanguard zag ik dit ook al met oudere maps uit BLOPS1 en World at War.
Acitivision en EA weten wel wat hun betere delen zijn in de meest populairste online mp game series ooit.
Ja ik ben niet meer zo goed in online mp games helaas. Was er vroeger te goed in toen ik nog een jong broekie was die toen nog teveel tijd had voor games. Zelfs met controllers.
Tegenwoordig vind ik het met controller bijna niet meer te doen. Ja word misschien te oud, no idea.
Ben nu beter met muis. Maar helaas door cross-play krijg je dus autobots met controllers.
Ach ja, ik zie wel en zal mijn best doen met controller. Anders pak ik toetsenbord en muis erbij als Battlefield 2042 dit met ps5 zal ondersteunen.
Had vandaag nieuwe Battlefield al wat van gespeeld vanmorgen en vroeg in de middag.
Ja de recensies zijn niet lovend. Game krijgt er van langs, al vind ik hem nog wel te doen omdat er ook oude maps en zelfs World war II inzit in classic modus.
Ja persoonlijk zit ik meer met het feit dat de ps5 versie geen toetsenbord en muis support bevat.
Cross-play is een joke omdat je meer pc gamers hebt en ineens met controller "zonder auto bots" bezig bent online op een console. Zeer moeilijk dus, of eigenlijk niet te doen zelfs.
Ik krijg soms in een potje van 30 min. geen enkele kill via console/ps5. Ja de pc gamers hebben de overhand dankzij muis.
Deze game is puur voor pc gamers en dat is duidelijk te zien en voelen.
Ga echt niet nog eens de pc versie aanschaffen voor mouse support.
Qua pakket vind ik de nieuwe COD Vanguard toch beter, ook al zit je met die activision accounts.
Ja met Battlefield had ik gelukkig al EA account samengevoegd met playstation account en de creatie (nieuw account aanmaken) daarvan is wel iets gemakkelijk dan met activision.
Je kan crossplay met pc uitzetten. Dat haalt misschien al een deel van je frustratie weg.
Ja dat is correct en wist het inderdaad al.
Maar ik vind de maps van deze nieuwe Battlefield ook helemaal niks en daarnaast bevatten de classic modus maar een paar maps.
De maps van Battlefield 2042 zijn zo leeg en oninteressant.
Alleen de weersomstandigheden vind ik wel aardig goed gelukt.
Maar dit vind ik persoonlijk de meest teleurstellende game dit jaar.
Cod vanguard doet het veel beter. Tenminste op de ps5.
Wie speelt er nu de single player missie in een first person shooter?
Genoeg aan te merken maar ik vermaak me al dagen prima met deze game!
Wie speelt er nu de single player missie in een first person shooter?
Nou, ik bijvoorbeeld. Het ontbreken van een SP modus is voor mij reden genoeg de game volledig te skippen. Daarnaast word ik compleet weggeschoten in een MP game zoals deze (maar dat is een ander verhaal!)