Super Mario World (1990)
Alternatieve titels: Super Mario World: Super Mario Bros. 4 | Super Mario Advance 2: Super Mario World
Super NES / Arcade / Game Boy Advance / Nintendo Wii / Nintendo Wii U / Nintendo 3DS / Nintendo Switch
Platform
Ontwikkeld door Nintendo
Uitgegeven door Nintendo
Tijdens het bezoek van Mario, Luigi en Peach aan Dinosaur Land kan Bowser het niet laten om Peach te ontvoeren. Nu moeten Mario en Luigi met behulp van Yoshi het opnemen tegen Bowser.
- nummer 16 in de top 250
Ik heb hem nog niet uitgespeeld. Kun iemand mij misschien uitleggen hoe ik een missie van Kasteel 3 afmaken? Ik moet dan drie soort dinosaurassen en een vuurkop (die speelt als een stuiterbal) doden. Maar het lukt me toch niet en ik weet niet wat ik eigenlijk precies moet doen. Weet iemand daar wel ervan? Alvast bedankt.

Als het goed is heb je idd 3 vijanden en die vuurbal, die vuurbal moet je alsmaar ontwijken (die is niet te verslaan). Als je naar de 3 vijanden kijkt die steeds uit de buizen komen dan zie je dat 1 van de 3 er anders uitziet. Spring die kerel een paar keer op zijn kop en je kunt verder met het spel

Bedankt! Het is me gelukt! Daardoor dat overwinning ben ik erg vooruit gegaan. Ik heb Kasteel 4 ook vernietigd. Dat spel is echt gaaf!! Bahamut Zero, nogmaals bedankt!

Graag gedaan krrl

Succes met de rest van de wereld! En vergeet de sterren niet

Graag gedaan krrl

Succes met de rest van de wereld! En vergeet de sterren niet

Zal ik doen.

Heb weer een vraagje voor dat spel. Ik snap er niets van Forest of Illusion. Ik heb alle missies gedaan maar ik moet een pad vinden om door te gaan. Maar welke missie moet je nog een keer doen of moet ik iets anders doen? Alvast bedankt.

Op het kaartje zie je de levels. Als een level geel is dan heeft deze maar één exit. Is hij echter rood dan heeft hij meerdere exits. Alternatieve exits zorgen voor alternatieve paden. Als je er echt niet uitkomt, surf dan naar www.gamefaqs.com, daar kun je alle info vinden.
Verder over het spel:
Eens per twee jaar speel ik dit spel nog een keer uit en elke keer geniet ik er weer van. Goeie soundtrack, super besturing en veel afwisseling. Yoshi is een leuke aanvulling en het spel heeft gewoon een onwijs leuk sfeertje. De kastelen zijn erg gaaf om te spelen en op het einde zijn de levels erg lastig. Het gevecht met Bowser viel wel een beetje tegen, had op wat meer vuurwerk gehoopt.
Bedankt!

Waar ik me zwaar aan erger (te vaak snel doodgaan) maar ook dat je 5 levens hebt om 3 levels uit te spelen. Heb heel vaak gehad dat ik meerdere levels meerdere malen moest overdoen.
Maar heb hier al een valsspelend plannetje voor bedacht, zal er geen last meer mee hebben.

Maar wou niet te onneerlijk worden ... doe diT alleenmaar als ik dezelfde paar levels meerdere malen over moet doen (om het nog spannend te houden

Mag ik raden wat voor plannetje? Ik ging namelijk altijd, hoe ver ik dan ook al was, helemaal terug naar het allereerste level om snel veel levens te verzamelen.

Eén van de beste spellen voor mij, vrij reuzachtig qua levels (vooral als je het langzaam leert en speelt) en erg interessant gemaakt, zeker voor een erg jong persoon waarvoor het destijds allemaal nieuw was, ik was toen 5/6 jaar oud. Wat een plezier heb ik hier aan beleefd! De koopa bazen aan het eind van elke wereld berokkenden me flink angst toe als ik ze moest verslaan. Sowieso was het erg spannend die kasteel levels voor mij met de muziek en kwaadaardige omgeving. De mysteries die ze in de spooklevels creeëren en in de andere levels met sleutels, deurtjes en buizen is prachtig. Ook de levels waarbij het beeld langzaam verschuift en grondlagen omhoog en omlaag deinen waren spannend. Wat een afwisseling en creativiteit hebben ze in dit 2D spel gestopt. De muziek is subliem.
In het begin had ik weken geen idee hoe ik Bowser moest verslaan, maar dat is uiteindelijk wel gelukt doordat ik van een vriend leerde hoe je dingen omhoog kunt schoppen met Mario. De lange eindcredits (zie het einde van dat gelinkte filmpje) die dan komen (waarin alle voorkomende beestjes in hun werelden worden voorgesteld) maakten me echt sentimenteel en dat zouden ze nu nog doen.

Ook de muziek en sound effecten zijn tijdloos

Jeugdsentiment!! denk toch wel de vrolijkste Mario game,wat zaten er veel geheimen in dit spel,ik heb aardig wat tijd vroeger aan besteed
Ook de muziek en sound effecten zijn tijdloos

door het lietje word de game vrolijk.
ik heb stiekem het mario team song ook op mijn mp3 staan
vind ik wel leuk

kan iemand mij uitleggen hou ik bowser moet verslaan snap er niks van
Hij laat steeds van die indiaantjes uit zijn vliegtuig vallen. Daar moet je 1 keer op springen zodat ze knock-out zijn, en daarna pak je ze beet en gooi je zo omhoog en dan moeten ze op het hoofd van Bowser landen.

door het lietje word de game vrolijk.
ik heb stiekem het mario team song ook op mijn mp3 staan
vind ik wel leuk
Sorry hoor.
Het is een lieDje. En het is een 'theme' song en geen 'team' song.
Weer wat geleerd.

We hielden altijd competitie wie er het weinigste af ging.
weet nog één score (shaamte)

11 - 28
Tering dit op nummer 1. Zucht.
Ja niet echt waar je aan denkt als je het over de Top 250 allertijden hebt hé.

maar ik vind het niet egt een game voor op nummer 1
Jammer. Heel jammer
Jammer. Heel jammer

Maar wel jammer dat de kritiek een beetje zonder inhoud op deze manier. Tot nu toe alleen irritante oneliners als "en DIT staat op nummer 1?!?!?!" en "één van de iets minder uberslechte mario games maar wel jammer dat het op nummer 1 staat".