Micro Machines (1991)

Commodore Amiga / Game Boy / Game Boy Color / Nintendo Entertainment System / PC / Philips CD-i / Sega Game Gear / Sega Master System / Sega Mega Drive/Genesis / Super NES
Action / Racing

Ontwikkeld door Codemasters, Merit en Mindscape
Uitgegeven door Ocean, Codemasters, Philips en Camerica

Het originele Micro Machines. Met kleine autotjes rij je over alternatieve oppervlaktes als een tafelblad, een w.c. bril of bijvoorbeeld een snookertafel. Speel "gewone" races, time trials of, waar Micro Machines het bekenst mee is geworden, probeer als eerste je tegenstanders uit beeld te rijden.

avatar van bas
bas
allemachtig, Micro Machines ontwikkeld door Philips Media? Jullie moeten je feiten wel eens wat beter controleren hoor.

Er is overigens wel een versie voor Philips CD-i, maar ook die is gewoon ontwikkeld door Codemasters.

bas schreef:

Idd, je hebt gelijk. Daarnaast was Codemasters zowel publisher als developer.

Heb een correctie opgestuurd.

avatar van Martijn
deze is toch ook voor de pc uit gekomen...

Martijn schreef:
deze is toch ook voor de pc uit gekomen...

Klopt ook, had ik er volgens mij bij gezet toen ik hem toevoegde.

Zal wederom een correctie sturen.

Et Voila.

volgens mij heb ik deze op een amiga gespeeld hoor..

avatar van Martijn
ja klopt, je kunt het zelf veranderen

avatar van Thomas83
Heb deze wel kort gespeeld. Best origineel en geinig, maar vond het geen denderend spel. Hou ook niet zo van het genre.
3*.

avatar van PC.ENGINE.FAN
Maakt het nu eigenlijk wat uit als je een andere speler kiest? Ik heb nooit ondervonden dat Spider sneller was dan Emilio. Een jeugdvriendje moest altijd met Joel spelen en dan doen ze altijd zo'n animatie als een je een speler kiest. Maar als je die chinees selecteert doet hij niks, dat vond ik eigenlijk wel hard. Ondanks dat ik dit spel wel leuk vind, ben ik het na een paar wedstrijdjes wel zat. Vreemd genoeg de leukste van allemaal. Ik ben ergens de tel kwijtgeraakt met hoeveel delen er wel niet bestaan en op welk platform ik het een keer heb gespeeld. Deze allereerste blijf ik het leukst vinden. In een van die vervolgdelen kon je nog als Violet Berlin spelen, zo'n presentatrice in video games programma's die haar haren altijd opknipte als Annie Lennox.

avatar van mrdig
Dit jaar nog een reboot van deze classic:

Micro Machines World Series [UK] - YouTube

Ben benieuwd!

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Gaaf spel! Kon je op de SNES ook heel mooi met zijn vieren spelen op twee controllers...Je ging min of meer op de kop zn kant zitten en dan werde de B en Y button links en rechts sturen voor de persoon rechts en omhoog en naar beneden op de vierpuntsdruktoets voor de linker speler