menu

Monster Train (2020)

mijn stem
3,88 (4)
4 stemmen

PC / Xbox One / Nintendo Switch
Card / Strategy
single player / multi player / online

Ontwikkeld door Shiny Shoe
Uitgegeven door Good Shepherd

Monster Train is een strategisch roguelike deck-bouwspel met een twist. Op een treinrit naar het hart van de hel is het jouw taak om de wagons te verdedigen tegen het helse gespuis dat de boel wil derailleren. Werk je een weg langs de stations naar beneden, of neem het op tegen andere passagiers in de eindeloze multiplayer arena's.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=ZJ6ayvNJDjs

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Sinner
Ik was al een tijdje hierop aan het azen tot hij eens een korting kreeg in de Switch eshop - maar hij zat afgelopen week in mijn unlock van de laatste Humble Choice. Dus in ieder geval al eens even een keer kunnen uitproberen.

En tot mijn grote jolijt is het inderdaad een erg geslaagde kruising tussen een turnbased cardgame, een rogue-lite en een tower-defence game. Het spel werkt gewoon in beurten, maar in plaats van een heel traditioneel bord, gooi je nu je kaarten neer in een trein met drie verdiepingen om je core, die op de 4de ligt, te verdedigen (die bevat je levensenergie). Je vijanden worden in waves gespeeld. Iedere ronde valt een nieuwe wave aan, en indien niet neergehaald op verdieping 1, klimmen ze een stapje op naar de volgende etage. Kwestie van overal dus iets neer te leggen van troepen e.d om zo gestaag alle vijanden uit te schakelen. In tegenstelling tot de meeste cardgames trek je echt iedere ronde nieuwe kaarten. Eenmaal je vijanden en hun baas te hebben vernield rijd je treintje verder langs het gekozen spoor - waar je, naarmate welke keuze je hebt gemaakt, upgrades kan doen aan je bestaande deck, nieuwe kaarten kan kiezen etc etc...

Het is best (weer) een leuke variatie op diverse thema's dat prima werkt op PC's, maar, zoals ik ook al dacht, eigenlijk zich heel erg leent om in handheld formaat te spelen - in dit geval dus de Switch of Steamdeck.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:44 uur

geplaatst: vandaag om 15:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.