Gran Turismo 7 (2022)
PlayStation 4 / PlayStation 5 / Playstation VR2
Racing
Ontwikkeld door Polyphony Digital
Uitgegeven door Sony
Gran Turismo 7 borduurt voort op 22 jaar ervaring met de beste spelonderdelen uit de hele reeks. Of je nu een competitieve racer bent, een verzamelaar, een tuner, een ontwerper van bestickering, een fotograaf of een arcadefan, als je een passie hebt voor auto's kom je aan je trekken met onderdelen die zijn geïnspireerd door het heden, het verleden en de toekomst van Gran Turismo. Van klassieke bolides en circuits tot de terugkeer van het legendarische speltype GT-simulatie. En als je gek bent van racen kun je oefenen en de strijd aangaan in de speltypen FIA Championships en Sport. Maar Gran Turismo 7 draait om meer dan racen alleen. Laat je van je creatiefste kant zien in het verbeterde tuning- en aanpassingsspeltype of verbeter je vaardigheden en racestrategieën in Rijschool.
Ik vond het al zo vreemd maar dan weten jullie het nu ook voordat je er net als ik zinloos uren in gaat steken.

Trouwens net een Viper Gr4 uit de tombola gevist..must be my Lucky Day of ze hebben de percentages wat bijgeschaafd sinds de update van gisteren

Laat maar jongens! Het schijnt een bug te zijn, waarbij de verkeerde banden worden gebruikt tijdens het rally racen. Wordt binnenkort gefixt.

Ik verbaasde me al dat het gat zó groot was. Heb nu licentie B tot en met IA, denk 70% goud of zo. Misschien nog eens die hard tijd in steken, maar nu even bezig met missies.
Zijn er al mensen die sport hebben geprobeerd? De regels zijn blijkbaar erg streng?
In GT7 kan je je auto tunen om zo sneller te worden maar ik heb daar dus de ballen verstand van. Hierdoor heb je een veel te groot verschil in snelheid en ik eindig steevast achteraan…
Qua straffen is het inderdaad wat strenger, je krijgt zo al 1,5 seconde aan je broek als je door een stuurfout tegen muur knalt.

Moet zeggen dat ik niet eens gelet heb op het type band. Game breaking dit.
Ook dat is een bug, je rijdt met de verkeerde banden. Wordt hopelijk ook snel gefixt.

Is vanochtend gefixt

...Ik ben gisteravond voor de lol gaan kijken of ik IA-3 ook met de verkeerde banden kon halen, is me op een tiende na niet gelukt

Heb IA3 wel gehaald, maar geen goud uiteraard in 1.06
Edit: ja lekker! Server onderhoud

Pfft, op Tweakers wordt weer flink gepiept over het alleen kunnen spelen met internet, de micro transacties en het feit dat het prijzengeld verlaagd is. Sommigen zijn zelfs ziedend en zouden het spel willen terug brengen als dat kon

Het enige valide argument zijn de microtransacties . Ik vind het raar dat het überhaupt in een spel zit. Maar het spel daagt je uit om met minder(e) auto's races te winnen. Vind de 'grind' juist een pluspunt. Bovendien is het een race spel, welke bezwaar kan je nou eigenlijk hebben om veel te racen. Als je niet wilt racen dan is daar de mogelijkheid om het af te kopen.
De MTX zijn aan de ene kant heel duur, staat totaal niet in verhouding tot wat je krijgt, maar aan de andere kant als je het heel goedkoop maakt, dan is het helemaal pay 2 win, omdat de drempel dat juist laag wordt om credits te kopen.
Mijn ervaring is mensen die wat te klagen hebben, enorm in de minderheid zijn, maar juist erg vocaal zijn, waardoor het lijkt dat er erg veel onvrede is. Misschien zijn dat juist de lui die alleen in de duurdere auto's willen rijden, en niet in Mini's, waarbij ze compleet voorbij gaan aan de essentie van een GT spel.
Ikzelf ga best lekker, ben nu bij de menukaart waar je Chevrolets moet verzamelen, heb bijna 2 miljoen credits, en heb slechts 2 auto's hoeven kopen. Verder wat kleine bedragen uitgegeven aan tuning. Moet wel nog mijn S-licentie halen.
Mijn enige punt van kritiek is dat er veel races zijn in het genre 'catch up', rollende start, dus een OP auto om je 25 seconden achterstand in te halen. Liever een staande start met gelijkwaardige auto's. Ook de rally missies zijn erg strict, de minste touché met de muur of andere auto (zelfs als die auto de botsing veroorzaakt) maakt al dat je hem faalt. Beetje frustrerend af en toe. Wél ben ik blij dat je elke race kan herstarten, ook als het een kampioenschap betreft.
Zelf gister echt superveel lol gehad met daily race A, met een opgevoerde Mini een vrij simpel circuit, maar levert gewoon mooie racegevechten op! Dat is wel de essentie van een racegame idd

Enige nadeel wat ik al heb ondervonden is dat tijdens de race er weer een regenbui komt op het eind. Ik krijg hierbij wel het idee dat het weinig doet met je tegenstanders en race op normale banden is echt een hel. Misschien hier maar starten met intermediate.
Inters zijn best duur en die rook je toch op (of is er nog geen banden slijtage daar?)
Met sport zacht kom ik meestal een heel eind in de regen en comfort zacht heeft toch ook groeven?
Ja klopt maar het is wel zoeken naar juist setup. Maar met intermediate is dat denk ik wel de gulde middenweg. Zeker op korte ritjes merk je er niks van.
Sowieso met racen banden spin je vrijwel altijd bij iedere keer dat je gas geeft. Die zijn helemaal uitgesloten.
Volgens mij heb ik daar ergens gesmokkeld door traction control van 2 in te schakelen

Gran Turismo 7 Daily Races: BOP Gun – GTPlanet
Vanaf vandaag alle daily races weer BOP...nice!!

Echt zo ontiegelijk blij hiermee! Ik ga hier de hele avond aan besteden. Zeker nu ik alle menukaarten heb voltooid ga ik me weer volledig storten op online racen.
Wanneer komt die gamesmeter race er nou eens? Hebben jullie ook vanavond tijd?

Daarna wat zitten sleutelen voor de Nürburgring, medium race banden en meer vleugel, maar vermogen terug geschroefd, dat ging al een stuk beter. Hoe die pp berekend wordt is een beetje vreemd, want de ene 650 pp is de andere niet.
Sowieso, soms heb ik met meer vleugel minder pp.
Uiteindelijk op de Nürburgring ook derde, maar op 4 seconden, kwam net wat vermogen tekort op het laatste rechte stuk.
Ja das wat raar ghehe..Gooi er maar eens soft racing tyres op, dan schiet het werkelijk omhoog!

Twitter/YouTube (waaronder gamekings, modern vintage gamer etc..) gaan hier helemaal los over, jullie ergeren je hier niet aan? Oprecht benieuwd naar, dit soort dingen krijg ik altijd wat jeuk van.
Vooral die Mtx er later doorheen drukken en het moeilijker maken om normaal auto’s te unlocken. Als het nou een free2play game was, maar je legt hier gewoon 80 euro voor neer.
Dus deze game had ten tijde van de reviews geen micro-transacties en nu ineens wel? En in game credits verdienen is ook moeilijker geworden na een update? Dat is wel greedy en sneaky zeg. En het is dus een drm online game only (waar er helaas steeds meer van zijn)? En geen marketplace waar je auto’s aan elkaar kan verkopen? Hmmm.
Spel is helemaal prima zonder mtx, is puur optioneel, en sommige races zijn qua opbrengst generved omdat ze naar verhouding erg veel.opbrachten, anderen kregen er wat bij omdat ze naar verhouding weinig opbrachten.
Mensen die klagen zien het als doel om alle auto's te kopen en noemen het racen steeds werk. Maar het is een racegame, dus wat zeurt men...en de hele dure auto's zijn echt niet de beste auto's ook nog es...de mensen die er zo op af lopen geven kunnen beter gewoon iets anders gaan spelen denk ik
Het eigenlijke probleem is voor die mensen dat ze een ander soort game verwachtten dan dat het is.
Maar het is gewoon een fucking goede racegame, die wanneer je er de tijd in steekt, echt beter leert racen, waarbij je voldoening haalt uit steeds wat beter worden, milliseconden van snelste ronden af rijden, je wagen leren kennen, circuits leren kennen, andere set ups en wagens uitproberen...en om dat te doen is er gewoon geld zat om handen.
De game is gierig voor wie ongeduldig lange halen snel thuis alles op een presenteerblaadje wil krijgen.
In metaforen: ze verwachtten assassin's creed, maar kregen Dark Souls. En voor Polyphony waren er bepaalde wapens of builds die niet in hun bedoeling van het spel pasten want shortcuts waren die exploited werden, en die hebben ze generved.
En uiteraard huilt heel YouTube mee want clickbait

En volgens mij wisten de meesten hier op GM al.prima wat ze zouden krijgen toen ze dit Day 1 aanschaften.
Enige waar ik zelf mee zat was dat ik voor online races het irritant vond te verliezen van iemand die net wat beter z'n wagen had getuned maar slechter racete en dat hebben ze nu gefixt!
..my 2 cents

Maar die microtransactions, tja.... Ik heb er persoonlijk geen last van want ik weiger gewoon om extra geld in de game te pompen voor een paar pixels op wielen, ik race er gewoon voor. En als iemand er wel voor wil betalen, ook prima.
Dus, fantastische game met nog een paar ruwe randjes (het online gedeelte was niet goed bij release, dit lijkt nu echter sterk verbeterd) en ik verwacht dat het alleen maar beter wordt straks met de toevoeging van nieuwe circuits en auto's.
Eens met Centurion81 dit is een game met een lange adem. Je vederdient vanzelf de credits bij elkaar en dat doe je door te racen... tja als je niet wilt racen dan moet je de game niet kopen denk ik.
Als iemand inderdaad 40 euro uit wil geven voor een bepaalde auto .. nou good for them. Het is geen pay to win in ieder geval (?) Ik geloof niet dat je perse een legendary car nodig hebt om alle races te kunnen rijden.
Nee hoor als je via manufacturers cup (onder daily race) een contract afsluit krijg je gratis een Gr4 en Gr3 wagen van dat merk in bruikleen, verder kosten Gr4 wagens 350k, Gr3 wagens 500k, Gr B wagens nog minder en Gr1 wagens een miljoen...
Al het andere is ongecategoriseerd en volgens mij kun je elke halve sportwagen voor een paar 100k dan wel genoeg kietelen om competitief te zijn voor welke race je maar wilt