Contra (1987)

Alternatieve titels: Probotector | Gryzor | Kon To Ra | Arcade Archives CONTRA

Amstrad CPC / Arcade / Sinclair ZX Spectrum / Commodore 64/128 / Nintendo Entertainment System / PC / MSX Series PC / PlayStation 2 / Xbox 360 / Nintendo DS / Mobile / Nintendo Wii / Nintendo Wii U / PlayStation 4 / Nintendo Switch / Xbox One
single player / multi player (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Konami
Uitgegeven door Konami, Ocean, Erbe, Handmark en Hamster

Het is de 27e eeuw en de aarde wordt klaar gestoomd voor een alien invasie. Twee jaar eerder was er namelijk een meteoriet die neer kwam op een archipel bij Nieuw Zeeland. De terroristen groep Red Faction bereidt nu een overname door de aliens voor. Jij (en eventueel je mede speler) bent de enige die ons nog kan redden!

neo (crew)
Van de spellen op de Nintendo samen kon spelen was deze toch wel een erg fijne schiet en ren game. Het kan best weleens het eerste, of anders een van de eerste, spellen waar ik mij heel intensief met een vriend opstorte. Het vervolg op dezelfde console was nog stuk beter. Hetzelfde gevoel van toen heb ik nooit meer terug kunnen krijgen, alhoewel Fighting Force op de Psx er in de verte wat naar riekte. 3.5 sterren

avatar van pascal83
Hoewel het van dezelfde gameplay uitgaat, zijn Probotector en Contra toch twee verschillende games?

avatar van Mega Man
pascal83 schreef:

Voor zover ik weet zijn alleen de twee commando's uit Contra vervangen voor robots. Wat betreft de vijanden zal er misschien ook wel wat geweizigd zijn. Vreemd genoeg werden de latere games in de reeks wel weer Contra genoemd in Europa.

avatar van LimeLou
Dit is echt typisch zo'n game die eigenlijk gewoon in de Top 250 moet.

avatar van LimeLou
BLAAS DIE SHIT OP!

Dit is echt geweldig. Bam , boem, explodeer. Deze game heeft vandaag de dag nog steeds legendarische actie. Een beetje de Tetris onder de actie-games. De actie is hartstikke explosief, spannend, snel en de wapens zijn awesome. De game is overigens knettermoeilijk. Ik ben zelf nauwelijks verder gekomen en ik weiger de Konami Code te gebruiken (up, up, down, down, left, right, left, right, B, A , START!)

Eigenlijk valt er weinig over deze game te zeggen. De actie is zo vet en snel, super indrukwekkend voor die tijd en heerlijk vloeiend, ongeacht de dingen die gebeuren op het spel. Co-op maakt het spel alleen beter. Pak wat snacks en bier en een gamende vriend en je hebt geheid een avond plezier

4.5*

avatar van wolff
Zo'n laag cijfer

SouthParkFan
Mega Man schreef:

Inderdaad alleen de mensen vervangen door robots ja. Vreemd, maar ja.

avatar van Rujar
De game was als co-op echt geweldig! een van de weinig games die je uren met ze tweeen kon spelen!