Super Mario World (1990)
Alternatieve titels: Super Mario World: Super Mario Bros. 4 | Super Mario Advance 2: Super Mario World
Super NES / Arcade / Game Boy Advance / Nintendo Wii / Nintendo Wii U / Nintendo 3DS / Nintendo Switch
Platform
Ontwikkeld door Nintendo
Tijdens het bezoek van Mario, Luigi en Peach aan Dinosaur Land kan Bowser het niet laten om Peach te ontvoeren. Nu moeten Mario en Luigi met behulp van Yoshi het opnemen tegen Bowser.
- nummer 16 in de top 250
en DIT staat op nummer 1?!?!?!
vindt jij dit dan geen leuk spel? Het is toch super vet man!!!?
Ik snap eigenlijk niet hoe het kan dat een super mario game op nummer 1 staat en dan ook nog eens uit de jaren 90 in 2d. Al dat grafische geweld van de game's die nu uit komen zijn dus zowieso al minder dan dit.. ik snap dat niet.
Het gaat niet om het uiterlijk van een spel. Het gaat namelijk om hoeveel plezier men aan een spel heeft gehad.
Je kan het daar natuurlijk totaal niet mee vergelijken. Men had in die tijd gewoon nog niet de mogelijkheid om dat soort graphics op het scherm te toveren, maar dat betekent niet dat elke game nu meteen beter is.
Deze uitspraak is wel een beetje de tendens van tegenwoordig/laatste jaren. Misschien bedoel je het niet helemaal zo, maar als iets grafisch echt prachtig is dan word de game vaak echt als ‘een van de beste van’ beschouwd, terwijl echt de gameplay vele male minder leuk is dan de ouder games. En je moet dit soort game zeker in de tijdsgeest plaatsen. Misschien niet terecht dat dit de beste/leukste game is ooit gemaakt, maar toen zeker.
Als het om games gaat:
We leven nu, niet toen.
Ook toen vond ik dit verre van het beste spel ooit. Zelfs ietwat tegenvallend voor een Mario game.
Why should an exit be the exit? Why should the bottom of the screen always mean death? And why should you just drop like a stone when you’ve soared into the sky? But then, Mario set those assumptions in the first place, so there’s no one else more appropriate to set about questioning them.
On the surface it’s simply a refinement of the 2D platformer, but in the hands it’s a sugar rush of new possibilities and new worlds waiting for you to explore each of their corners.
Which other game would build a secret world, then another super secret world hidden right in the middle of it, then spell out in coins what a Super Player you are for completing it?
In substance, Super Mario World is merely the best 2D platform game ever made: in reality, it’s more play, more of the time, than anything else.

precies je hebt gelijk maar somige mensen snape dat niet

Hij bedoelt dat Super Mario World dit jaar van de eerste plek in de top 250 gestoten zal worden door Super Mario Galaxy, die in 3D is.
Kijk jij snapt het

Dat vind ik van der zot! Jaja, mijn taalgebruik is misschien wat pervers maar ik kan niet tollereren dat Galaxy, Super Mario World smackt.
Aight.
Aight.
Tja je kunt ook een groepje op trommelen en iedereen een 0,5 laten geven..... Nee ik maak maar een geintje

Wat is dat nu weer voor onzin? Een game hoeft niet goed vanwege zijn graphics ,maar hoeveel plezier je aan een game hebt gehad of hebt.
Dan kan je net zo goed over 10 jaar de allernieuwste van de allernieuwste dan afkraken vanwege ''veroudering'.
bijv. :
10 jaar later.
''Ps3 is extreem slecht ; hij is te oud.'' :I Slaat nergens op , hé?
Maar zon mario bros game als deze heeft gewoon iets waardoor je ze blijft spelen, die muziekjes, geweldige animaties, ... al wat je wil.
vooral nostalgie speelt hierbij een grote rol, ik herriner me nog goed dat je met vrienden en mn broers gewoon uren om de beurt een level verder probeert te raken bij de mario spellen! geweldig was dat! dat besef je nu

Je moet de game beoordelen in zijn tijdzone en wat voor impact die heeft gehad destijds bij mijn leeftijdgenoten en dat het 't beste was wat je kon krijgen om jarenlang te gamen.

t is eigenlijk niet zo bijzonder: een 2D platformer game voor de in 1990 piepjonge Super nintendo, maar dit is gewoon de beste platformer en beste Nintendo game naar mijn mening

De gameplay elementen zijn simpel en geniaal: op yoshi rijden is verslavend, het verzamelen van muntjes is verslavend en het ontdekkken van geheimen blijft boeien. de game is minder hardcore dan Super mario bros, maar dat maakt niet uit. eigenlijk is het juist leuk dat door de makkelijkere moeilijkheidsgraad de nieuwe gameplay vernieuwingen zich beter kunnen laten zien

De graphics zijn ook belachelijk briljant voor een game uit 1990.

Alles heeft mooie, vrolijke kleuren en de werelden zijn leuk en variërend

***** 5 sterren voor dit meesterwerk!

Hoort wel in de top 5 van mario.
We zouden eigenlijk moeten doen dat je voor Mario 6* kan geven want het zijn toch zulke goede spellen.. Ik speel echt nog dagelijks op me nintendootje omdat ik gewoon geen geld heb voor een xbox360.. Multiplayer en graphics boeien mij totaal niks als ik maar muntjes kan pakken..
sarcasme..
Er staat Mario in de naam.. 5*
sarcasme..
Wij zouden best eens dikke maatjes kunnen worden

eindelijk eens iemand die zich niet voordoet als een totale dwaas en het realistisch en reeël weet te bekijken