Super Mario World (1990)
Alternatieve titels: Super Mario World: Super Mario Bros. 4 | Super Mario Advance 2: Super Mario World
Super NES / Arcade / Game Boy Advance / Nintendo Wii / Nintendo Wii U / Nintendo 3DS / Nintendo Switch
Platform
Ontwikkeld door Nintendo
Uitgegeven door Nintendo
Tijdens het bezoek van Mario, Luigi en Peach aan Dinosaur Land kan Bowser het niet laten om Peach te ontvoeren. Nu moeten Mario en Luigi met behulp van Yoshi het opnemen tegen Bowser.
- nummer 16 in de top 250
de gameplay verveelt gwn snel.
ik ben vast een van de weinige, maar ik vind mario niet zo geweldig..
de gameplay verveelt gwn snel.
je zal vast niet de enige zijn hoor
het is wel veel hetzelfde, maar vervelen doet het mij niet.
Super Mario World vind ik zeker één van de beste Mario games. Hij heeft alles wat de goede Mario's moeten hebben. De orginele soundtracks, de gezellige graphics, Bowser als vijand en natuurlijk Yoshi
Ik heb deze nog niet uitgespeeld, zit nu in World 7 maar begin nu aan Yoshi's Island. Simpelweg omdat deze game me veel te lang duurt. De moeilijkheidsgraad ligt ontzettend hoog. Ik ga letterlijk 30 tot 50 keer per level dood. Ik was dan ook wel erg trots op mezelf toen ik Chocolate Island 1 in één keer haalde
Deze mario heeft de leukste soundtracks als je het mij vraagt. Al die leuke geluidjes enzo. Bovendien zeg je Mama-Mia als je sterft
Gewoon een erg goede game maar ook erg moeilijk.
Dat valt wel mee. Super Mario Bros 2: The Lost Levels is pas moeilijk.
Ge-ni-aal.
het zou voor vele gebruikers nog genialer zijn als het op nr. 1 weer zou staan in de top 250. voor mij hoeft het niet perse maar zou wel tof zijn
En ja, dit staat nu op nummer 1!
Gefeliciteerd.
Beetje overdreven. Een goed spel voor tussendoor en des tijds vast fantastisch maar ik kan me een hoop spellen bedenken die veel beter zijn
ja maar het staat niet meer op nr 1 hoor
Ik ook. Het is wel een grappig spelletje maar geen game waaraan je denkt als je het over de nr 1 hebt.
Ja, vind ik ook. Super Mario Bros 3 vind ik een stuk beter dan deze, vooral omdat dat deel een grotere stap zette voor de platformspellen van Mario. Super Mario World is meer een herhaling van zetten en is vergeleken met andere SNES-spellen niet heel erg bijzonder.
Valt wel mee. Zo had je in die tijd Actraiser die ik er zelfs nog beter uit vond zien dan Super Mario World. SMB 3 daarentegen vond ik voor NES-begrippen ongeëvenaard qua graphics. Dat kan ik van SMW niet zeggen, want die was vergeleken met latere SNES spellen niet zo speciaal. Zo vind ik bijv. SMW 2: Yoshi's Island er een stuk mooier uitzien vanwege de fantasierijke omgevingen.
Veel uitgebreider is het naar mijn mening niet. Ja, je kunt nu Yoshi berijden maar die maakt het spel te makkelijk op sommige momenten. En op het gebied van levelvariatie is SMW misschien iets uitgebreider, maar SMB 3 had ook genoeg thema's om het spel gevarieerd te houden. Ik zie in Super Mario World weinig veranderingen in de gameplay die ervoor kunnen zorgen dat deze SMB 3 overtreft.
loz oot mag wel op 1 beetje overdreven dat deze op 1 staat, ik kan me er best in vinden en kan ook best begrijpen als een mario game op 1 staat maar ik vind dat er véél betere mario''s zijn
Discussie over de top 250-notering van deze game horen in het forum, niet bij de game.
ik weet niet of je het in de gaten hebt, maar de halve pagina hier gaat over de top 250, waarom moet ik dan weer aangesproken worden, en waarom mag het niet hier eigenlijk ?
Ja, de grote vraag! Ik vraag mij ook regelmatig af, op alle 'meter' sites (dus ook boek- en moviemeter) waarom je in vredesnaam niet op de discussie/kritiekbladzijde van desbreffend(e) film, boek of game de top 250 notering mag noemen, terwijl dit toch een duidelijke gemiddelde mening weergeeft, nota bene van de sites zelf!
In dit geval werd jij trouwens aangesproken door een medegebruiker, niet eens door een moderator. Diegene moet of heel jong zijn of totaal geen leven hebben!
4,5. Net geen perfectie omdat de moeilijkheidsgraad niet altijd even hoog was en dit voor mij toch niet de beste platform game is uit de Snes periode.